Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

20 september 2015

On the road again...

...tack vare Björn Hüttermann...

Gissa om vi spann som katter när Björn meddelade att nu är ni strax "on the road again"...
Om du skulle få problem med ditt kylskåp i denna del av Tyskland, vilket Gud förbjude, så vill vi gärna rekommendera att du tar kontakt med Björn i stället för att försöka boka en "termin" (en tid) hos någon Boschverkstad (som är det företag som servar Dometics kylskåp i Tyskland - i Sverige är det ju Electrolux) - räkna med en väntetid på ett par veckor innan du får en tid bekräftad !
Notera gärna hans namn, e-mail adress och telefonnummer:
Björn Hüttermann
bbh-dometic@online.de
Mobiltel. 0173-9504160
Vi sparar det bästa till sist - han talar mycket bra engelska !!!
Ni som läser vår blogg då och då kommer säkert ihåg att vi köpte en Smart i fjol. Denna har en färgsättning som kanske skulle passa bättre till vår husbil - men, man kan inte få allt...
Mitt emot Niesmann&Bischoffs fabrik finns det ett stort husbilsföretag som heter Niesmann Caravaning (har numera inget med fabriken att göra) och här säljer man nya och begagnade Bürstner, Concorde, Hobby och Hymer. Björn Hüttermann berättade för oss att detta företag i Polch är det företag i Tyskland som säljer flest Concorde i detta land !
Här fanns det vid vårt besök 2 eller flera nya Concorde av samtliga modeller som saluförs som nya idag - Credo, Carver, Charisma, Liner, Centurion (med en prislapp som lätt hamnar över 5,5 miljoner kronor) samt den Concorde som är byggt på ett lastbilschassie - en imponerande samling nya Concorde på ett och samma företag !
Vad som irriterar en svensk, som är spekulant på en Concorde, är att nypriset på den Charisma du ser här ovan på bild (med samma utrustningsalternativ som hemma i Sverige) kostar över 400.000 kronor mindre här mot vad den kostar i Sverige...!!!
I måndags kväll den 14/9 var vi ute på galej och efter en mycket god middag på hotellet i Minheim, så knallade vi upp till familjen Ferres och lastade denna kärra full med 4 kartonger torrt vitt vin "von alte Reben". Ett mycket gott vin som endast kostar 4 Euro per flaska, men som smakar som om det skulle kosta minst det 3-dubbla. Ägaren frågade om vagnen verkligen var gjord för så tung transport och frågade om vi hade luftfjädring på kärran - ja, svarde vi och då nickade hon gillande...
Dagen efter gästade vi hotellet och dess restaurang ytterligare en gång och i onsdags morse den 16/9 lämnade vi Minheim för vår resa söderut och Tuula och Rolf gjorde detsamma - fast dom ställde in GPS:n för resa norrut mot Sverige.
Ett stort tack för 2 härliga veckor tillsammans, Tuula och Rolf !

Natten mellan den 16/9 och 17/9 bodde vi på en camping en bra bit norr om Lyon och under kvällen, natten och morgonen drabbades vi av ett tropiskt slagregn med åska och dunder, men gudskelov utan inslag av hagel.

I torsdags den 17/9 lämnade vi denna camping och fortsatte söderut på motorvägen mot badorten Gruissan, som ligger mitt emellan Montpellier och Perpignan i södra Frankrike. Här har vi bott vid ett flertal tillfällen och samhället tilltalar oss verkligen - en megastor marina, ett stort antal restauranger och en ställplats som sväljer ett par hundra bilar !
Detta är en liten del av hamnen i Gruissan och vi noterade att åtskilligt båtfolk från många olika länder bodde permanent i sina motor- och segelbåtar här i Gruissan.
Det som rent statistiskt INTE ska kunna hända inträffade här i Gruissan i torsdags den 17/9.
Helt plötsligt dök Karin upp vid vår husbil och vi båda hoppade högt av glädje. Karin och Frank från Norge, med vännerna Kirsten och Harald, ankom till Gruissan ett par timmar efter oss, men vi märkte inte när dom rullade in på ställplatsen och det trots att dom parkerade rakt bakom oss...
Vi visste visserligen att dom passerade norra Tyskland ungefär samtidigt som vi gjorde, men Frank hade informerat oss om att vi inte skulle kunna träffas i Minheim i Moseldalen och det p.g.a. av att Kirsten och Harald hade bokat tid på Concorde fabriken för några garantijobb.
När Karin och Frank var i Marocko för 2 vintrar sedan anlitade dom en man som var erkänt duktig på motivlackeringar och detta är resultatet som nu pryder deras husbil Arto från Niesmann&Bischoff.
En bild som ganska väl beskriver hur fint det är här i Gruissan - hela samhället och ställplatsen nästan "badar" i vatten !
Vi tillbringade 2 hela dagar och 2 kvällar tillsammans här i Gruissan och det var verkligen ett kärt återseende för vi hade ju inte setts på 1½ år.
Ett besök i Gruissans vinkooperativ är ett MÅSTE - här tankar man upp 3- resp. 5 liters plastdunkar från deras egen "MACK" - det röda Merlot vinet kostar endast 1,50 Euro per liter och smakar alldeles utmärkt !

I lördags den 19/9 lämnade vi så Gruissan och våra vänner och styrde kosan mot ställplatsen Spätzle Fritz, som ligger nära byn Vinaros cirka 30 km norr om Peniscola (känd ort bland svenskar) och cirka 300 km norr om Benidorm.
När du lämnar motorvägen AP7 är det bara 7 km kvar hit upp till ställplatsen Spätzle Fritz.
Ställplatsen är kameraövervakad och kl. 23 stänger man den stora grinden och öppnar den igen kl. 07.
Restaurangen, med meny även på svenska, är öppen samtliga dagar utom måndagar.
Lite kuriosa - om du äter middag i restaurangen står du gratis på ställplatsen - om ej kostar det 8 Euro per natt plus 4 Euro för el. Internet finns att köpa i restaurangen och kostar 4 Euro för 24 timmar.
Detta är restaurangen på ställplatsen och här kan man antingen sitta utomhus eller i ett större förtält om det t.ex. skulle blåsa eller regna eller inomhus. Här beställer man även frukostbröd för 1 Euro.
Koordinater hit är:
N 40 34 30
E 000 23 36

Nu har vi bott 2 nätter på ställplatsen Spätzle Fritz i Vinaros och i morgon, måndag den 21/9, rullar vi de sista 300 km till Camping El Raco i Benidorm. Vi har nu varit på rull i sammanlagt 3 veckor och 3 dagar och längtar nu till vår tomt 611 på El Raco.

Temperaturen här i Vinaros har legat på mellan 29 och 31 grader i skuggan och i Gruissan hade vi 25-26 grader i skuggtemperatur - vi gillar läget...!

Vi hörs så snart vi fått nät på Raco - till dess, må så gott !

8 kommentarer:

 1. Ser underbart härligt ut när ni rullar söderut!
  Perfekt med sån reparatör på kylskåp.
  Visst är det konstigt att Husbilar är så mycket
  billigare i Tyskland,bättre handla där då!
  Trevligt ni fick träffa kändisar nere på er färd.

  Ha det gott o njut....Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var verkligen "buskul" att få träffa våra vänner på det sättet !
   Ni har helt rätt - allt fler köper sina husbilar i Tyskland p.g.a. prisskillnaden !
   Kram

   Radera
 2. Ser fram emot en liten rapport från El Raco om det skett några nyheter och hur beläggningen av platser ser ut. Om cirka 2,5 vecka rullar vi söderut. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi lovar - så snart vi fått antennen uppmonterad så hör vi av oss med en lägesrapport !
   Om några minuter rullar vi från Spätzle Fritz ner till El Raco i vårt kära Benidorm.
   Kram

   Radera
 3. Gott att allt ornat sig läste på er blogg ni är snart hemma på 611 hade bra från en som ligger nedbäddad hög feber hosta inte bra frillesåssarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej alla 3,
   I förrgår, 21/9, kom vi "hem" igen..., så ett nytt inlägg kommer i morgon, torsdag !
   Krya på dig nu Sven och smitta inte ner Ingmarie och Mitzi...
   Kramar från oss

   Radera
 4. staffanberglund9@gmail.com3 oktober 2015 01:14

  Hej, Tack för era inspirerande beskrivningar av vinterhusbilslivet på El Raco. Tänkte göra ett eget försök i vinter. Finns det ngn chans till plats månntro? Kostnad? Hälsningar, Staffan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Staffan,
   Vi har sänt ett mail till din adress ovan !
   Om du inte har fått det, så kontakta oss på nytt med en kommentar på vårt senaste inlägg ovan !

   Radera