Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

18 september 2015

Kallt kykskåp, men inget nät...

Natten mellan 3/9 och 4/9 slutade vårt kylskåp att fungera och trots ett större antal "återupplivningsförsök", så ville inte skåpet vara med oss längre...

Tur i oturen var dock att våra vänner Tuula och Rolf redan fans på plats i Minheim, så vi fick lasta in en del kylvaror i deras kylskåp och då främst all djupfryst mat vi hade med oss hemifrån.
Än en gång ber vi att få tacka er båda för all hjälp med våra kylvaror !!!
Redan på måndag den 7/9 åkte vi upp till Autohaus Kuhn strax norr om Bernkastel-Kues för att försöka få hjälp, men dom provtrycker endast gasolanläggningar och jobbar inte med kylskåp.
Dom rekommenderade oss dock att åka upp till husbilsfabriken Niesmann&Bischoff i byn Polch och dit är det endast 85 km från Minheim.
Vid ankomsten till fabriken parkerade vi på deras ställplats och anmälde oss i receptionen. Efter endast några minuter kom en mycket sympatiska äldre man fram och frågade om han kunde hjälpa oss. Men dessvärre kunde inte fabriken hjälpa oss med detta kylskåpsproblem och det av det enkla skälet att dom själva inte jobbar med att reparera kylskåp. I stället anlitar dom en man som åker omkring mobilt med sin minibuss och reparerar Dometic kylskåp. Han är licensierad av Dometic och har hela Luxemburg plus en radie på 200 km runt Polch som sitt upptagningsområde. Även i norra Frankrike jobbar denne man med kylskåp.
Vi fick ett visitkort av mannen på Niesmann&Bischoff och ringde till Björn Hütterman och fick sedan besked av honom att det är kylaggregatet som måste bytas ut. Tid bokades till måndag den 14/9 till kl. 12.00 så det vara att åka tillbaka till Minheim och invänta detta datum !
Vad gör man då i Minheim under så pass lång tid ?
Ja, t.ex. går man upp i byn och hälsar på Maria Faber och beställer vin för leverans vid husbilen.
Detta vin vill vi verkligen rekommendera dig att köpa när du kommer hit. Ett helt underbart torrt Rieslingvin som passar både till fisk och skaldjur, men även som sällskapsvin !
En av kvällarna promenerade vi tillsammans med Tuula och Rolf huvudgatan bort till Jakob och Maria Faber och åt denna underbara sallad med rökt lax - MUMS !
En av dagarna åkte vi med detta fartyg bort till Bernkastel-Kues och resan dit tar 1 timme och 30 minuter och man slussar en gång på väg dit. Ombord finns både öl och vin att förtära och även diverse maträtter. 300 meter från ställplatsen i Minheim finns det en brygga som fartyget angör - det är bara att ställa sig intill bryggan och vinka till besättningen. Ett par minuter senare är man ombord och resan kostar 16 Euro per person tur och retur.

I måndags i denna vecka reste vi så upp till Polch för att byta kylenheten på kylskåpet.
Detta är det gamla kylaggregatet...
...och detta är den andra sidan av det nya kylpaketet - nästan färdigmonterat efter 1,5 timme.

Till råga på allt elände så har vi haft problem med att få tag på brukbart internet - sändaren i Minheim har stängts ned i väntan på en ny leverantör och till grannbyn Wintrich ville vi inte cykla i det hällregn vi har haft den senaste tiden. MEN, idag har vi äntligen tillgång till internet igen - det är väl ganska märkligt att man blivit så beroende av detta med internet...!

I morgon återkommer vi med hur det gick sen... och vart vi befinner oss just idag, fredag den 18/9, och i morgon när vi byter plats ännu en gång.
Till dess - må så gott !

8 kommentarer:

 1. Nu håller vi verkligen tummarna för att kylen fungerar. Kram från ett blåsigt och regnigt Ljusterö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt OK med kylskåpet sedan vi lämnade Polch och Minheim - äntligen...!!!
   Kram från ett 28 grader varmt Vinaros och Spätzle Fritz !!!

   Radera
 2. Inget kul alls när saker slutar att fungera. Vi hade för ett par år sedan problem med vårat men då fixade Bossings det åt oss. Fast det tog oss hela sommaren på grund av alla som skulle ha semester :) Hoppas allt funkar nu för er. Ha en fortsatt bra resa mot södern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller verkligen med er, inget kul alls, men vi har ändå haft tur med våra husbilar så detta är det första "allvarliga" som inträffat !
   Vi önskar er en trevlig resa söderut och kör försiktigt !

   Radera
 3. Skönt att ni fått hjälp med kylskåpet till slut! Inte så enkelt att veta hur man ska göra med sånt... Trist när inte Internet fungerar. Vi har aldrig haft så bra internet som i Albanien, Makedonien och Montenegro. Men nu är vi inne i den "moderna" världen igen (Kroatien) och då strular det till och från. Sååå konstigt!??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen överraskande detta med internet i dessa länder ni besökt. Tänk så fel man kan ha för vi var övertygade om att internet i dessa länder gick på "sparlåga" !
   Kör försiktigt på er fortsatta resa - vi följer er !

   Radera
 4. Ibland är det skönt med kyla!?
  Ha en fortsatt skön resa.
  Varma hälsningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller verkligen med dig för aldrig någonsin har vi längtat så mycket efter "kyla" som under dessa 2 veckor i Minheim i Moseldalen...!!!

   Radera