Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

24 september 2015

Äntligen hemma...

...nu har vi "landat" på El Raco Camping i Benidorm

I måndags eftermiddag (21/9) anlände vi till Raco (som campingen heter numera) efter att ha åkt motorvägen AP7 från ställplatsen Spätzle Fritz nära byn Vinaros vid lunchtid. 
Nytt för i år på Raco är att man har satt upp 2 extra bommar vid in- och utfarten till campingen - i övrigt är allt sig likt !
Som du säkert läst tidigare under resans gång, så har vi då och då "drabbats" av nättorka och det känns understundom rätt "jobbigt"...
...så det första vi gjorde efter att ha backat in på vårt tomt 611 var att beställa Wifi hos företaget Cloud Wifi, som har sitt kontor mitt emot Raco.
En kort stund efter vår beställning dök denne sympatiske man upp och levererade en antenn som han monterade upp i trädet vid vår plats, samt kopplade in en router åt oss. Det betyder att vi har ett eget nätverk där vi samtidigt (om vi så önskar) kan använde vår iPhone, iPad och lap top.
Kostnaden för internet är 20 Euro per månad.
I Benidorm är det marknad 2 dagar i veckan (onsdag och söndag), så igår promenerade vi ner till denna marknad för att köpa lite "nyttigt"...
...för vi har beslutat oss för att försöka förändra våra frukostvanor i vinter och då "skippa" mjukt bröd med oss och eller skinka på och i stället börja äta frukt i - om vi kommer att lyckas med den förändringen eller ej får vi återkomma till...
Det är verkligen en fröjd att promenera runt bland alla fruktstånden på dessa marknader och köpa riktigt mogen frukt för en gångs skull för det är vi ju inte bortskämda med i Sverige !
När det är marknad i Benidorm så brukar denna cabriolet dyka upp och göra reklam för Cirkus Benidorm och så även denna dag. Bilen har "lackats om" till denna säsong och det med en vanlig pensel och lite röd och vit färg...
Cirkus Benidorm är en permanent anläggning, som har en föreställning varje lördag under vinterhalvåret och vad vi har sett så är det massor av åskådare varje lördag kväll.
Trots att vi hade vår "dramatenkärra" fullastad med frukt, så kunde vi inte låta bli att promenera ner den korta biten till Levante stranden och det i 31-gradig värme.
Du som följt vår blogg de senaste 2 vintrarna kommer säkert ihåg att vi har ett favoritställe här nere på Levante stranden och det är Restaurante Roman - inte så mycket för matens skull utan mer som ett trevligt "vattenhål" med fin utsikt över stranden och havet.
Här äter vi lunch då och då, men om vi vill gå ut och äta en riktigt god middag så promenerar vi bort till Bosses Restaurant nära Gamla Stan... Mer om det vid ett senare tillfälle - vi längtar dit redan nu !
Vi är ganska lättroade av oss, så här sitter vi ofta och bara myser med lite Tapas som tilltugg och ett par kalla pilsner...
Nu väntar jobb (hemska tanke) för en plastmatta med formatet 4 x10 meter ska införskaffas och spikas upp vid sidan av husbilen. Passande nog så finns det en välsorterad campingfirma tvärs över gatan, så dit bär det strax iväg för inköp av denna samt en plastslang som vi fäster vid avloppstankens utsläpp och den andra änden i avloppet på vår tomt - på denna camping finns det vatten in och ut vid varje tomt !

I morgon är det fredag och då är det dags att ta bussen bort till grannbyn Alfaz del Pi för där är det dels marknad på fredagar och dels håller den nordiska föreningen MasAmigos öppet just denna dag.
Där serveras det underbart goda sandwich mellan kl. 11 och 14 och det är ett fredagsmys som vi inte kan tänka oss att missa !

Avslutningsvis vill vi passa på att berätta att campingen nu nästan är fullbelagd - igår eftermiddag fanns det totalt 46 lediga tomter, så ni som är på väg hit inom kort kanske ska överväga att boka en tomt redan nu och före er ankomst . Det går ju att byta tomt när man väl kommit hit om man då inte är nöjd med den man får vid sin ankomst.

Ni som kommer att anlända hit först i månadsskiftet oktober/november behöver nog inte oroa er för vid den tidpunkten brukar ju många holländare och engelsmän lämna Raco !

Du undrar säkert om det bor fler svenskar här på Raco och kanske om det är några som även övervintrade här i fjol och det gör det:
* Annika och Gert kom i lördags,
* vi 2 kom ju i måndags,
* Irene och Janne kom även dom i måndags,
* Solveig och Kjell kom i går kväll,
Dessutom står det ytterligare 2 svenskreggade husbilar här och fler är i antågande, bl.a. våra vänner Birgitta & Anders som har bott på Raco ett flertal gånger.

Vi hörs - fram till dess, må så gott !

15 kommentarer:

 1. Förstår att ni känner er mer hemma där i Solen!
  Här hemma har det småregnat hela dan,Usch!
  Då är det ju inte så svårt att trivas bättre där :-)

  Ha det gott o njut....Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi börjar faktiskt acklimatisera oss här nere. Vi är inte helt vana vid värmen än, men det blir vi säkert om nån vecka. Idag har vi haft 27 i skuggan och igår hela 31...!
   Kram

   Radera
 2. Gott att ni kommit på plats var kostar det om dagen i euro vi längtar frillesåsarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Priset beror ju på hur länge ni stannar här, men räkna med cirka 15 Euro per natt om ni bor här i cirka 2 månader eller längre.
   Välkomna hit !

   Radera
 3. Jag är med på bloggen i vinter
  Nisse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen ombord Nisse !
   Kommer ni ner i vinter ?

   Radera
 4. Härligt att ni är framme! Riktigt bra pris på wifi! Vår erfarenhet är att man kan få bra pris när man stannar länge men att det är svårt när man, som vi, flyttar runt hela tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns verkligen skönt att vara här efter den sommar vi haft i Sverige i år - regn, moln och blåst en stor del av sommaren...!
   Wifi är ju ett kapitel för sig - vi håller med, det kan bli mycket dyrt om man stannar nåt dygn eller så !
   Kramar från oss

   Radera
 5. kul att ni är hemma :-) vi är på väg och just nu i Barcelona. Vi ska ju anlända Raco 15 oktober och den planen håller vi nog. Vi är ju lovade en plats illafall fr o m 15:e sedan kanske vi får byta om den inte är bra.
  hälsning Birgitta Kärreman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkomna hit och kör försiktigt !
   Hoppas ni får några fina dagar på väg hit ner - en bra tomt kommer ni säkert att få när ni väl har checkat in och sett er omkring !

   Radera
 6. Skönt att vara framkomna på övervinteingsstället, allt jobb som väntar kommer att vara mödan värt, tror vi :-) ;-) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller verkligen med - ett sant nöja att få boa in sig inför hösten, vintern och våren !
   Kör försiktigt på er resa söderut !
   Kram

   Radera
 7. Positivt om dom sänkt WIFI till 20 euro per månad, har för mig att vi betalade 29.90 förra året. Blir riktigt avis på er som är på plats redan, vi har lite inprogrammerat innan vi vet när vi åker och om det i så fall blir El Raco direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Priset är detsamma som förra vintern (29,90 Euro) om man köper internet i receptionen, men köper man hos Cloud Wifi på andra sidan gatan så kostar det bara 20 Euro per månad !
   Kram och välkomna hit !

   Radera
  2. Va bra, det visste vi inte, då får det bli på andra sidan gatan.

   Radera