Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

29 december 2013

Sommar eller vinter...

... skidan den slinter...

Idag har vi haft ännu en fantastisk dag här i Benidorm. Vindstilla, en helt molnfri himmel och drygt 19 grader i skuggan. Två av våra svenska grannar här på El Raco, Sven-Inge och Linda med labradoren Tora på släp, kom cyklande förbi idag i full fart - varför så bråttom hinner vi säga innan dom drar iväg sista biten ner till sin tomt ? Jo, andra åket i världscupen i slalom i Lienz i Österrike startar ju kl. 13.30 och det måste man ju bara se !
Vi båda, som är mycket intresserade av utförsåkning (Bosse tävlade i utförsåkning som ung grabb och har åkt som fort som drygt 118 km/tim på ett par skidor - hugaligen säger man norr om Dalälven), har naturligtvis koll på sändningstiderna. Idag, dagen till ära, sänds tävlingen dessutom i Svt World och den kanalen kan vi ju se tack vare den Oyster parabol vi har på taket på husbilen.
Sommar är det verkligen här i Benidorm, så det är lite svårt att föreställa sig att man åker skidor i mellersta Europa - även om det i och för sig sker i alp världen...
Efter att ha tittat på det första åket så promenerade vi ner till Levantestranden och klämde var sin öl på vår favoritrestaurang Roman och det kändes extra bra idag eftersom Bosse legat nerbäddad i influensa sedan julaftons kväll. Idag kände han sig dock bättre och då var valet av promenadsträcka givet - givetvis är det strandpromenaden som lockar...
 
Vår duktiga svenska Maria Pietilä-Holmner låg 2:a efter det första åket, så förväntningarna var naturligtvis extra stora på PH från svensklägret i Lienz och från oss alla andra som gillar utförsåkning.
Dessvärre körde Maria ur i det andra åket efter att ha varit i överlägsen ledning efter halva 2:a åket. Marginalerna i utförsåkning är ju små och det speciellt i slalom, men vi är helt på det klara med att Maria står på pallen redan i nästa race - hon är i toppform just nu !
File:Hahnekammrennen2011.jpg

MEN, vi som älskar utförsåkning och då speciellt störtlopp LÄNGTAR till den 3:e helgen i januari då det är dags för årets händelse - störtloppet på Hahnenkamm i Kitzbühel i Österrike.
Detta är målhanget i backen och här är farterna oftast uppe i mellan 140-150 km/tim.
Som vanligt ljuger bilden - det är ÅTSKILLIGT mycket brantare mot vad det ser ut att vara på denna bild - 
till vänster om det högra skogspartiet på bild, så är det hela 76 procents lutning i backen och det är BRANT...

10 kommentarer:

 1. ser ni har det varmt å fint der nere,Her er det bare regn å dimma å snart kommer det at snø.
  har fått noe fel på bloggen .jeg kommer inn på gamla innlegg men ingen andre det var lite konstig ..ni kan nu prøva så hørs vi... kram fra oss her i mo i rana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei begge to !

   Vi ska försöka gå in och skriva en kommentar på ditt sista inlägg så får vi ser vad som sker.

   Radera
 2. Usch det låter inte bra med influensa, hoppas att Bosse kryar på sig snart. Vi var också på Roman idag men vi kom dit vid kl 13.00.
  då hade ni kanske redan gått därifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han känner sig något bättre nu efter en kvällswhisky..., så vi hoppas att det har vänt.
   Då hade vi redan lämnat Roman och centrum med bussen tyvärr, men det kanske var lika bra det med tanke på smittrisken, för han låter som ett helt gäng kråkor - kraxar mest hela tiden...!

   Radera
 3. Skulle just skriva "visst har vi övervintrare det bra" så läste jag Birgittas komm. ang. influensa DET var j ej såå bra, hoppas det inte är influensa. Tipset är att alltid ta influensaspruta i Nov månad härnere, ni har ju nära till Internationell vaccination center där vid de Eng. sportbarerna, kostar billigt ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lena,

   Tack så mycket för tipset !
   Det är fortfarande mest "skräp" känns det, har tappat smaken i munnen för det gör jag alltid när jag blir så här förkyld, tyvärr !
   Så nyårsmiddagen för min del blir ingen höjdare, men det ska vi ta igen en annan dag - var så säker...
   Tack för din omtanke !
   Bosse

   Radera
 4. Saknar er på Roman vi på plats 82 krya på er var nere idag i solen hoppas ni kan skåla in 2014 gott nytt från Ing-Marie Sven Mitzi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma önskar vi er - ett riktigt Gott Nytt År !
   Skåla kommer vi att göra ikväll för er och för hela svenskgänget här på El Raco !!!

   Radera
 5. hei bosse håppas ni inte får innfluensa ....Ja som du ser har jag laget ny blog å ny Gogelkonto så nu funkar bloggen perfekt igjen...men det var lite jobbit ha et fint å godt nyttår....Pc ser ikke ut som det blir noen maroccotur på meg får ikke det grøna kortet å byte forsikringsbolag rekker jag ikke så da blir det et helt år til nesta resa dit.. det blir fricamping ner spanien når fi kommer ner igjen kram Frank & karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har dessvärre blivit ordentligt förkyld - dock utan att få feber och det tackar jag för...
   Skönt att det ordnat sig med bloggen - vi blev riktigt oroliga ett tag att du tappat bort allt ut i cyberrymden !
   Trist för dere att det icke blir någon tur ner till Marocko eftersom ni glatt er så mycket åt just den turen, men ni får satsa på nästa vinter i stället !
   Må så gott båda två !
   Kram fra Bosse og Gerd

   Radera