Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

26 december 2013

Även i Benidorm kommer jultomten...

... om än inte med ren och släde...

Julkommersen har naturligtvis varit igång här nere som på alla andra håll i världen och ibland ser man de mest lustiga anslag inne i affärerna.
Det ligger väl en del i ovanstående budskap...

Julhelgen har varit lugn och fin här på El Raco i Benidorm. De allra flesta har suttit i sina husbilar och husvagnar och kopplat av. Vissa, beroende på nationalitet, firar julafton som vi och vissa firar den på juldagen.
På julaftons förmiddag var det ett förfärligt liv en bit bort på campingen. Vi trodde att någon hade parkerat sin hyrbil lite slarvigt så att renhållningsfordonen hade svårt att komma fram och därför tutade i många minuter. Men det visade sig vara alldeles fel - det var jultomten och hans "assistenter" som aviserade sin ankomst.
Här har hela "gänget" kommit in på vår gata och vi är naturligtvis nyfikna på vad vi kommer att få i julklapp av självaste tomtefar.
Han har verkligen laddat upp på sin "släde" - en flaska Cava (mousserande vin) och en påse med underbart goda karameller och små bakverk delas ut till samtliga husbils- och husvagnsekipage och det tycker vi båda är synnerligen generöst. På campingen finns det nämligen hela 595 tomter och de allra flesta är upptagna denna helg !
Tomtemor, som i vanliga fall arbetar som receptionist här på El Raco, delar ut kramar till samtliga gäster - tala om kramfest...
Hela tomtegänget drar vidare och vi tackar så mycket för detta trevliga besök !
Vi publicerade i ett tidigare inlägg en bild på ett reklamfordon från det spanska företaget VALOR, som producerar chokladpraliner av mycket hög kvalité. Efter en lättare lunch på julafton så kunde vi inte motstå frestelsen (ja, bl.a. den åt vi naturligtvis till middag tillsammans med annan julmat...) att öppna denna ask med "världsmästarchoklad" - det är åtskilligt man är mycket duktig på att producera här i Spanien !

Vi önskar dig en fortsatt fin helg !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar