Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

05 december 2013

Först kommer regn och sen kommer solsken...

... och då passar det väl bra med en gemensam lunch

De senaste 4-5 dagarna har vi, liksom större delen av Europa, haft rätt så ostadigt väder med moln, en del regn samt nordlig vind och alla vet ju vad det innebär för de flesta av oss. Man sitter (vi två gör det i alla fall) och kurar inne i husbilen och hoppas på bättre tider...
Och det blev det redan i förrgår när vi vaknade till en blå himmel och en skönt värmande sol. Äntligen kunde vi ge oss ut på en härlig långpromenad igen utefter den långa strandpromenaden här i Benidorm med en (obligatorisk) "stärkande" vätskekontroll på Restaurang Roman´s uteservering där solen verkligen gassade.

I går var det så dags för den planerade gemensamma träffen/lunchen uppe på restaurangens uteservering här på Camping El Raco. När vi träffades hos Maggan och Leif för en tid sedan, så enades vi om att det kunde vara trevligt att försöka (inget tvång naturligtvis) träffas en gång i veckan under kommande vintersäsong.
Vi enades då om att just restaurangen och dess uteplats var en trevlig plats att mötas på och 12 personer mötte upp denna gång och även vovvarna fick naturligtvis vara med nu när vi satt utomhus (inne i restaurangen råder däremot vovvförbud...
När Leif kom tillbaka efter att ha varit ute på en promenad med deras vovve Nils, så rapporterade han att ytterligare en svensk husbil just rullat in på campingen. När vi sedan lämnat restaurangen, så gick vi ner i El Racos livsmedelsaffär och döm av vår förvåning - nu rullar ytterligare en husbil in på campingen. Om vi har räknat rätt, så är vi nu totalt 12 svenskregistrerade husbilar här på El Raco !
Här sitter vi och myser i värmen och äter mycket god mat och tiden bara rusar iväg och det gör den ju alltid när man har trevligt i glada vänners lag !

Nästa träff blir en liten "extraträff" och den går av stapeln i morgon, fredag. Då blir det en "repris" på förra veckans träff på marknaden i Alfas del Pi och det blir helt säkert tid över för den nordiska klubben Masamigos underbart goda mackor också ! Dessutom har Maggan lovat att guida oss till "svenskhörnan" inne på den stora livsmedelsaffären som ligger alldeles intill marknaden och Masamigos - det ser vi verkligen fram emot för där finns det inlagd sill att köpa...


2 kommentarer:

 1. Följer era inlägg med stort intresse. Ni verkar verkligen njuta av livet nere i värmen och vad trevligt med gemensam lunch en bestämd dag i veckan.

  Vi hoppas ju kunna åka ner över vintern för första gängen nästa säsong. Ni skriver att det anländer bilar nu, hur ser det ut med beläggningen måste man boka plats i förväg denna årstid?

  Här hemma i kalla nord väntar vi nu på stormen Sven som ska föra med sig första snön här i Mälardalen.

  Fortsätt njuta av livet.

  Lennart

  SvaraRadera
 2. Lennart,

  Trevligt att du hänger med oss här nere och välkommen ombord kanske vi ska säga !
  Ni behöver inte boka plats i förväg för det finns i skrivande stund minst ett 50-tal lediga platser här på El Raco. Vi har även besökt granncampingarna här intill och även där finns det platser över. Man kan boka plats i förväg, men då garanterar campingen endast att du får plats på en tomt men det går inte att boka en viss plats.
  Vi tycker absolut att ni allvarligt ska överväga att åka hit ner för en övervintring - det är verkligen balsam för hela kroppen. En nyanländ svensk granne till oss blev uppringd av sin son idag på eftermiddan som passerade Jönköping med bil och där var det ett kraftigt snöoväder som mötte honom... Här nere i Benidorm har vi suttit i shorts och T-shirt större delen av dagen idag !

  SvaraRadera