Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

11 december 2013

Marknaden i Altea...

... har vi inte hunnit med att besöka tidigare

Jo, det har vi nog haft tid att göra, men vi har liksom inte kommit oss för - det är ju så mycket att stå i här nere...
Igår, tisdag, kom vi oss äntligen för att vika några timmar för denna marknad och tog bussen utanför El Raco och åkte med linje 10 ända fram till dess ändhållplats i Altea. Strax innan bussen kommer fram till hållplatsen, så kommer man in i en rondell där bussen vänder och då möts man av denna syn - det är m.a.o. omöjligt att missa hållplatsen.
Vi var inställda på att det skulle bli mulet och lite trist väder hela dan, men det visade sig vara helt fel. 
Så här på förmiddan var det mulet, men temperaturen visade på 16 grader när vi "landade" här i Altea.
Framåt lunchtid försvann molnen och vädret blev helt underbart skönt med en blå himmel och dryga 20 grader i skuggan redan vid 12-tiden !
Marknaden äger rum varje tisdag och här är det, precis som på marknaden i Alfas del Pi, gott om plats att promenera längs denna mycket långsträckta gata och det till skillnad från marknaden i Benidorm där det är mycket trångt mellan stånden.
Precis som fallet ofta är hemma i Sverige på marknader, så finns det ett flertal handlare som erbjuder husgeråd av olika slag. Kvalitén verkar minst lika bra på dessa produkter här nere som hemmavid.
Något det finns drivor utav på marknaderna här nere är dessa pannor som man använder för att tillaga paella i. Här några mindre modeller - de riktigt stora är mer än dubbelt så stora som den undre av dessa två !
Att jul- och nyårshelgerna närmar sig med stormsteg (vi hinner i vart fall inte med) framgår av det enorma utbudet av chokladaskar på dessa marknader.
Ett annat inslag på marknaderna här nere i södra Europa är det stora utbudet av nötter av olika slag. 
Här använder man sig av en tvättmaskinsliknande trumma för att få en karamellmassa att fastna på mandlar och dessa smakar helt underbart kan vi avslöja...
... och det gör även alla dessa olika varianter av nötter, men förvånansvärt nog är de ganska dyra att köpa även på marknaderna här nere.
Något som däremot är mycket billigt att köpa är armbandsur. På denna marknad fanns det inte mindre än 12 olika utställare som sålde klockor. Priserna ligger på cirka 2 Euro per klocka om man köper minst 2 stycken. Hur länge dom sedan orkar hänga med, det är en helt annan fråga...
På de marknader vi besökt här nere, så finns det ett flertal handlare som saluför barnkläder av varierande slag och håll med om att dessa verkligen är söta !
Om man tror att det är små barn som lägger ett bud på dessa klenoder, så har man helt fel...
Vi var nära att lägga var vårt bud på en "kruka" och en keps, men vi enades om att vänta några år innan vi slår till...
När vi kände oss nöjda med besöket på marknaden i Altea, så beslutade vi oss för att vara lite spänstiga av oss... och promenera från Altea bort till Albir utefter strandpromenaden för att få oss något att äta. 
På väg dit passerade vi bl.a. dessa två "småttingar" - en Smart Cabriolet och en Fiat 500 med glastak. 
Vi tycker båda att det är mycket anmärkningsvärt att vi ser så relativt få av dessa bilar hemma i Sverige, OK, Fiaten ser man i Stockholms trafiken då och då, men mycket sällan i andra städer i t.ex. Mälardalen. Smartbilar ser man dock mycket sällan hemmavid, tycker vi. Här nere i Spanien formligen "vimlar" det av båda dessa bilmärken och de allra flesta är spansk registrerade även om vi sett stort antal engelsk registrerade bilar !
Målet idag är Restaurang Tutti Frutti inne i Albirs centrum och har man inte varit här förut, så kan man ju föranledas att tro (av namnet att döma) att detta är en riktig turistfälla. MEN, det är det verkligen inte - vi rekommenderar dig verkligen att besöka på denna restaurang ! Vi har ätit ett antal luncher här och maten håller en mycket hög kvalité och det både avseende kött- fisk- som pastarätter !
Vi startar upp med lite aioli på ett ljust bröd och bara denna aioli gör att man spinner som en katt... ingen av oss har någonsin ätit en godare aioli och detta är sjätte gången vi beställer in den på denna restaurang...!
När vi sitter och läser restaurangens meny, så påminner vi oss själva om att vi inte ätit en pizza sedan vi lämnade Sverige och våra belgiska grannar på El Raco har tidigare tipsat oss om deras pizzor - vi tackar så mycket för det tipset för dessa pizzor är lika goda som de man får i Italien (när dom är som bäst) !
Här blir vi sittande på restaurangens uteservering i underbart soligt och varmt väder och det ända fram till sena eftermiddan - ännu en fantastiskt varm och skön dag går mot sitt slut...

10 kommentarer:

 1. Trevlig tur ni varit på till Altea o Albir! Tack för ännu ett restaurang tips :-)
  Smart bilar är ovanliga hemma, ja, därför är förs bolagen taskiga o tvingar oss bet premie för en högre klass, suck suck ;-[ Nu hoppas jag ni tagit bort "kommentarskoden" ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nää, den räliga koden var kvar, då blir det ej fler från mig!

   Radera
  2. Lena !

   Vi vet ej hur vi ska gå tillväga för att få bort "kommentarskoden", men vi ska fråga Birgitta när vi träffar henne igen - hon vet säkert hur man ska göra !

   Radera
  3. bloggens inställningar, kommentarer, avbocka där kodtvånget, lycka till! Koderna är såå svåra att tyda ofta får man inte igenom sin kommentar pga läsfel.

   Radera
  4. Bosse säg till bara så kan jag försöka hjälpa er att ta bort kommentarskoden.

   Radera
  5. Lena !
   Tack för hjälpen - har varit borta i em och ikväll, men nu ska vi försöka oss på att få bort detta "elände" en gång för alla !

   Birgitta !
   Tack snälla du, vi kommer säkert att behöva din hjälp med detta !

   Radera
 2. Här i Asien är marknaderna helt annorlunda än i Europa. Utbudet och kvaliteten är olika. Vi föredrar nog den europeiska........

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har vi, för en gångs skull, varit stressade då vi hade en tid att passa i Gamla Stan här i Benidorm. Men innan vi drog iväg, så hade vi några minuter på oss att läsa om er fantastiska moppetur tillsammans med de svenskar ni träffade där borta. Vilken 10-mila tripp ni varit ute på och på vilka "vägar" sen - en sån tripp skulle vi båda vilja göra på moppe och det mitt ute i djungeln i Thailand. Vilket äventyr ni fått uppleva - det är det man kallar för ett minne för livet. Vi är avundsjuka ska ni veta...!

   Radera
 3. Så härligt ni har det där nere i Värmen !!!
  Här hemma snöar det idag,Usch o Fy :-)
  Pizzorna såg Supergoa ut ju.

  Ha det gott/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rolle o Carina !

   Idag, lördag 14/12, har vi haft 21 grader i skuggan och över 35 i solen, så vi saknar inte snön det minsta, som ni förstår...!
   Kramar från oss två !

   Radera