Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

28 oktober 2013

Utflykt till grannbyn Albir och till ställplatsen Orange Grove i Alfas del Pi...

... och till ett kärt återseende - vi är på väg till Frank och Karin

Vi har, tack vare en monterad antenn på ett träd intill vår plats här på El Raco, ett mycket väl fungerade internet. För att få denna antenn uppmonterad, så fick vi deponera 60 Euro i campings reception och denna summa får vi tillbaka när vi lämnar El Raco framåt våren. Avgiften vi betalar för att få tillgång till detta snabba internet är 29,90 Euro per månad och denna summa får man betala i förskott varje månad uppe i campingens reception. Detsamma gäller för den plats vi står på här, man betalar för en månad i taget och det är förskottsbetalning som gäller. Det går alldeles utmärkt att betala med både Eurocard/Mastercard och VISA.
Trots detta snabba internet här på campingen, så har vi pratat om att skaffa en annan internettillgång sedan vi kom hit till Benidorm. Detta för att på ett mer säkert sätt kunna överföra pengar mellan olika bankkonton för t.ex. uttag av kontanter i olika bankomater och sådana finns det i vart och vartannat gathörn här nere.
Däremot upplever vi det som lite svårt att köpa internet här nere i Benidorm. Det är dåligt, för att inte säga obefintligt, skyltat i de affärer som tillhandahåller internet. Vi har dock blivit tipsade av Frank och Karin om vart vi på ett smidigt sätt kan köpa t.ex. Masmovil internet i Albir, så detta inköp har högsta prioritet när vi kommer fram till grannbyn Albir som ligger 4 km norr om Benidorm.
Om du kommer ner till dessa trakter, så kan det ju vara bra att veta vart du kan inköpa internet till din Laptop eller telefon. När du befinner dig i badorten Albir och promenerar huvudgatan från centrum och ner mot havet och strandpromenaden, så kommer du att passera denna livsmedelsaffär.
Vi hörnet promenerar du upp för denna tvärgata och högst upp på denna bild...
... ser du dessa 2 affärer. Den vänstra är en norskägd delikatessaffär och den högra är ett litet norskägt kafé där man även säljer Masmovil internet. Vi köpte en sticka (dongel) till vår Laptop för 55 Euro som vi betalade med Eurocard till denna affär och i tillägg internettillgång för 20 Euro och denna summa drogs från vårt Eurocard efter det att kvinnan i butiken lagt in våra kortuppgifter på Masmovils hemsida tillsammans med vår adress här nere, d.v.s. Camping El Racos gatuadress. Med hjälp av dessa uppgifter kan vi nu gå in på Masmovils hemsida (där vi har en egen sida) och efter inloggning på den kan vi se hur många Euro som återstår på vårt Masmovil konto (vi kommer bara att använda detta Masmovil nät när vi överför pengar mellan våra bankkonton - i övrigt använder vi naturligtvis campingens internet). 
När pengarna börjar ta slut på kontot, så pytsar vi in nya Euro med hjälp av vårt Eurocard och det upplever vi som mycket praktiskt då vi kan ladda på mer pengar oavsett vart i Spanien vi befinner oss framåt våren !
Om hälsan står oss bi även nästa år och vi känner för att övervintra ännu en vinter här nere i Spanien, så har vi ju redan klarat av detta med internettillgång för "bankaffärer" och det enda vi behöver göra då är att ladda på fler Euro på vårt Masmovil konto !
Masmovils täckning här nere är helt suveränt bra - någon extra antenn till dongeln behövs inte.
Vi hade blivit inbjudna av Frank och Karin på middag ikväll uppe vid ställplatsen Orange Grove som ligger intill samhället Alfas del Pi, strax ovanför badorten Albir. Vi möttes utanför Consum där vi köpte vårt Masmovil internet och därefter promenerade vi den korta biten ner till strandpromenaden i Albir för en svalkande öl. Temperaturen denna dag är hela 31.3 grader i skuggan !
På väg ner till strandpromenaden och den kalla goda ölen, så visar Frank här prov på sina tidigare fantastiska kunskaper i slalom...
Stranden i Albir, närmast kameran, och längst bort på bild ligger badorten Altea och norr om Altea ligger orten Calpe med sin fantastiska klippa vid havet.
Detta är den höga klippan i Calpe. Det finns dom som promenerar dit upp, alldeles frivilligt, men vi har nog bestämt oss för att avstå den promenaden även om vi har promenerat uppför och nedför störtloppsbacken i Kitzbühel i Österrike under alla somrar vi passerat där med vår husbil (campingen vid den lilla sjön Schwarz See ligger bara ett par kilometer från centrum av Kitzbühel). Men det var i lite yngre dar vi gjorde dom promenaderna...

Dessa båda barer (vår ölbar till höger i bild) har frekventerats av ett flertal husbilsbloggare under de senaste vintrarna (ingen nämnd, ingen glömd)... för t.ex. en kall god öl och/eller en härlig engelsk frukost !
Vi har skrivit om det tidigare och vi gör det igen - norrmännen är i majoritet här nere bland oss nordbor. Man hör sällan det finska språket talas och lika sällan hör man danskar konversera i affärer, barer och på restauranger. Svenskar träffar vi på då och då (på vår camping El Raco i Benidorm är vi 8 svenskar i 4 husbilar för närvarande). Men norrmännen finns överallt och då framför allt i Albir och i Altea. Det finns åtskilliga norska restauranger och affärer i dessa båda badorter och några av dom kommer vi def. att besöka inom kort !
Efter den svalkande goda San Miguel ölen på baren nere vid strandpromenaden gick vi ut på en längre promenad inne i Albir och (tack vare Frank och Karin) hittade denna skylt uppe i en liten backe, till vänster från huvudgatan sett, när vi promenerade från strandpromenaden och upp till centrum.
Denna restaurang, som enligt Frank och Karin, är en av Albirs bästa och hit vallfärdar skandinaver i allmänhet och norrmän i synnerhet och det då speciellt på söndagar... varför just på söndagar undrar vän av ordning...

... jo, av denna anledning ! För endast 13,50 Euro per person får du njuta av alla dessa rätter. Det enda som tillkommer är det du önskar dricka till maten. Norrmän i allmänhet beställer öl och "skikkelig" akvavit och då helst Löjtens Linie Akvavit (den enda akvavit som är "skikkelig")...
På söndag i nästa vecka planerar vi att besöka denna restaurang och prova på denna Norske Buffet. Frank och Karin har lovat att ta sin moppe och köra ner och beställa bord, vilket krävs speciellt på söndagar !
En klassiker på danska, norska och svenska restauranger under framför allt 60, 70 och 80 talen erbjuds samtliga dagar i veckan utom tisdagar då restaurangen är stängd.
Denna meny ska vi prova på en annan dag, det står utom allt tvivel...!

Restaurangen har en mycket omfattande meny, dessa förslag är enbart ett "smakprov" på hela menyn !
Efter att ha promenerat runt i Albir och dess omgivningar är vi både hungriga och trötta, så Frank förklarar för David som sköter ställplatsen Orange Grove i Alfas del Pi att även han ska bjudas in på middag. Han har dock redan ätit middag och visar här att det endast kan bli fråga om en liten portion för hans del...
 Receptionen där David huserar med den äran !
 Servicehuset med duschar och WC på andra sidan huset. Gasolflaskor byter man även här !
Den vänstra avdelningen sett från infarten och receptionen.
Den högra avdelningen på ställplatsen där Frank och Karin står. Därifrån har man utsikt ner mot havet från husbilsfönstret.
 På baksidan receptionen finns det en liten bar där ställplatsens gäster gärna slår sig ned för en pratstund med David. Öl och vin serveras till självkostnadspris - allt för gästernas trivsel !
En liten swimmingpool (ej uppvärmd dock) finns på platsen till mångas glädje, även om det är tomt på folk där just nu.
 Terränggående husbilar (som är mycket dyra i inköp) ser man då och då här nere i Spanien och här på Orange Grove har 2 stycken långtidsparkerat.
Både dessa terränggående husbilar här på Orange Grove har holländska ägare och ekipaget på denna bild har stått parkerade här i hela 2 år och trivs naturligtvis förträffligt enligt egen utsago !
Har man, som detta par, dessutom en Jeep att åka omkring i så underlättar det naturligtvis vistelsen här på Orange Grove, som ligger ett par kilometer ovanför Albir och det är uppför hela vägen hit upp även om vägen inte är så brant som vi trodde att den skulle vara !
 Ställplatsens mest spektakulära ekipage, en stor trailerliknande husvagn, med en slide out på höger sida...
 ... och med 2 slide out på vänster sida (slide out är namnet för utdragbara väggar för att göra bostadsutrymmet ännu större)...
... ägs av detta tyska par, som gör utflykter på sin fantastiska "hoj" mer eller mindre varje dag. 
Ekipaget ska naturligtvis fotograferas i mörker och det mot bakgrund av att det sitter massor och åter massor av lampor och laserljus på och inne i motorcykeln, t.o.m. inne vid skivbromsarna på alla 3 hjul. Ett helt fantastiskt ekipage ! Tilläggas skall att detta motorcykel ekipage är importerat från USA och lär kosta nästan lika mycket som en fabriksny Porsche 911, d.v.s. nära miljonen kronor !!!
Detta foto är tagit från Franks och Karins husbil och som synes så är det inte så långt ner till Albir och havet. Det rör sig om drygt 2 km, men det är utförsbacke hela vägen ner till Albir och det är ju bekvämt och bra om man bara har cyklar med sig (som vi har), men när man ska ta sig tillbaka till Orange Grove från Albir, ja då är det verkligen uppför...! Det kan ju vara bra att veta om du har planer på att ta dig hit till denna fantastiskt fina och välskötta ställplats, som dessutom erbjuder mycket stora tomter. Elen ingår, men dock endast med 3 Amp säkring så det räcker till att köra kylskåpet men inte för ev. uppvärmning av vatten eller värme med hjälp av Alde pannan i husbilen.
I sammanhanget kan nämnas att på de flesta campingar och ställplatser här nere får man betala för elen. Priset brukar variera mellan 0,39 Euro per Kw och upp till 0,70 Euro. På vår camping, El Raco, ingår de 2 första Kw per dygn och resterande kostar just 0,39 Euro per Kw.
 Frank och Karin är, precis som vi, förtjusta i öl och Jägermeister. Efter guidad rundvandring på ställplatsen tillsammans med Frank, så har Karin under tiden dukat upp bordet med dessa go´saker !
Därefter får vi smaka på en mycket god Anis baserad stark likör - en s.k. red lady... innan det vankas middag vid husbilen deras. En middag som vi sent kommer att glömma, en helt fantastiskt välsmakande middag. Frank och Karin hade tillagat och därefter fryst in en stor älggryta hemma i Norge och den gick åt som smör i solsken vill vi lova...
Tack än en gång Frank och Karin för denna underbara dag som vi fick tillbringa tillsammans med er i Albir och uppe i Alfas del Pi !!! 
Klockan är mycket så det är dags att tänka på refrängen. Frank och Karin följer med oss ned till närmaste busshållplats för linje 10, som leder åter till vår camping El Raco i Benidorm. En promenad från Orange Grove på endast 10 minuter ner till hållplatsen.

11 kommentarer:

 1. Underbart och bra beskrivet på vad ni gör och som
  finns där nere ni håller till !!!!
  Låter ju perfekt det mesta,bara att njuta.......

  Ha det gott...Kram

  SvaraRadera
 2. Rolle o Carina !

  Tack för att ni hänger med - snart är det er tur att få uppleva detsamma som vi gör just nu !
  Må så gott båda två !
  Kram

  SvaraRadera
 3. mange fine bilder bosse,,ja vi har hatt det trevelig sammen her nede å atter en gang takk for god mat karin laget det samme som vi fikk fra era i dag til damene fra Albir som var på besøk på Orange grove.Ja på den norske returangen Litle Norway må vi teste menyen som dem har ,så virkelig godt ut

  SvaraRadera
 4. Frank og Karin !
  Hvad sägs om en buffetlunch på Little Norway kommande söndag (3/11) kl. 13.00 - har dere lyst og bestille bord !?!?

  SvaraRadera
 5. ja det har vert trivelig det kan vi gjøra...jeg skal åke ned å boka bord der til søndag,,,,med så mye god mat,,,,må vi inte eta dagen innan vi åker hi he .Ble litt regn i kveld men da er det en måned siden vi hadde regn da..Bra å sitte inne med godt nett

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frank och Karin !
   Vi har redan slutat äta inför söndagen... !

   Radera
 6. Hej
  Ni 'arbetar' hårt ser jag ...
  En kommentar dock om bankaffärer. När ni kommunicerar med banken via kort/dosa gör ni det via https dvs en krypterad säker förbindelse. Oavsett om ni är anslutna med wifi eller kontantkort. Båda är mao lika säkra. Det vanliga är http okrypterat överst på adressraden och det kan man avlyssna och stjäla info från.
  Sedan undrar vad ni fick för varaktighet på Masmovil för era 20 eur. I både Tyskland, Frankrike och Spanien hittar jag bara 1 mån abonnemang oavsett datamängd, sett från Sverige.
  /Kjell

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset Kjell !
   Som du märker så är det inte jag som programmerar Nasa´s datorer i samband med uppskjutningarna från Kennedy Space Center i Florida...
   Varaktighet råder fram till dess att pengarna tar slut. När det återstår 6 Euro, så skickas en varning per automatik till oss. Vi kan själva - på vår sida hos Masmovil - ställa in hur vi vill bli debiterade. Antingen dras 20 Euro vid resp. "tankning" från vårt Eurocard eller också betalar vi själva in önskat belopp genom vårt Eurocard kort.
   Hälsa Ninnie så gott från oss båda !

   Radera
  2. Aha
   det innebär att Spanska marknaden håller på att kundanpassas till övriga EU dvs att bara betala för den datamängd man förbrukar.
   Eu-kommisionen för dataroaming kom för övrigt fram till i augusti att det är fel att ta betalt för roaming. Har vi tur kanske vi kan använda oss av våra Svenska internetabonnemang nästa år med samma avgift, oavsett var vi är i Europa.
   Då måste alla operatörer även i Spanien Tyskland och Frankrike ta betalt för förbrukad datamängd, som Masmovil redan gör.
   Vi kan väl hoppas.
   Hörs
   /Kjell

   Radera
 7. Härlig beskrivning och mycket lärorikt. Ska bli kul att följa er vardag och era upplevelser. Kram, 3M

  SvaraRadera
  Svar
  1. 3 M,
   Tack för det, Mats !
   Och tack för din fina beskrivning av ställplatsen i Sandhamn härförleden - mycket trevlig läsning !
   Vi kommer def. att besöka denna plats under kommande sommar 2014 !
   Bosse och Gerd

   Radera