Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

04 oktober 2013

4 km norr om Tarragona...

... finns det en liten pärla

En liten ställplats intill stranden där det finns en enkel restaurang med mycket god mat och några lägenhetshus och inget annat. Jo, en järnväg där tågen susar förbi i tid och otid men det är smällar man får ta när man har chansen att få fricampa på en plats som denna !
När man undviker den stora fina avgiftsbelagda motorvägen och kör vanlig landsväg utefter kusten och uppe i bergen, så passerar man ett stort antal byar och samhällen och det ÄR mycket fint att få färdas på det sättet ibland. Trafikrytmen är för det mesta lugn och de allra allra flesta respekterar t.ex. en lämna företräde skylt på ett mycket bättre sätt än det vi är vana vid från Sverige.
Rondellhundar har väl de flesta sett hemmavid men en portal som denna ser man inte så ofta i Sverige...
För att hitta hit så knappar du in koordinaterna:
N 41 07 766
O 001 18 278
Platsen är ingen officiell ställplats, så här är det gratis att övernatta. Husbilsresenärer vi talat med meddelar glatt att polisen inte gör några "besök" här annat än i absoluta högsäsong. Då får man 48 timmar på sig att lämna platsen - vad betyder det - jo, man kan utan problem ta sig ett järn...
Stranden sträcker sig en bra bit norrut och söderut. Ett par hundra meter bortom det vita huset på bild finns det en stor camping om du föredrar att bo så i stället för att fricampa som vi gör här.
Att promenera 50 meter från husbilarna och till restaurangen tar på krafterna... Detta är en typ av enkel men mysig restaurang som man hittar på åtskilliga platser i Spanien och Portugal. På de allra flesta som vi besökt genom åren äter man mycket god mat !
Gratinerade musslor och minisardiner med vanligt mjukt bröd till, doppade i olivolja, är så underbart gott - i all sin enkelhet !
Som säkert framgår av denna bild, så är denna irish coffee en aning speciell men ack så god...
Vi stod på denna fina plats tillsammans med 9 andra husbilar. Bakom oss parkerade ett svenskt par från Halmstad, som liksom vi är på väg ner mot södra Spanien.

Efter sovmorgon och en god frukost i härlig sommarvärme styr vi kosan vidare söderut

I Miami Beach i Florida har vi varit många gånger, men aldrig någonsin kunde vi drömma om att det är så nära dit... och i en husbil dessutom...
Näe, det måste vara ett skrivfel på skylten. Då känns det bättre med Mora, det ligger liksom lite närmare...
Från blå himmel till disigt väder kan det ta bara några minuter och så var fallet idag. Skillnaden mot hemma i Sverige är att här är det nästan lika varmt i luften som när solen skiner. Innan vi kommer fram till dagens mål, så försvinner molnen lika fort som dom dök upp för att senare återkomma under några timmar.
Du som varit här är nog helt på det klara med vart vi hamnat. 11 mil söder om Tarragona och vår fricamp där i går natt ligger ställplatsen Spätzle Fritz mitt ute i ingenstans. Närmare bestämt mitt ute bland citron och apelsinodlingar. Vi har aldrig varit här förut, men vi har naturligtvis läst på åtskilliga bloggar om denna plats.
Markerade platser på en stor grusplan intill en restaurang som består av 2 rum och en stor uteservering.
Dusch,WC, vatten ut och in samt tömningsplats för husbilstoa finns liksom el med 6 amp säkring. Om du betalar 4 Euro får du tillgång till obegränsad internet under 1 dygn vid din husbil. Om sitter vid restaurangen är det helt gratis att använda nätet.
I bakgrunden syns restauranghuset och till vänster om denna byggnad ligger receptionen. Platsen är öppen för ankomst fram till kl. 23 och den låsbara stora grinden öppnar igen kl. 7 på morgonen.
Trots molnen på himlen så är det hela 27 grader varmt och det enda som hjälper mot "den törsten" är kallt vatten eller kall pilsner !
Vi välkomnas till restaurangen av denna mycket serviceinriktade unga dam.
Det var minsann inte lätt att välja mellan alla dessa rätter på menyn. Den är dessutom - läs och häpna - skriven på bl.a. svenska !
Kalla vinterkvällar brukar restaurangägaren tända en brasa i denna fina eldstad och vi fick frågan om vi tyckte det var kallt inne i restaurangen och det när det är 25 grader ute och 27 inomhus...
Vi äter en underbart god kötträtt med Spätzle till och avslutar denna dag med var sin läcker Apfelstrudel med glass och grädde.
Koordinaterna hit är:
N 40 34 505
O 000 23 587
Byn ligger strax norr om badorten Peniscola och ett stycke in i land.

Vi har i skrivande stund inte beslutat om vi ska stanna kvar här en dag till eller om vi ska fortsätta vår färd till en ställplats som ligger ett stycke söder om Valencia eller om vi ska stanna till i grannorten Peniscola ute vid kusten eller om vi...
Vi återkommer när vi funnit brukbart internet igen - må så gott !

11 kommentarer:

 1. Underbara ställen ni hittar på er resa !!!!
  Miami känns ju som bekant ......
  Mora med,är uppväxt 11 km därifrån,Dalarna förstås !!
  Underbart med sån värme fast det är mulet.
  Här har det regnat nästan hela dan,Tråkigt !!
  Men de har lovat "BrittSommar" till veckan nu.

  Ha det fortsatt underbart där nere.....Kram

  SvaraRadera
 2. Rolle o Carina !
  Vi har sett på Svt World att ni kommer att få fint, och för årstiden, varmt väder med upp till 16 grader i skuggan - det är ju helt OK för att vara i oktober.
  Vi har dock haft 28 i skuggan idag...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Underbara Spanien med sina fina ställen och fina klimat. Är det varmt i vattnet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ulla !
   Vi har nu varit i Benidorm en vecka och nere på Levantestranden är det fortfarande 21 grader i vattnet. Idag har vi haft 29,2 grader i skuggan !

   Radera
 4. hei bosse å Gerd ja her på Orange grove nuter vi varmen fikk nesten samme plass som i fjor bare 2 nr fra har boket resen hem til jul & tilbake til Benidorm i januar så nu er det bare å nuta kram fra frank & karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller verkligen med er, det gäller att njuta varje dag fullt ut.
   Tack för trevlig samvaro under lunchen idag förresten !
   Vi ses snart igen !

   Radera
  2. vi takker for en trevelig stund sammen i dag på El Raco Camping deres Gulash suppe var bare fantastisk vi treffes snart igjen ha en fin kveld å håppas ni får et super nettt med den nye antennen

   Radera
 5. Härligt att följa er resa och era upplevelser. Noterar noggrant alla koordinater för framtida behov. Kram, 3M

  SvaraRadera
 6. Mats,
  Trevligt att få ha dig som vår medresenär !
  Vi hoppas att vi får träffas någon gång till våren/sommaren hemma i Sverige. Då kommer vi, med glädje, att delge dig alla de koordinater som vi "samlat på oss" under hela denna långa resa - vi kommer ju inte hem igen förrän i månadsskiftet april/maj !
  Kramar från oss två !
  Bosse och Gerd

  SvaraRadera
 7. Spätzle Fritz är en ställplats vi besökt många ggr, kul att no också gillade den, liksom deras mat. Måndagsstängt kanske inte alla vet, men då kan man ju dra sig en dag först om man vill äta gott o parkera gratis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lena !
   Vi håller absolut med dig, denna ställplats är en liten pärla med dess mysiga restaurang och mycket goda mat.
   Du har så rätt, restaurangen är ju stängd på måndagar men då ligger man gärna och drar sig en dag extra !

   Radera