Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

02 oktober 2013

Mot Platja d`Aro...

... i högsommarvärme

När vi lämnar Empuriabrava efter en härlig frukost vid 11-tiden, så har tempen redan passerat 25 grader i skuggan och vi njuter redan (så tidigt det är...) av en 100% klarblå himmel !
Vi åker bara några mil söderut och stöter så på skylten som förkunnar att vi nämar oss badorten Platja d`Aro och dess ställplats.
Något lite längre fram ligger vår ställplats i Platja d´Aro. Vi åker på betalfri motorväg utefter kusten.

Vi var inte helt uppdaterade på att denna ställplats var stängd. Det var inte för att säsongen snart är slut här uppe i norra Spanien fick vi reda på utan för att någon - vem f-n kan ha kommit på den vansinniga idén - det måste ha varit en kommunpolitiker... - som hade beslutat att stänga denna väl fungerande ställplats.
Fast den var inte stängd - bara halvstängd - det gick alldeles utmärkt att fylla vatten i tanken och göra sig av med spillvatten och WC-kassett, men man kunde inte köra in på platsen och göra detta utan fick parkera ute på gatan och bära vattnet. Jobbigt, men väl värt mödan !
Så här ser ställplatsen ut idag med plats för gott och väl ett 60-tal husbilar utefter denna gata, som ligger cirka 400 meter från havet. Intill ställplatsen (200 m) ligger en stor livsmedelshall och en stor Bodega med försäljning av vin per dunk och i flaska (otroligt gott om årgångsviner i denna Bodega) och starksprit i upp till flasor som rymmer 4,5 liter !
Efter vår shoppingtur intill ställplatsen känns det skönt att få koppla av en stund och få släcka törsten med en kall öl ! Tempen klockan 14 denna eftermiddag är hela 30,8 grader och det i skuggan !!!

Strandbilder från Platja d`Aro. Bilderna är tagna under lunchtid och under siestan - därav så få soldyrkare på stranden. Ett par timmar senare på eftermiddan "kryllade" det av folk på denna strand !
När vi vid 20-tiden sitter och äter middag i shorts och kortärmat utanför husbilarna kommer vi på att denna härliga solnedgång måste förevigas. Först vid midnatt drar vi oss tillbaka och det beror inte på att det blir kyligt i luften utan på att värman sugit musten ur oss under dagen. Det har varit MYCKET varmt idag !

Vi lämnar Platja d`Aro och styr kosan söderut en halvmil till byn Sant Feliu de Guixols

Här finns det en avgiftsfri ställplats en bit ovanför byn och stranden, men det visar sig att vår långa husbils överhäng inte "kommer in" på denna ställplats. Frank och Karin har inga problem med att styra in här men vår bil, som är en halvmeter längre, klarar inte denna backe.
Men vad gör väl det, vi drar vidare en bit söderut och kommer till badorten Tossa de Mar och här möter oss skyltar, som mycket tydligt berättar att fordon med en vikt över 3,5 ton inte är välkomna hit ner.
Ord och inga visor heter det ju, så vi kör bort till Llorret de Mar (svensk charterklassiker under 70 och 80-talen) över bergen från Tossa del Mar och här talar vi verkligen om berg... Mycket smala vägar som likt en stor orm slingrar sig uppför och nedför och uppför och nedför och... Gerd höll i sig i stolen och jag höll tummarna för att vi inte skulle komma in i en återvändsgränd nere i nästa dal som ev. skulle berätta att här är det "dead end", d.v.s. läge att vända om och köra samma väg tillbaka...
Dessa bilder är tagna på "lägre höjd". Högst upp på bergen råder fotograferingsförbud, säger Gerd med andan i halsen. MEN, tar man det lugnt så är det inga som helst problem att köra över detta bergspass. Vi ångar def. inte att vi valde denna väg utan rekommenderar dig som läser detta att göra det vi gjorde - utan att ha andan i halsen. Såhär efteråt så var det ju inga större problem !

Belöningen väntar i form av en mycket trevlig camping i badorten Blanes, som ligger strax söder om Lloret de Mar (campingen har samma namn som byn och finns på alla GPS under rubriken campingar och ställplatser). Här står vi parkerade på var vår sida om den lilla campinggatan p
å väl tilltagna tomter. Längst ned i bild, 40 meter från våra husbilar, finns en låsbar grind med kodlås och direkt utanför grinden ligger strandpromenaden och badstranden.
Innan det är dax för grillning i solnedgången, så har Frank möcke å stå i... Duvor och sparvar väntar otåligt på brön, mera bröd...
Men innan middan så måste vi ju få lite belöning för att vi grejade bergspasset utan problem. Var sin kall öl smakade himmelskt i denna värme !
 Frank sköter grillen i kväll och det med den äran - tänk att grillat kött eller grillad fisk kan smaka så underbart gott i glada vänners lag !
Efter att ha suttit ute halva dan i drygt 30-gradig värme (52 grader i solen) så känns det skönt att få ta på sig en tröja framåt kvällskvisten. Vi har haft ännu en fantastisk dag och vi lider lite med er som är hemmavid och har frost på nätterna...
Vi kan bara framföra ett stort tack till er som kommenterar våra bloggar och hoppas att ni också kommer att resa hit ner i sinom tid !

I morgon, torsdag den 3/10, lämnar vi byn Blanes och styr kosan ytterligare en bit söderut. I skrivande stund har vi ännu inte def. bestämt vart vi ska åka, men det lutar nog åt att vi passerar storstaden Barcelona och landar någonstans söder om Tarragona. Där ska det finnas en ställplats som vi inte vet ett smack om, men tilltalar den oss inte så drar vi vidare nån mil ner till badorten Salou där det ska finnas en mycket fin camping.

Vi hörs när vi kommer åt brukbart internet igen - må så gott därhemma !

4 kommentarer:

 1. Märkligt det där med Platja Aro, vi hade tänkt att åka dit på vår väg ner, men det går väl att stå där ändå som ni stod. Undrar om ni var på samma camping i Blanes som vi stått på? Kul att ni hunnit så långt ner. Anders ska till sjukhuset den 14:e sen åker vi dan därpå i alla fall som vi planerat, stygnen får han ta i Benidorm. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anders och Birgitta !
   Vi blev lika förvånade efter att ha läst om så många som stått parkerade där, MEN, platsen vi stod på ligger alldeles intill och är en väg som är mycket bred där det är mycket gott om plats, d.v.s. ingen risk att bli påkörd. Det bästa av allt är att gatan är belyst och det är lika ljust som under dagtid.
   Vi rekommenderar gärna platsen !
   Blanescampingen är den 2:a på vänster sida gatan (fortsätter ni in på den gatan längre fram så slutar den precis intill havet).
   Verkligen skönt att det ordnat sig för Anders och att ni kommer iväg som ni tänkt er !!!
   Kram

   Radera
 2. Finns bara ett ord på er;GotteGrisar !!!!!
  Men njut för sjutton,det är ni väl värda förtås !!!
  Såå kul att följa er på bloggen,man längtar varje gång
  att man fick ligga i bakhasorna med vår Matrix...
  Ha det så gott...Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rolle o Carina !
   Vi njuter verkligen i fulla drag. I skivande stund, kl.20.30 på fredag kväll, har vi hela 24 grader varmt och det trots att solen redan gjort kväll...
   När ni jobbat klart, så packar ni Matrixen och och drar iväg - vi lovar - ni kommer inte att sakna Sverige det minsta !!!
   Kram

   Radera