Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

19 oktober 2013

När börjar vi kännas oss hemma på Camping El Raco...

... och i Benidorm med omgivningar

Tiden går som en halvliter, som hembrännarn sa... och det finns faktiskt fog för det uttrycket tycker vi båda ! 
Vi har nu bott här på El Raco i 12 dygn och det känns faktiskt som om vi kommit hit bara för ett par dagar sedan.
Tiden går så otroligt fort här nere, så går vintern lika snabbt som dessa snart 2 veckor - ja, då börjar vi bli lite oroliga av oss... 
I stället för att ligga och "jäsa" hemma på vår tomt eller vid den mycket fina swimmingpoolen så har vi, tycker vi, hunnit med en hel del under dessa snart 2 veckor. Långa promenader i omgivningarna varvat med lite bussturer runt Benidorm med lokalbussarna. Linje nr 10 passerar på gatan direkt utanför campingen och kör ända bort till grannbyn Albir och upp mot Alfaz del Pi, där Frank och Karin bor på ställplatsen Orange Grove. Den passerar även absoluta centrum av Benidorm nära stranden Levante och dess mycket långa strandpromenad (där det inte längre är tillåtet att köra bil, undantaget en och annan varubil som ska leverera varor till barer och hotell).
Ett par hundra meter från El Raco så huserar en stor permanent Cirkus, som har föreställningar varje lördag året runt.
Strax intill cirkusen och utefter huvudgatan som leder från El Raco och ner till centrum ligger Benidorm Palace, som är ett stort nöjescentrum med stora artistuppträdanden och shower i Las Vegas stil.
Efter samma gata ligger Wok Mandarin - en kinesisk restaurang som erbjuder både a la carte rätter och en enorm buffé till priset av endast 11 Euro per person. Ät så mycket du vill för denna summa - det enda som tillkommer är priset för dryck till maten.  
Wok restauranger av detta slag finns det på åtskilliga ställen utefter hela denna kust och det är verkligen prisvärt och mycket gott att äta från dessa bufféer. Det finns ett flertal mycket stora kylbord där du förser dig av diverse fisk, kött och skaldjur. Vissa av dessa råvaror bär du sedan med dig fram till kocken och restaurangens stora stekbord och väntar på att kocken tillagat dina rätter enligt dina egna önskemål.
Vi räknade till inte mindre än 8 olika sorters skaldjur (4 av dessa måste få "en stöt" på stekbordet medan övriga 4 är färdiga att ätas, t.ex. kokade havskräftor och Gambas).
Vi rekommenderar verkligen ett besök på någon av dessa restauranger !

4-rätters lunch för 9,50 Euro per person...

... erbjuder campingens restaurang varje dag i veckan till detta otroligt låga pris. Vi åt denna lunch för några dagar sedan och ångrar oss verkligen inte ! 
Efter beställning (man kan välja mellan 4 olika förrätter och 4 olika varmrätter) serverades först en mycket stor salladsrätt (egentligen skulle det ha räckt med denna sallad till lunch...) så att vi hade något att "stå i" innan förrätten serverades och den förrätt vi beställde var Paella och den smakade så himla bra, så vi satt faktiskt båda två och himlade med ögonen...
Till varmrätt valde vi Brochetas Pollo, kyckling på spett med pommes frites samt en mycket god sås som passade alldeles utmärkt till kycklingen.
Desserten bestod av den största Crème Caramel vi någonsin ätit, det hade räckt med hälften av den ena portionen (som alternativ fanns även glass, frukt eller tårta) !
I detta pris, 9,50 Euro per person, ingick dessutom antingen en 75 cl flaska vitt eller rött vin samt var sin kopp Espresso kaffe.
Tilläggas skall är att restaurangen även erbjuder en 4-rätters meny på kvällarna och den kostar 50 cent mindre, d.v.s. 9 Euro per person !!!
I tillägg finns det en mycket stor a la carte meny på denna restaurang med åtskilliga fisk- och kötträtter, samt mycket stora skaldjurs fat - ett sådant ska vi prova om några dagar.

Dags för en långpromenad efter all denna mat

Detta är onekligen ett bekvämt sätt att färdas på förutsatt att man inte lider av höjdskräck - det gör vi båda, så det får bli apostlahästarna som vanligt...
När man kommer ner till Levante stranden från vår camping, så kommer man ner till den norra delen av denna mycket långa och breda strand.
Vänder man på klacken och tittar åt andra hållet ser man Levante stranden söderut, i riktning mot Benidorms gamla stadsdel, med dess smala gågator där det formligen vimlar av restauranger och affärer.
Strax bortom Levante stranden ligger nästa stora badstrand, Poniente och däremellan denna lilla strand, hittom småbåtshamnen på bild, som inte är längre än cirka 100 meter.
Denna långa strandpromenad från den norra delen av Levante stranden och bort till Gamla Stan kantas av åtskilliga höghus. Det är dels stora och små hotellhuskroppar och dels både stora som små lägenhetshus.
En dag när vi promenerade utefter strandpromenaden räknade vi till inte mindre än 72 lägenheter som var till salu och dessa låg samtliga utefter denna strandpromenad. Börjar man räkna alla de lägenheter som är till salu och som ligger några hundra meter från stranden, ja, då tappar man def. räkningen. Det märks i allra högsta drag att det är dåliga tider i Spanien sedan ett flertal år tillbaka !
Skulle man besöka alla barer utefter denna långa strandpromenad så ligger det nära till hands att dels få skoskav och dels bli på kanelen... vilken åkomma är värst...?
TIKI BEACH är nog den mest populära av alla barer här nere. Den ligger mitt utefter strandpromenaden och här uppträder gatumusikanter mest varje dag. Ljudnivån är dock lite i "svettigaste" laget för vår del !
Andra barer för dock en tynande tillvaro, trots läget utefter strandpromenaden. Måste man locka gäster med hjälp av gratis internet - ja, då är nog konkursen snart ett faktum...
Strax intill Gamla Stan ligger duvornas flygplats. Här taxar man in och ut från landningsbanorna för lite "service och tankning" nära stationsbyggnaderna...

Ett besök uppe på Benidorms balkong...

... som ligger direkt intill Gamla Stan hör till när man ändå är i närheten. Här uppe har man en fantastisk utsikt, dels mot Poniente stranden med det senaste fantastiska nybyggda höghuset i bild...
... och dels mot "vår" Levante strand och dess långa strandpromenad.
När Bosse satt och skrev det förra inlägget, så gick jag (Gerd) ut på en riktig långpromenad. 
Målet för dagen var Benidorms bästa Tapas Bar intill Gamla Stan (enligt ett flertal tidningsartiklar vi läst hemma i Sverige). Denna dag "klädde jag på mig ordentligt"... en kylryggsäck fick hänga med och den fylldes sedan med div. olika sorters Tapas, som fick trängas ihop med 3 stora kylklossar. Tror ni mig när jag skriver att Bosse spann som en katt när jag dök upp vid husbilen igen flera timmar senare...!!!
Hit återvände vi några dagar senare för en härlig Tapas lunch - mer om detta besök om några dagar !

Vi avslutar med att tacka för alla trevliga kommentarer vi fått under resans gång - om just du har lust att lämna en kommentar, så klicka på Kommentarer efter artikeln och klicka därefter på Anonym (om du ej har ett Google-konto). Skriv sedan din kommentar och underteckna med t.ex. ditt förnamn (så att vi vet att det är just du) och tryck därefter på Förhandsgranska och därefter på Kommentera.

Vi hörs lite längre fram igen, till dess,  må så gott kära läsare !

6 kommentarer:

 1. Oj vad det är roligt att följa med er under er semester! Härliga bilder och intressant läsning! Fortsätt att njuta av semestern! Här har första snön lagt sig för ett par dagar sen så visst är man avundsjuk när man ser dessa badstränder.

  Må så gott!
  Många kramar från Maria o Micke med familj

  SvaraRadera
 2. Maria o Micke !
  Vi blir lite avundsjuka å era barns (Eriks, Elias och Emilias) vägnar - tänk att få åka pulka på nysnö...
  MEN, vi väljer trots allt - precis som du och Micke - helst sand mellan tårna...
  Må så gott alla 5 önskar
  Bosse och Gerd

  SvaraRadera
 3. Ja vad säger man,kommentarer överflödiga !!!
  Bara njuter att följa er blogg och alla underbara
  bilder från er övervintringsresa !!
  Så billigt och ut och äta med,och massor med mat...
  Här hade vi -6,4 grader i morse,Usch !!!

  Ha det gott och njut....Kram

  SvaraRadera
 4. Rolle o Carina !

  Som "kallast" har vi haft 19,1 grader och det kl. 04.45 en morgon för några dagar sedan...
  Det är som ni skriver, det är underbart skönt att vistas här nere. En mycket fin camping, trevliga grannar, underbart klimat och det är en fröjd att botanisera i alla livsmedelsaffärer till priser som hör 70-talet till hemma i Sverige !
  Kramar från oss två !

  SvaraRadera
 5. Ni har det underbart och jag ä inte ett dugg avundsjuk, det är precis lika roligt att gå ut och tvätta husbilen i vårt höstväder, som just nu i lila fall bjuder på tvåsiffriga plusgrader. Njut och fortsätt förse oss med trevliga reserapporter. Kram, 3M

  SvaraRadera
 6. Mats,

  Vi följer, med stort intresse, väderläget hemma i Sverige och har de senaste dagarna sett att det varit upp mot 15-17 grader på sina håll. Lite sen Brittsommar kan man väl kalla detta väderläge !
  Här nere i Benidorm ligger tempen fortfarande på mellan 26-32 grader under eftermiddagarna och nattempen ligger ännu på 19-21 grader, så vi njuter i fulla drag.
  Det mysigaste är nog ändå att kunna sitta ute i enbart shorts och kortärmad skjorta och det ännu fram mot midnatt !
  Kramar från oss två

  SvaraRadera