Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

03 september 2013

Nedräkningen har börjat...

...det är dan före dan före dopparedan...

Efter allt "elände" som drabbats oss den senaste tiden (glaskroppsavlossning på vänster öga för mig och armbrott för Gerd) så är vi snart redo för "take off from runway 21)..., där 21 är den symboliska tursiffran vi känner att vi behöver efter det som varit !
Har vi mycket att stå i så här dagarna före avresan mot Danmark, Tyskland, Frankrike och Spanien ?
Det är bara förnamnet, vi ska ju vara borta i hela 8 månader, det ääääääär mycket som ska åtgärdas innan man kan vara hemifrån så länge !

Vi är nyss hemkomna från Mantorp, där vår husbil fått den omvårdnad som den förtjänar. Den bara rullar och rullar och spinner mest som en katt, men ibland måste ju oljor bytas och detsamma med filter som ska hindra smuts att komma in i dess hjärta.
Denna bild är tagen vid husbilsfirman Östgöta Campings ställplats i Mantorp, där vi nu övernattat i 2 nätter.


På torsdag vid lunchtid lämnar vi Södertälje och vi räknar med att övernatta på campingen i Borås eller på campingen i Hindås på torsdag natt för att på fredag morgon köra därifrån ned till Lindome strax söder om Göteborg. Här har vi beställt tid av Niklas hos JR Larmteknik för lite service och uppdatering av vår Oyster Parabolantenn - JR är ju generalagent för dessa helautomatiska antenner i Sverige.
Eftersom Thor sateliten (med svenska TV1, TV2, Kunskapskanalen och SVT24) endast kan ses ner till mellersta Frankrike, så har vi i dagarna tecknat ett abonnemang hos SVT World. Programkort och CA-modul kom i posten i måndags och ska nu bara monteras in i boxen i husbilen. Nu kommer vi att kunna se SVT World (som sänder dygnet runt) ända ner till södra Marocko, men så långt kommer vi inte att åka i år utan nöjer oss med södra Spanien.
I tillägg till denna svenska kanal, så kan vi med parabolens hjälp, se över 100 tyska kanaler (faktum är att det endast är en kanal som är viktig att ha bland dessa över 100 - den som sänder Formel 1 VM direkt både från kval och race) och naturligtvis även kanaler från andra satelliter och länder.
När Niklas kollegor är klara med parabolen, så rullar vi vidare ner till Helsingborg strax efter lunchtid för att träffa våra bloggvänner Nils-Åke och Birgitta. Av dom ska vi få köpa en spansk gasolflaska med tillhörande koppling, som passar till det svenska systemet - hur länge kommer det att dröja innan vi har ett enhetligt system i hela Europa ???
Nu är klockan mycket och det är dags för oss att krypa till kojs - 2 nätter till ska vi sova hemma och därefter blir det husbilens sköna queen size säng som blir vår nattplats i 8 månader och vi längtar redan dit !!!

8 kommentarer:

 1. Åh nu börjar det pirra i oss också att få komma iväg när vi läser er blogg. Vi måste dock vänta ett tag för kattvaktande och lite läkarbesök men sen bär det av. Bilen tror vi att vi har koll på, peppar, peppar. Ska bli kul att följa er resa neråt. Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Anders och Birgitta !
  Läkarbesök är viktigt inför en långresa och tid har vi idag (onsdag 3/9) kl. 14.30 för blodtryckskontroll + en titt på Bosses öga och på min arm.
  Vi tänkte ta det lite lugnt neröver med dels ett längre stopp i Mosel (ca 10-15 dagar) om vädret blir som det brukar vara, d.v.s. varmt och skönt.
  Sen blir det ju nån vecka efter franska kusten vid Montpellier-Perpignan plus ett stop i Emperabruva och i Peniscola för några dagar.
  Vem vet, ni kanske kommer ikapp oss innan vi hinner fram till Benidorm och El Raco !
  Trevlig resa önskar vi er redan nu !

  SvaraRadera
 3. Hej! Önskar er en trevlig resa söderöver. Vi ligger också i startgroparna. Om det är så att ni behöver en extra spansk gasflaska så har vi en över, eftersom vi tänker installera en ALU gasflaska i Karlshamn på vägen söderut. Jag hoppas också kunna se F1 under resan. Vilken tysk kanal är det som sänder F1?
  Ingemar

  SvaraRadera
 4. Ingemar och Inger !

  Först måste vi ta tillfället i akt och gratta er till er nya blogg. Vi misstänker att ni lagt ned mycket jobb på den - så överskådligt och fint på alla sätt. Den var nog så fin tidigare, men har nu blivit ännu bättre !!!

  Vi ska träffa Nils-Åke och Birgitta på fredag eftermiddag i Helsingborg och hoppas då att deras spanska flaska med koppling ska passa vår gasolanläggning (som skiljer sig något från deras). Vi har för säkerhets skull köpt en extra koppling när vi var och servade husbilen häromdagen i Mantorp. MEN, om det inte skulle passa så är vi spekulanter på er spanska flaska och hoppas i så fall att vi kan träffas någonstans efter vägen för en "affär" ! Bortsett från affär eller ej, så skulle det vara trevligt att få träffa er i höst, vinter eller vår !

  Beträffande F1 så ser ni både kval på lördag och race på söndag i den fria tyska kanalen RTL som sänder via satelliten Astra 1.

  SvaraRadera
 5. Förstår att ni ser fram emot att komma iväg! Det är ju riktigt länge att vara bort! Men ni kommer säkert få det jättebra! :)

  SvaraRadera
 6. Ja, det ska bli riktigt skönt att få komma iväg. Visserligen över 1 månad försenad, men vad gör väl det när vi har så gott om tid på oss. Vi ska ju inte vara hemma igen förrän i månadsskiftet april/maj.

  SvaraRadera
 7. fint å se dere er på tur nedover.det skal bli trivelig å treffes nere på stelplassen i greven
  vi er nu i Porsgrund å forbereder resen tar fergen herfra på mandag 9/9 dere må ha en trevelig resa og så ses vi nere i Tyskland

  SvaraRadera
 8. Hei begge to !
  Vi startade turen igår eftermiddag kl 16 och körde nonstop ned till en by som heter Hindås, som ligger ca 20 km öster om Göteborg, och här har vi övernattat på en trevlig camping alldeles intill sjön.
  Vi kör strax till Lindome för att få lite service på parabolantennen.
  Det ska bli meget hyggelig å träffe dere i Greven på onsdag - kör försiktigt dit ned !

  SvaraRadera