Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

07 september 2013

En dag för uppdateringar och för en viktig affär...

... Vilken underbart fin dag...

När vi igår skulle lämna campingen i Hindås, så frågade vi campingägaren om snabbaste väg till Lindome. Vi var båda helt övertygade om att vi skulle välja riksväg 40 till Göteborg och sedan E6 söderut några mil.
Vilken tur att vi frågade för snabbaste och framför allt vackraste väg var tvärs över skogen och den valde vi. Har du vägarna förbi så välj denna väg du också. Böljade fält och tät granskog med lantgårdar efter i princip hela vägsträckningen. Resan till Lindome tog endast 30 minuter.
Vi hade beställt till hos JR Larmteknik för mjukvaruuppdateringar av vår Oyster Parabol och av vårt larm till kl. 10.00. Vi välkomnades av Niklas och Mikael kl. 09.55 och redan 10 minuter senare var 2 av deras anställda igång med vårt jobb. Vi blev bjudna på nybryggt kaffe och underbart gott kaffebröd - tack för fin hospitality !
Entrédörren till JR Larmteknik.

Utanför dessa grindar går det alldeles utmärkt att övernatta.

Om du känner för att montera in en påfyllningsbar P11 så kan det vara bra att veta att jobbet är gjort på en dryg halvtimme och att totalpriset inkl. montering och moms ligger på under 5.000 kronor. Denna flaska kan du sedan själv tanka full på massor av bensinstationer i större delen av Europa.

I somras träffade vi våra bloggvänner Nils-Åke och Birgitta (som övervintrat ett flertal vintrar i Portugal och Spanien) nere i Söderköping och blev då erbjudna att köpa en av deras spanska gasolflaskor med tillhörande koppling. Det känns skönt att veta att man har det klart innan man kommer till Spanien, så vi "slog till" och bestämde att vi skulle träffas strax utanför Helsingborg när vi så småningom skulle påbörja vår övervintringsresa.
Vi har haft kontakt vid ett flertal tillfällen i sommar och så igår meddelade Nils-Åke, per SMS, att vi skulle lägga in koordinaterna N55 51 42 och E12 50 57. Vi hade egentligen ingen aning om vart vi skulle hamna annat än att platsen skulle ligga i anslutning till en småbåtshamn...
Lägg dessa koordinater på minnet - vilken underbar plats - hit kommer vi att återvända många gånger under kommande resor !!!
Vi anlände vid 15-tiden till Lundåkrahamn strax utanför Landskrona och det är en större småbåtshamn med faciliteter som: en ställplats med uteslutande sjötomter, WC, duschar, latrintömning och en mycket trevlig restaurang - allt detta alldeles intill ställplatsen och kostnaden för att bo här är endast 100:- per dygn inkl. el.

Detta är utsikten från vårt fönster - sea view !

Utsikten rakt framifrån och som synes är detta en stor Marina !

När vi väl kommit på plats med vår husbil blev vi lotsade runt anläggningen av Nils-Åke och vi kan bara instämma i hans och Birgittas lovord över denna plats !
Now to business... Nils-Åke plockade fram sin spanska gasolflaska med tillhörande koppling (den har vi redan lagt undan i vår husbils garage) och sedan gjorde affären upp och vi är mer än nöjda. Alla kopplingar passade perfekt och det känns verkligen skönt att ha detta klart när vi kommer till Spanien. När denna flaska är tom så byter vi till en full på campingen i Benidorm.

Av ovanstående bilder har det ju framgått att det är vackert väder och varmt är det också. Denna bild är tagen på sen eftermiddag och det är dryga 22 grader i skuggan.
Dagen och kvällen avslutades med långa och mycket givande samtal om bl.a. Spanien och Portugal. Tack än en gång för denna trevliga dag och kväll och tack för dina underbart goda Gin Tonic - du kan det t.o.m. bättre än en bartender !

I morgon (läs idag) så fortsätter vi vår resa ner till Stora Bält bron i Danmark där vi kommer att övernatta på någon av de 2 campingar som finns på vardera sidan bron.
Internet kanske inte finns tillgängligt där, så nästa gång vi hör av oss blir nog inte förrän vi kommit till Tyskland och det blir ju först till veckan - synd att stressa när man är pensionär... 

6 kommentarer:

 1. Vad gjorde ni hos JR? La dom till Eutelsat 9 så att parabolen söker den automatiskt? Vi fundera också på att abonnera på SvtWorld.

  SvaraRadera
 2. Vi hade med oss kuvertet från Connova med program kortet och CA-modulen och efter några minuter ropade en av killarna på oss och meddelade stolt att nu är satelItsökningen komplett med Eutelsat. Parabolen söker automatiskt även den sateliten och sedan uppdaterade dom även vår "list", med en förfärlig massa nya kanaler !
  Nu står vi på Store Baeltcampingen strax före bron och har ett alldeles fantastiskt väder och nu är 2 stora öl upphällda !!!
  I morgon kör vi till ställplatsen i Schleswig och på måndag morgon hänger vi på låset till Citti Grossmarkt i Flensburg...
  PS. Kostnaden för all uppdatering (inkl. larmuppdateringen) och inkl. 2 nya larmbrickor (där man inte kan larma på eller av av misstag) blev 700 kronor..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, vi ska prova imorgon om vi får in eutelsat på vår parabol annars kanske även vi tar en sväng via Jr. Det där mef kall öl låter smaskens. Ha en härlig tur!

   Radera
 3. Vi lovar - det smakar "fågel"...!

  SvaraRadera
 4. Ja nu har ni kanaler så det räcker i fall det skulle bli dåligt väder i Europa.

  Kör försiktigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas på det fantastiska väder ni hade i fjol !
   När drar ni iväg söderut och vart bär det iväg denna vinter ?

   Må så gott !

   Radera