Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

08 september 2013

Mot Danmark och Tyskland...

... i ett underbart sommarväder

Det är dags att säga farväl till Nils-Åke och Birgitta och vid 14-tiden lämnar vi denna fina ställplats och rullar ut på motorvägen utanför Landskrona. Endast 40 km till Malmö och en kort bit till Öresundsbron för vidare färd förbi Köpenhamn. Det förvånar oss att det är så lite trafik denna lördag eftermiddag för det brukar vara väldigt många i farten vid denna tidpunkt en lördag. När klockan är strax före 16 så börjar vi närma oss Stora Bältbron och vi hade redan på morgonen bestämt oss för att övernatta på Store Baelt Camping strax före brofästet och campingen välkomnade oss med en knallblå himmel och hela 23 grader i skuggan. Blåser gör det dock alltid i denna del av Danmark, men vad gör det när det är så skönt i luften.
Denna camping har utökats betydligt under senare år och numera finns det dessutom en mycket trevlig restaurang som även den drivs av det par som äger campingen. Tomterna är 10 x 10 meter och har el samt vattenpost vid varje plats.
En lika efterlängtad syn varje gång man kommer fram till Öresundsbron - när man är på väg söderut vill säga. Det är inte like muntert att se den när man är på väg åt andra hållet, tycker vi...
Kan en bro vara vacker ? Ja, det tycker vi - Öresundsbron är något utöver det vanliga !
Här är belöningen efter att ha kommit fram till campingen vid Stora Bält bron. Tänka sig att det kan vara så skönt väder när vi kommit in i september månad.
Precis utanför campingen ligger denna "station" där du tömmer ditt spillvatten och toatanken. Rent och snyggt dessutom och det har det alltid varit när vi passerat här !
 
En mäktig konstruktion är även denna bro över Stora Bält. 
Det kan kanske vara bra att veta att om du skaffat dig ett s.k. BroBizz pass, som gäller för överfart över Öresundsbron, så gäller detta abonnemang numera även vid överfart över Stora Bält bron. Du kör fram till en av de manuella fållorna och då går bommen upp automatiskt och kostnaden för överfarten debiteras ditt kreditkort.
Även idag har vi kört en kort etapp, det blev faktiskt bara 24 mil (vad underbart skönt det är att som pensionär kunna åka så korta etapper - förut så körde vi nonstop från Stora Bält och ner till Greven, en sträcka på nästan 70 mil p.g.a. att vi endast hade 4-5 veckor på oss innan det var dags att åka tillbaka till Sverige) och det i strålande varmt sommarväder fram till strax före gränsen till Tyskland vid staden Flensburg. Då mulnade det på men vid ankomsten till ställplatsen i Schleswig så klarnade det upp igen under några timmar för att senare övergå i en stunds lätt duggregn.
Som synes så har vi fått en riktigt fin plats på ställplatsen, där det kostar 14 Euro för 24 timmar och då ingår obegränsat med el samt fri internet - som fungerar... !
Denna bild är tagen strax utanför ställplatsen och intill den ligger en stor marina och här intill finns det ett stort antal restauranger att välja mellan.
Samtliga platser är markerade och de allra flesta är mycket stora. Vid ställplatsen finns både duschar och WC.
Om du har din vovve med ombord, så får du överväga om du inte ska ge honom/henne en framträdande plats i tillvaron - det hade ägaren av denna Morelo bestämt sig för.
Alldeles intill ställplatsen ligger en liten mysig servering.
Vi valde denna lilla mysiga restaurang, som ligger vid småbåtshamnen endast dryga 100 meter från ställplatsen, där man specialiserat sig på fiskrätter med inslag av diverse skaldjur. Vi var verkligen i valet och kvalet om det skulle bli någon smarrig fiskrätt eller en stor Wienerschnitzel.
Det blev en wienerschnitzel med stekt potatis med inslag av små tärningar av bacon och en mycket god sallad med dressing. Är man i Schleswig-Holstein, så måste man nästan dricka en Flensburg Pils och det gjorde vi och den smakade så bra så att det blev en till...
Efter den stora wienerschnitzeln kände vi för en promenad och passerade denna vackra kyrka, som ligger i centrum av Schleswig endast ett par hundra meter från ställplatsen.

I morgon blir det ingen sovmorgon utan vi ska köra de 4 milen upp till Flensburg och gå på shoppingtur i det köpcentrum som bl.a. inrymmer Citti Grossmarkt och Media Markt. Vi föredrar att komma dit tidigt på förmiddan för då är parkeringen nästan tom och det är mycket gott om plats för husbilar. Vi gillar inte att åka in på en parkering med 100-tals bilar parkerade intill husbilen - risken för skador på husbilen är då överhängande !

Efter denna lilla utflykt så styr vi förmodligen mot ställplatsen i Greven och dit är det 41 mil från Flensburg. Eventuellt kommer vi att övernatta på en annan ställplats innan vi åker till Greven, men det får vädret avgöra. Det ska visst bli regn och 19 grader varmt i morgon så vi får se hur vi gör. Hur som helst så ska vi vara i Greven senast på onsdag och varför återkommer vi till !

4 kommentarer:

 1. ni må ha en fortsatt trivelig resa bare 3 timar til vi åker med fergen fra Norge så stannar vi natten øver i Hirtshals

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frank og Karin !
   Tack ska ni ha og vi håpes att dere får en fin tur nedover.
   Vi befinner oss nu i Stade på en fin ställplass kun 5 minuters gang Gamle Byen - en meget koselig bydel !
   I morgon drar vi ned till Greven og da ses vi väl där på onsdag.

   Radera
 2. Härligt,Härligt det kommer bli att få följa er
  på er Underbara resa söderut !!
  Ni gör helt rätt som lämnar denna årstid och
  en vinter som tyvärr kommer åter häruppe !!
  Vi önskar att vi kunde göra detsamma och följa
  er i bakhasorna faktiskt !!!
  Men vår tid kommer oxå förhoppningsvis framöver
  när vi jobbat klart för gott !!
  Ser fantastiskt gott ut på tallrikarna och Öl
  till smakar ju gott värre :)
  Vi var ute i helgen med vår Bobil och vilket
  underbart sommarväder i September...
  Hoppas det fortsätter länge till :)

  Ha nu så trevligt på er resa och vi kommer följa er färd,var så säker !!
  Kör försiktigt och njut för oss med/Kram

  SvaraRadera
 3. Rolle o Carina !
  Ni är varmt välkomna ombord på denna resa och vi rekommenderar er verkligen att göra en liknande övervintringsresa när ni är "färdiga" med jobben !
  Vi har ju bara varit ute i 5 dagar ännu, men vi känner redan att det inte bli mycket bättre än så här = man tar dagen som den kommer och försöker undvika att planera så mycket i förväg. Idag t.ex. "trodde" vi att vi skulle köra till Greven efter handlingen på Citti i Flensburg. Men det blev inte alls som tänkt, vi körde till den lilla staden Stade i stället och hamnade på en "kanonställplats" endast 5 minuters promenad till Gamla stan i Stade. I morgon drar vi till Greven, tror vi...
  Kramar från oss två !

  SvaraRadera