Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

30 april 2016

Vilken härlig överraskning...

...det blev när en av Bosses barndomsvänner sände ett SMS för nån vecka sedan och meddelade att han och hans fru var på väg ner till Italien med sin nyinköpta husbil och att dom gärna skulle vilja komma och hälsa på oss i norra Spanien och det blev naturligtvis en häftigt lång omväg när man är på väg till Italien...
Sten och Bosse har inte träffats på nästan 40 år, men nu blev det äntligen av. Gissa om dom hade massor att garva åt och massor av härliga berättelser fick Ulla och jag lyssna på fram till nästan tidig morgon... Bosse och Sten var 2 av 6 grabbar som höll ihop i vått och torrt under många år under uppväxttiden hemma i Sollefteå, så nu funderar Sten och Bosse på att försöka samla ihop de andra 4 grabbarna för en sammankomst på Hotel Hallstaberget i Sollefteå under en weekend - blir det av så lär det väl garvas ännu mer... Av praktiska skäl lär det knappast kunna ske redan denna sommar utan det får nog ske sommaren 2017 i stället.
Läs gärna mer om detta fantastiska hotell på deras hemsida: www.hallstaberget.se
Vi passar naturligtvis på att gratta Ulla och Sten till den nya Piloten. När vi suttit och garvat i vår husbil ett par timmar, så flyttade vi över till deras Pilot för ett par timmar och därefter promenerade vi de få stegen till Camping Bon Repos restaurang för en god middag tillsammans.
Klockan hann bli mycket innan vi bröt upp och jag tror mig veta att alla somnade med ett stort leende på läpparna !
Vi beslöt att vi ska träffas igen i sommar innan jag och Bosse återvänder ner till Spanien igen - vi ser redan fram emot den träffen. Tack än en gång Ulla och Sten för att ni kom och hälsade på oss på er väg ner till Italien !
Ulla och Sten rullade vidare från Camping Bon Repos i Santa Susanna, som ligger 61 km norr om Barcelona, bort mot Marseille och vi två körde upp till en av våra favorit orter i södra Frankrike och det är Gruissan. På denna karta framgår det ganska väl att turistorten ligger intill en mycket stor marina och ställplatsen ligger bara några hundra meter bort från Gruissans lilla centrum med sina trevliga restauranger där det serveras mycket bra mat - både fisk, skaldjur och kött.
Detta är bara en bråkdel av den stora hamnen i Gruissan och vi blir lika imponerade varje gång vi är här av hur arkitekterna har tänkt när dom ritat denna maritima miljö.
En av många trevliga restauranger som ligger utspridda på båda sidor om denna mycket stora marina - just denna råkar vara vår favoritrestaurang !
När vi återvände från hamnområdet till ställplatsen, så var det stor uppståndelse bland husbilsfolket och då undrar du säkert varför och svaret får du om du tittar närmare på denna bild...
Innan husbilsägarna "tordes" gå fram och närmare beskåda detta ekipage, så hade minst ett 50-tal personer ställts sig på 50 meters avstånd och pekat bort mot husbilen och släpvagnen och pratat med varandra. Visst är det ett ekipage utöver det vanliga - husbilen är en exakt likadan husbil som vi har, en Bürstner I 890G som är exakt 9 meter lång. MEN, med denna släpvagn bakom blir den ju nästan lika lång som en långtradare. På just denna ställplats i Gruissan, så "vimlar" det alltid av mycket stora husbilar och så och denna gång - vi räknade till 3 Morelo Palace, 3 Phoenix och 4 Concorde Charisama och samtliga dessa husbilar hade en släpvagn efter sig med en Smart på.
Ingen tycktes se dessa "häftiga" ekipage utan samtliga åskådare kom allt närmare och till slut stod ett 80-tal personer runt ekipaget och beundrade detsamma - släpvagnen var mycket välbyggd !
Koordinaterna till Gruissans ställplats är:
N 43 06 16
E 003 05 58
I morse lämnade vi ställplatsen i Gruissan och efter 550 km motorvägskörning, så har vi nu installerat oss på Camping Les Cent Vignes i Beaune i mellersta Frankrike.
Staden Beaune är Bourgogne vinernas huvudort och stadens lilla centrum är bara så mysigt att vandra runt i och det på gågator utan trafik - hur fint som helst är det att mysa omkring i detta centrum.
I morgon ska vi gå ut och göra stan - trots att vi besökt Beaune ett stort antal gånger, så längtar vi alltid tillbaka hit. Vi har bokat vår favorittomt nr 38 här på campingen för 2 övernattningar, så vi har HELA dagen på oss i morgon för att botanisera i alla vinbutiker, ostaffärer och delikatessbutiker - vi längtar redan nu in till stan...

Vi hörs - till dess, må så gott !

6 kommentarer:

 1. Mys att ni träffade vännerna på väg till Italien, utan husbilarna kanske det aldrig blivit av. Gruissan ekipagen är ofta långa ja vi studerar gärna dom då vi är där. Var det kanske en/två hästar i Bürstner-släpet, Frankr. har ju o fta hästtävlingar lite varstans. Forts intressant resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tror att det är ett hästsläp, men dock ingen häst med på denna resa för då skulle vi ha hört gnägg...
   Ägarna visade sig inte på hela kvällen, så vi fick aldrig möjlighet att fråga.

   Radera
 2. Vad roligt med mötet! Och ojoj, vilket ekipage! Man får väl anta att de har någon anledning... själv tycker jag att det verkar väldigt bökigt att åka omkring med...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var verkligen mycket trevligt att få träffas efter så många år !
   Vi håller med - släpet är i största laget och inget vi skulle vilja släpa omkring på.

   Radera
 3. Bara bekanta campingar och ställplats, härliga bilder. Ser ut att vara ett hästsläp efter Burstnern, undrar hur det gick med tågvikten för detta ekipage?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tågvikt tror vi inte att denne ägare bryr sig om för tågvikten för detta ekipage är säkert mer än 1 ton över det tillåtna !
   Kramar från Ladenburg !

   Radera