Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

03 april 2016

Det blir inte alltid som man tänkt sig

På tisdag kväll den 1/3 blev jag (Gerd) uppringd av Bengt (en av mina två bröder) som meddelade att vår mor avlidit på sjukhuset.
Detta besked kom som en chock för alla oss anhöriga då mamma varit kristallklar i huvudet och mycket pigg för sin aktningsvärda ålder. Mamma blev 94 år gammal och drabbades av andnöd och hjärtstillestånd i hemmet och avled några timmar senare på sjukhuset utan att återfå medvetandet.

Den 10/3 flög vi hem från Alicante flygplats och den 19/3 begravdes mamma i Jakobstads kyrka i mellersta Finland. Den 27/3 flög vi så ner till Alicante igen och möttes av högsommarvärme och den håller ännu i sig med blå himmel och 21-24 grader i skuggtemperatur. Husbilen har stått kvar på sin plats på Raco Camping i Benidorm och vänliga svenska och engelska grannar har haft koll på husbilen under våra 3 veckor långa bortavaro.
Närvarande vid begravningen var ett stort antal släktingar och vänner från när och fjärran.

Innan vi nåddes av detta mycket tråkiga  besked, så hade vi planerat att lämna Benidorm den 13/3 och sakta dra oss ner mot Marbella och Gibraltar för att sedan försätta till Algarvekusten i södra Portugal. Där hade vi tänkt stanna i 3 veckor och sedan köra upp till Lissabon för 8-10 dagars vistelse för att träffa portugisiska vänner vi känt sedan 1974 - det år då den oblodiga revolutionen ägde rum i Portugal den 25 april och det namnet har den stora bron (2.277 meter lång och med ett hängbro spann på hela 1.012 meter) fått som leder trafiken över Tejo floden i Lissabon - Ponte 25 de Abril - bron invigdes 1966 och kallades då Salazar bron efter Portugals dåvarande diktator med samma namn.

Men mot bakgrund av det inträffade så kände vi inte längre för att resa till Portugal utan nu stannar vi kvar här i Benidorm 3 veckor extra och har för avsikt att lämna Raco på söndag den 17/4 och mycket sakta dra oss norrut mot Sverige.

Från tråkigheter till trevligheter

Redan innan vi lämnade Benidorm för att flyga hem, så hade ett stort antal svenskar och norrmän redan lämnat Raco för resa norrut - tidiga flyttfåglar kan man kanske säga...
Idag, söndag, den 3/4 är vi ännu 8 svenskregistrerade husbilar kvar här på Raco, men redan i kommande vecka kommer några att påbörja sina resor norrut.
I tisdags i förra veckan blev vi och ytterligare 12 personer inbjudna på fest av Annika och Gert och den avnjöt vi i strålande solsken och skön värme. Tyvärr glömde vi kameran i husbilen, men om du går in på Annikas och Gerts hemsida www.squaredansare.blogspot.com så får du se hur trevligt vi hade det - ett stort tack för mycket trevlig samvaro !

I tisdags kom våra norska vänner Helen och Hans och frågade om vi hade lust att följa med till grannbyn Albir, som ligger 4 km norr om Benidorm, för att äta middag på lägenhetshotellet La Colina (den spansk-svenska familj som äger detta hotell äger även den mycket populära campingen La Colina i Albir.
Självklart hade vi lust att följa med för speciellt bland norrmän är ett besök här på onsdagar något alldeles speciellt och anledningen till detta är att just denna dag serveras det färsk torsk !
 För att få plats här så måste man beställa bord senast dagen innan och måltiden serveras endast på onsdagar mellan kl. 17 och 21. Till förrätt(er) tar man själv från buffet bordet där det bl.a. finns soppa, inlagd sill, rimmad lax, tonfiskröra, färsk tonfisk, potatissallad, sparris och en stor mängd grönsaker att välja mellan.
Det stora numret och anledningen till att så många återvänder hit onsdag efter onsdag är varmrätten som består av kokt färsk torsk. Det var mycket, mycket länge sedan vi åt så god torsk som just här. Titta bara på färgen - Hans sa: hvis torsken är så här kvit (vit) så är det akkurat skikkelig torsk som serveras... och vi håller verkligen med - hit kommer vi att återvända många gånger i framtiden.
Tack Helen och Hans för att vi fick följa med er hit !
Man kan välja mellan att sitta inne i restaurangen eller...
...att njuta av måltiden i skuggan på hotellets uteservering. För boende på La Colina finns det även möjlighet att få måltiden levererad upp till lägenheten.
Direkt intill restaurangen ligger anläggnings swimmingpool och här finns det en anordning som kan lyfta en handikappad gäst från marknivån och ner i vattnet - har har man verkligen tänkt på det mesta.
Precis som vi husbilsresenärer är det fler som har funderingar på att ge sig av norrut...
I torsdags dags kände vi för att besöka Restaurant Roman igen i det underbara sommarvädret.
Här sitter man verkligen på första parkett och vi tröttnar inte på att "parkera" här då och då...
Nästan 23 grader i skuggan och drygt 30 i solen gör att många väljer att lägga sig på stranden och bara njuta av detta underbara väder. Det har redan blivit 18 grader i havet, så åtskilliga har varit i "spat" idag.
Till och med Cable Ski anläggningen har öppnat igen efter att ha varit stängd sedan i november och det om något är ett stort bevis på att sommarsäsongen är här. Med hjälp av ett långt vajersystem kan man här åka vattenskidor runt en flera hundra meter lång bana.

Idag, söndag den 3/4, har vi suttit bänkade framför vår TV i husbilen och följt årets andra tävling i Formel 1 och racet ägde rum på Bahrain International Circuit som är 5.412 meter lång.
Vann gjorde tyske Nico Rosberg före finske Kimi Räikkönen och med engelske Lewis Hamilton på 3:e plats.
Ett mycket bra race gjorde vår svenske förare Marcus Ericsson som placerade sig på en hedrande 12:e plats och som körde "skjortan" av sin brasilianske team kollega Felipe Nasr.
Vi båda är helt övertygade om att om Marcus skulle sitta i en Mercedes eller en Ferrari, så skulle han tävla om de 3 första platserna i samtliga race !

Vi hörs - fram till dess, må så gott !

4 kommentarer:

 1. Tråkigt när ens föräldrar lämnar jordelivet! Men man får tänka att det visst
  tillhör livets gång,drabbar oss alla!
  Tur att ni ändå fick lite trevligheter
  trots allt det dystra som hänt!
  Ser ju ut som sommaren kommit där nere!

  Ha det gott o styrkekramar fr oss...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för er omtanke !
   Ja, nu får vi njuta av den tid vi har kvar här nere och även naturligtvis under den långa resan hemåt.
   Kram

   Radera
 2. Nej, det blir inte alltid som man tänker, men ni gjorde ju det bästa som kunde åka hem snabbt och sedan återvända. Bra med grannar som såg till husbilen under tiden! Hoppas ni får en sista fin tid i Benidorm innan det är dags att rulla norrut. Tills dess kommer våren säkert ha kommit till Sverige på riktigt! Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En av fördelarna med att övervintra i Spanien är ju att det är så lätt att hitta flygförbindelse hem till Sverige.
   Nu har vi knappt 2 veckor kvar här i Benidorm och sedan ytterligare ca 4 veckor innan vi är hemma och nu hoppas vi på fint väder hela vägen hem !

   Radera