Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

27 april 2016

On the road again

Efter 7 månader i Benidorm (exkl. de 3 veckor när vi flög hem till Sverige och Finland för att deltaga i min mammas begravning) så lämnade vi i söndags den 24/4 vår övervintringsplats i härligt skön sommarvärme för vår resa hem mot Sverige.

Vår första etapp blev, som vanligt, från Benidorm och de 310 km norrut till ställplatsen Spätzle Fritz, som ligger 10 km väster om staden Vinaros och 30 km nordväst om Peniscola - en badort med både camping och ställplats och ofta frekventerad av bl.a. svenska husbilsresenärer på väg söderut resp. norrut.
Ställplatsen Spätzle Fritz är mycket populär bland bl.a. svenskar, norrmän och tyskar på väg till och från sina övervintringsplatser i södra Spanien och på Algarvekusten i södra Portugal. Platsen är omgiven av mycket stora citrusodlingar och ligger mitt ute i ingenstans. Passar därför alldeles utmärkt för just en enda övernattning.
Ställplatsen är mycket stor - denna bild visar endast en tredjedel av denna stor grusplan. Här finns el, möjlighet att fylla färskvatten och tömma spillvattentanken, samt separat plats för tömning av WC-kassett.
Vår erfarenhet är att de flesta gäster som övernattar på ställplatsen äter middag på ställplatsens mycket trevliga restaurang. Vän av ordning undrar naturligtvis varför ?
Anledningarna är två, dels serveras det mycket god och vällagad mat här och dels behöver du inte betala ställplatsavgiften på 8 Euro om du äter middag i restaurangen. Kostnad för ev. el tillkommer med 4 Euro per dygn. Gratis men lite "svajigt" internet finns inne i restaurangen, men när du startar upp ditt internetenhet så erbjuder företaget Onawifi obegränsad användning av ett snabbt internet för en mindre summa och betalar gör du över nätet med Eurocard/Mastercard eller VISA - smidigt och bra !
Vi har visserligen bara rest i 310 km, men en kall öl smakar alldeles förträffligt innan middan när tempen visar 23,6 grader i skuggan kl. 19.00.
Den mycket omfångsrika menyn presenteras på ett flertal språk, bl.a på svenska !
En av våra favoriträtter här är dels rätt nr 50, Wienerschnitzel och dels nr 46, Fläskfilé i "vedhuggarstil"...!
Koordinaterna hit till Spätzle Fritz är:
N 40 34 30
E 000 23 36
Efter en god natts sömn (här ute är det dödstyst), så rullar vi på måndag förmiddag den 25/4 de 5 km till den avgiftsbelagda motorvägen AP7 för resa de 250 km upp till en av våra favoritorter i Spanien, badorten Santa Susanna som ligger exakt 61 km norr om Barcelona.
Detta är en av få campingar i Spanien där du kan stå parkerad direkt vid stranden med din husbil eller husvagn. Det kostar naturligtvis extra att stå på "gräddhyllan" mot att stå i rad 2-8, men det är smällar man får ta...
...när "belöningen" är denna...!
Tomterna är stora och vid varje tomt finns det vatten "in och ut".
Övriga faciliteter på Bon Repos är denna stora swimmingpool med separat barnpool samt...
...en restaurang med utom- och inomhusservering där det serveras mycket god mat !

Här på Bon Repos Camping i Santa Susanna stannar vi nu ytterligare några nätter och i morgon väntar en riktig överraskning - vi får besök av en av Bosses barndomsvänner och dom har inte setts på nästan 40 år... Dom är egentligen på väg med sin nyinköpta husbil ner till mellersta Italien, men vad gör man inte för att få träffa en gammal kompis.. Mer om detta senare !

Vi hörs - till dess, må så gott !

6 kommentarer:

 1. Vad kul med besök av barndomsvän! Ha det fortsatt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var verkligen kul att det lyckades denna gång - vi har farit förbi varandra ute i Europa ett flertal gånger och även hemma i Sverige !

   Radera
 2. Ha det så gott på er hemesa!
  Men ta det lugnt,ingen värme än.

  Ha det gott....Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kommer att ta det med ro och vi har sett att vädret är mycket ostadigt i hela mellersta Europa.
   Kram

   Radera
 3. Aha, då är ni på rull norrut, önskar er en angenäm resa! Är världen/EU litet då man råkar på en barndoms-vän på en plats mitt ute någonstans, jättetrevligt! Ta det easy så hinner det bli något varmare o bättre väder hemma ;-/ ;-/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har precis kommit till Beaune i mellersta Frankrike och vi håller nästan på att frysa ihjäl... Varmt och skönt i husbilen, men kallt så inne vassen ute !
   Ja, det var verkligen skoj att få träffas efter så många år - det blev en lång sittning på en restaurang i Santa Susanna !
   Kramar från oss

   Radera