Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

08 april 2015

Varför lämna Benidorm efter 6 månaders övervintring...?

Så här skönt har vi haft det den senaste tiden och då finns det ju egentligen ingen anledning att lämna Benidorm för att åka hem till kalla nord...
MEN, som du förstår, så längtar vi, precis som du, efter den svenska sommaren - när den är som bäst och vi hoppas naturligtvis, precis som du, på att den kommer att bli så fin som vi alla går och hoppas på !
De allra flesta av våra svenska vänner har redan lämnat El Raco Camping här i Benidorm - vissa av dom har redan kommit hem till Sverige och andra är halvvägs upp, men vi är några kvar här som försöker samla ihop oss... inför våra hemresor.
Maggan och Leif gjorde oss sällskap för en avskedsmiddag på "vår" restaurang Peppermill, som ligger några hundra meter från El Raco, för några dagar sedan och här sitter vi och njuter i solen av några drinkar innan det är dags för en god middag.
Efter en god middag krävs det en "digestife" - ett flertal av våra portugisiska vänner, som bor i Lissabon med omnejd, insisterar alltid på att en sådan krävs efter en god middag och det för att matsmältningen ska komma igång... Vi följer alltid detta mycket goda råd - så och Maggan och Leif !
Maggan och Leifs vovve Nils tar visserligen ingen "digestife", men tycker likväl att det får vara nog för ikväll...
Så här ser Nils ut när han är vaken och pigg och nykter... en amerikans Cocker Spaniel och han fyller snart 13 hundår !
När han ligger utanför mattes och husses husbil, så är det mycket bus på gång... hans täcke är dubbelvikt, så då är det väl klart att man lägger sig emellan täcket och får på så vis både madrass under kroppen och täcke på köpet... det enda som sticker ut är ju baken på ekipaget...
Maggan och Leif har, dessvärre, meddelat att dom tar en paus nästkommande vinter och kommer inte att åka till Benidorm och det efter att ha bott här i hela 25 vintrar. Vi hoppas dock att dom landar här igen senast hösten 2017 - till dess - tack för mycket trevlig samvaro föregående vinter och denna vinter 2014-2015 !
Igår kväll, tisdag den 7/4, gjorde vi sällskap med Ann och Curt, som bor på vår granncamping, till en restaurang som vi verkligen vill rekommendera och det är Bosses egen mysiga restaurang...
Näe, kanske inte riktigt så, den ägs av en norsk kvinna och hennes spanske man och dom har drivit denna restaurang (som ligger i den gamla stadsdelen i Benidorm - mitt emellan Levante stranden och Poniente stranden) i inte mindre än 32 år !
Här sitter vi vid Ann och Curts favoritbord (dom har båda gästat denna restaurang åtskilliga gånger) och njuter av den bästa oxfilé vi ätit på rätt många år med en helt underbar gräddig pepparsås, pommes stripes (perfekt friterade) samt en mycket god sallad.
Till detta dricker vi ett par flaskor av ett mycket mustigt Rioja vin - en Vina Pomal Reserva från 2008, som Ann och Curt varmt rekommenderade och som den norska ägarinnan också mycket varmt rekommenderade.
Efter denna mycket goda middag och minnesvärda kväll avslutar vi besöket på Bosses Restaurant med ett par Carajillo - små glas med expresso och Brandy = smakar mera...!

Ann och Curt kommer tillbaka till Benidorm i höst och vi längtar redan efter att få se träffa er båda igen och naturligtvis även att få hälsa på Carola och Tommy (som bodde på El Raco i sin nyinköpta husbil i vinter) till hösten. Dom har nu i vår köpt ett vackert hus i grannbyn Altea - husbilen har dom redan sålt hemma i Sverige - det känns lite onödigt med dubbelt boende i Spanien...

Vi vill avslutningsvis även tacka alla svenskar och norrmän, som vi lärt känna här i Benidorm, för trevlig samvaro under dessa 6 månader vi bott här och hoppas att vi ses igen till hösten !
Ett speciellt stort tack vill vi rikta till Christer, som så många gånger hjälp oss med både Skype problem, med vår dator samt med nedladdning av navigatorn iGOprimo och POI Viewer i vår iPhone och som vi även kommer att ladda ner i den iPad Air 11, som vi kommer att köpa när vi kommit hem till Sverige om nån månad !

I morgon, torsdag den 9/4 2015, lämnar vi El Raco och kör cirka 320 km norrut för en övernattning på en ställplats innan vi fortsätter vår resa norrut i Spanien - så snart vi hittar brukbart internet, så hörs vi igen !

7 kommentarer:

 1. Vi önskar er en riktigt vårlik o trevlig resa hemåt! Vi har just nu vårtemp +16° i Skåne. Fiint att vi hann hem före blomningen av vårt persikoträd, vilket jag gläds särskilt åt i år eftersom bina faktiskt är vakna o kan pollinera, det betyder att jag (Lena) slipper o leka bi denna vår som så många gånger förr :-) :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack båda två och vi önskar er en riktigt fin vår !
   Vi ser verkligen fram emot att få se nya bilder på ert otroligt vackra persikoträd !!!
   PS. Just nu befinner vi oss hos Spätzle Fritz och äter wienerschnitzel och den smakar, som vanligt, mycket bra !!!
   Kramar från oss två !

   Radera
 2. Vad härligt ni haft det ännu en vinter i södern!
  Välkomna hemåt till den svenska Våren!

  Kör försiktigt/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har verkligen njutit i fulla drag och vi har haft 6 underbara månader i Benidorm.
   I dag lämnade vi vår Camping Raco där och befinner oss nu på en mycket trevlig ställplats 32 norrut - den rekommenderar vi verkligen - underbart god mat i ställplatsens restaurang !
   Kramar från oss två !

   Radera
 3. Birgitta Kärreman10 april 2015 06:53

  Tack för den här vintern, det har varit så härligt att följa er vistelse i Benidorm, Nästa säsong kanske vi ses i verkliga livet, funderar allvarligt på övervintring Portugal/Spanien. En fråga har jag ; vad kör ni på för däck ? sommar eller vinterdäck eller M/S med alptopp o snöflinga ?
  kör försiktigt och njut även av hemresan.

  SvaraRadera
 4. Hej Birgitta !

  Vi lämnade ju Sverige i månadsskiftet aug/sep i fjol och så i förfjol, så det är sommardäck som gäller för oss.
  Svenskar och norrmän som kom ner i dec/jan använde dock vinterdäck utan dubb.
  Vi kan varmt rekommendera en övervintring här nere i Benidorm och eller i Portugal eller varför inte både och !
  Till hösten åker vi ner till Benidorm igen och anländer dit i mitten av september och stannar sedan till i början av mars och fortsätter därefter under 2 månader vår resa hemåt via Algarvekusten, Lissabon, Oporto med Dourodalen och vidare norrut utefter hela den franska Atlantkusten.
  Hoppas vi ses på El Raco i Benidorm i höst - en av spanska kustens bästa campingar och i Benidorm finns ALLT !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Birgitta Kärreman10 april 2015 12:09

   Tack så mycket för ditt snabba svar, om nu allt går som vi tänkt oss hos både er och oss så ses vi på El Raco till hösten !
   Birgitta

   Radera