Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

13 april 2015

Tänk att kunna stå med sin husbil på en strand med hela havet framför sig...

Vi lämnade El Raco Camping i Benidorm i torsdags den 9/4 vid 12-tiden på dan och hade, som vanligt, tänkt oss att ta det lite lugnt första dagen, så vi körde endast 32 mil och landade på vår och många andras favorit ställplats i denna del av Spanien - Spätzle Fritz - 6 km väster om byn Vinaros, som ligger ca 30 km norr om Peniscola.
 Ni som varit här vet ju att den asfalterade vägen både från landsväg N340 och även från motorväg AP7 och västerut bort till ställplatsen inte är "uppdaterad" på lång tid, men nu sker det minsann saker även utefter denna väg. Som tur var, så fanns det vakter vid arbetsplatsen som dirigerade trafiken och vi slapp köra på den nyasfalterade delen av vägen - vi vill ju ogärna få asfaltstänk på en nytvättad husbil...
Vi blir lika glada varje gång vi ser denna skylt vid avfarten in till ställplatsen - här väntar en bra ställplats med el, dusch, WC, färskvatten samt tömning av både spillvatten och toa - som extra bonus finns det en mycket trevlig restaurang med massor av god mat !
Här är det i de allra flesta fall mycket gott om plats och det tack vare att ställplatsen är mycket stor !
Den stora grinden låses kl. 23 och öppnas igen först kl 07 på morgonen - det ser vi som en extra "bonus" !
Speciellt trevligt är det att, beroende på väderlek, kunna välja mellan att sitta ute under bar himmel och äta middag...
...eller att sitta ute i deras förtält till restaurangen om det blåser men ändå är skönt i luften...
...eller sitta inomhus och njuta av en kall god öl innan det det är dags att beställa vad man önskar äta.
Menyn är mycket omfångsrik och här äter man mycket god och vällagad mat - observera att hela menyn även finns på svenska !
Detta är en ställplats som vi verkligen vill rekommendera dig som passerar denna del av Spanien.
Priset för att stå här är 8 Euro per natt, men om du äter middag i restaurangen så behöver du inte betala denna avgift. El kostar 4 Euro per dygn och wifi är gratis om du surfar inne i restaurangen eller på deras uteservering. Att tömma och fylla vatten kostar 4 Euro - att tömma WC kostar inget.
Koordinaterna hit är:
N 40 34 33
E 00 23 36
Som vanligt stannar vi bara en natt här hos Spätzle Fritz för platsen ligger ju mitt ute i ingenstans bland mycket stora citrusodlingar, så vi rullade vidare i fredags den 10/4 till badorten Santa Susanna och den fantastiska campingen Bon Repos.
Som framgår av vår rubrik till detta inlägg, så går det alldeles utmärkt att göra det - att stå parkerad direkt på stranden - och det är i detta fall på Camping Bon Repos i badorten Santa Susanna, som ligger 3 km söder om den bland svenskar mer kända badorten Blanes.
Santa Susanna ligger för övrigt 61 km norr om Barcelona.
Det första vi gör när vi installerat oss på vår tomt nr. 20 är att ta fram våra blommor, som vi köpte redan i höstas i Benidorm. Håll med om att dom klarat sig bra under vintern och det trots att dom stått ute även under ibland lite kyliga nätter. Den högra blomman har nu massor av knopp, så vi ser verkligen fram emot att den ska börja blomma - ännu en gång !
Det andra som sker är naturligtvis att kolla tempen på havsvattnet, men vi är båda överens om att det inte är läge att bada i havet ännu - åtskilliga av våra grannar gör det, men, nej tack...
(vi beklagar ännu en gång dessa svarta prickar på några av bilderna - det SKA bli en ny kamera när vi kommer hem)
Vissa av tomterna är lite kortare än genomsnittet, men vår tomt nr. 20 och många andra tomter är riktigt långa. Vår husbil är ju exakt 9 meter lång och vi har gott om plats. Det finns ett större antal tomter som är uppåt 12-13 meter långa, så även riktigt stora husbilar får plats på denna camping.
Stranden sträcker sig både långt norrut och söderut och är, som synes, mycket bred.
En stor och välskött swimmingpool ligger direkt intill campingens stora restaurang och direkt intill stranden.
Idag när vi promenerade den korta biten in till Santa Susanna centrum, så passerade vi en tomt med ett tyskt husbilsekipage med en stor släpvagn bakom husbilen - i det släpet transporteras denna pärla !
Håll med om att den är läcker...! Det festliga är att ägarna (mannen ses på bild) med råge passerat 70 år och det är faktiskt vår erfarenhet av framför allt tyskar - dom verkar ha buskul med sina "toys".
Vi har aldrig sett någon svensk - i Sverige eller utomlands - med ett liknade ekipage i en släpvagn efter en husbil !
Tilläggas skall - apropå släpvagnar - om du har t.ex. en Smart på släpvagn efter din husbil, så är det inga som helst problem att åka in på Bon Repos Camping med ett sådant ekipage - det är gott om plats att vända om det t.ex. skulle vara fullt när du kommer hit och det är gott om plats på de flesta tomter att få plats för både Smarten och släpvagnen i tillägg till husbilen !!!
När vi återkom från vår promenad in till centrum idag, så åt vi lunch på campingen uteservering och det var hela 24 grader i skuggan.
Till förrätt blev det små musslor i en vitvinssås med en aning vitlök i - denna rätt är vår absoluta favorit alla kategorier. Tillsammans med vitt bröd, att fånga upp såsen med, är det en stor njutning att få inmundiga denna härliga rätt och skölja ned den med ett kallt gott vitt vin.
Till varmrätt blev det en grillad sjötunga med kokt potatis och lite smörsås - nu spinner vi verkligen som katter och till middag får det nu bli något lätt i kvällssolen utanför husbilen !
 Apropå att spinna som katter... det gör vi även varje morgon när vi intar vår frukost med denna härliga utsikt och i detta fantastiska väder !
Koordinaterna till Bon Repos i Santa Susanna är:
N 41 37 54,1
E 02 43 11,4
Här på Bon Repos stannar vi ytterligare 1 eller 2 nätter innan vi åker den korta biten upp till badorten Gruissan, som ligger i södra Frankrike mitt emellan Perpignan och Montpellier (något närmare Perpignan).
Dit är den endast 210 km från Santa Susanna, så vi tar det med andra ord lugnt på vår resa mot Sverige !

På ställplatsen i Gruissan finns det inget internet att tillgå, så vi hör kanske inte av oss igen förrän vi kommit upp till staden Beaune i mellersta Frankrike (Bourgogne vinernas huvudort) - till dess - må så gott !

12 kommentarer:

 1. Det var verkligen synd att vi inte hittade fram till Bon Repos men det får bli en annan gång. Tysken med den fina motorcykeln stod på El Raco, såg ni honom inte där? Han stod även förra året på El Raco. Kram på er från oss på Ljusterö

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bon Repos får ni ta till hösten !
   Nu när du skriver det, så kommer vi faktiskt ihåg att vi sett dom på El Raco - både denna vinter och förra vintern - i morgon ska vi gå förbi och hälsa på dom !
   Kramar från oss 2 till er 4

   Radera
 2. Nästa gång blir det nog några månader i Spanien och kanske på de ställplatser och campingar som ni rekommenderat. :) Ha en lugn och skön resa hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej båda 2 !
   Och tack för allt intressant och värdefullt ni delgivit oss och många andra under er resa i vinter - vi är fulla av beundran över det sätt på vilket ni rest under bl.a. denna vinter - över "stock och sten" och på vägar som många av oss andra inte skulle våga resa på - ni är verkliga stigfinnare och vi njuter alltid över era inlägg på er blogg !!!
   Kramar från oss 2

   Radera
 3. fin camping Bosse den må vi besøke en gang kordinatorna er sparat takker for det.. ni må inte missa den gode osten som vi fikk smake av era som ni hadde kjøpt i baune den glemmer jag aldri. den var en av dem beste jag har smakt kram og god resa hem från frank og Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hit måste ni bara åka - ni som gillar stränder och havet och det helst direkt framför husbilen...!
   Bättre än så här kan det bara inte bli !!!
   Kramar fra oss 2
   Bosse og Gerd

   Radera
 4. Ni verkar hitta de bästa godbitarna där ni far fram!

  Ha det gott på er hemresa/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej båda 2,
   Om det är nån plats vi verkligen vill rekommendera er båda när ni jobbat färdigt och är på väg söderut i Spanien, så är det denna plats - hur läcker som helst och vi tror oss veta att ni skulle trivas här ett antal dygn på er resa ner mot Benidorm !!!
   Kram

   Radera
 5. Kul o följa er! Vi hade knökfullt med husbilar på Spaetzle Fritz ställpl. så vi fick ta platsen närmast vägen, omöjligt att sova på morgonkulan pga larmet från vägen. DET gläder oss m fl att det blir nyafalterat där nu för då tror vi det blir mindre jlud från väge! Kvällsmiddagen vi åt var som vanligt jättegod. Toppen för Jan att dom nu även har menyn på Svenska, dom gör det verkligen trivsamt för alla! Vi tvingades köra mot Vinaros (pga avstängd AP7 påfart) då vi forts nästa morgon, intressant att köra N-väg några mil i de omgivningarna ;-) Därefter hade vi regnoväder, hela vägen till Gruissan o vidare ända till Mülhouse. Forts trevlig hemresa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några bekanta till oss, som stod på El Raco, kom till Spätzle Fritz i slutet av mars och även då var den massor av husbilar där redan vid 16-tiden - platsen är verkligen mycket populär !
   Hoppas att det blir lite värme där hemma nu, så att vi får njuta av fotografier från er trädgård - ni har ju alltid så vackra blommor !!!

   Radera
 6. Fina platser ni hittar! Den första ställplatsen verkar utmärkt och campingen Bon Repos ser ju grymt fin ut! Vi tog oss aldrig dit, men kan bara hålla med, ser fantastiskt fint ut att stå där vid vattnet. Riktigt gott lät det med musslorna och fisken också! Vi står i Cap d'Agde i Frankrike nu, som ni kanske sett på bloggen. Skönt att pausa ett tag på samma ställe. Idag har vi faktiskt varit iväg på en längre utflykt och jag ska uppdatera snart, men det kanske blir först imorgon. Ha det bra! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi som trodde att ni åkt vidare - hade vi vetat att ni var kvar, så hade vi rullat in idag och hälsat på.
   Vi tillbringar denna natt, 16/4-17/4, i Palavas Les Flotes och den ställplatsen och byn rekommenderar vi gärna för en eller ett par övernattningar !
   Kramar från oss 2

   Radera