Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

20 april 2014

Dags att säga farväl till denna pärla - Camping Bon Repos i badorten Santa Susanna

Måndag den 14/4 2014
Efter några underbara dagar här i Santa Susanna är det dags att passera gränsen mellan Spanien och Frankrike och fortsätta ett bit till. Målet idag är badorten Gruissan, som ligger norr om staden Perpignan.
Här bodde vi tillsammans med våra norska vänner Frank och Karin när vi var på väg ner till Spanien i början av oktober i fjol - ett kärt återseende då Gruissan verkligen tillhör en av våra favoritorter !
8,50 Euro är verkligen billigt för denna ställplats, som ligger intill en mycket stor Marina och i direkt anslutning till havet. Det enda som saknas här är elanslutning.
Ställplatsen är mycket stor och är indelad i 3 olika parkeringsområden belägna intill varandra.
I mitten på bild syns de små hus som inrymmer wc och duschkabiner.
Högsommarvärme i mitten på april - vad mer kan man begära annat än en kall öl att läska sig med.
Vi har gjort sällskap från Benidorm med Maggan och Leif, samt Christer.
Marinan i Gruissan är mycket stor - denna bild visar endast en bråkdel av hamnen.
Runt denna stora hamn ligger ett mycket stort antal hotell och lägenhetshus och här formligen vimlar det av restauranger intill hamnen som specialiserat sig på skaldjur och fisk. Om man t.ex. gillar musslor i alla dess former har man def. kommit rätt !
En av anledningarna till att vi valt just ställplatsen i Gruissan var att ännu en gång få besöka vinkooperativet i denna mysiga semesterort. Här pressar man tonvis av druvor varje höst och saluför sedan sina produkter i denna trevliga butik.
Ett trevligt inslag här är att tanka upp Merlot vin i 3-liters plastdunkar. Vinet smakar mycket bra och kostar endast 4,50 Euro för 3 liter...!
Efter en god middag, i ett underbart skönt väder, tillsammans med Maggan, Leif och Christer är det snart dags att dra sig tillbaka för en skön natts sömn.

Koordinaterna hit är:
N 43 06 16
E 003 05 58

Tisdag den 15/4 2014
Om sanningen ska fram så hade vi god lust att stanna kvar här i Gruissan, men vi har ju planerat in ett antal stopp på väg norrut så det är bara att bita i det sura äpplet och åka vidare...
Målet är egentligen den lilla staden Beaune i Bourgogne distriktet, men dit är det för långt tycker vi, så vi planerar in en övernattning i orten Tournon-sur-Rhone. Den ligger 80 km söder om Lyon (ganska nära motorvägen) och ställplatsen i denna by ligger i centrum, men trots detta faktum är det tyst som i... under hela kvällen och natten.
Priset för att övernatta på denna ställplats, som rymmer 10 husbilar, är endast 5 Euro per natt. El saknas, men en tömningsstation finns intill platsen. Vi glömde dessvärre att fota ställplatsen när vi skulle åka därifrån, men vi rekommenderar den för en övernattning när man är på väg söderut eller på väg hem mot Sverige.

Koordinaterna hit är:
N  45 04 22
E 004 49 19

Onsdag den 16/4 2014
Efter en kortare morgonpromenad och en god frukost rullar vi iväg med sikte på Bourgognevinernas huvudort - Beaune.
Här har vi övernattat åtskilliga gånger och då alltid på den 4-stjärniga Camping Municipal Les Cent Vignes, som ligger endast 10-15 minuters promenad från absoluta centrum av den lilla staden.
Infarten till campingen med receptionen till vänster i bild. Till höger om bommen ligger campingen trevliga restaurang med både inom- och utomhus servering.
Ett stort antal tomter är mycket stora, som t.ex. "vår" tomt nr 47. Den ligger bakom campingens restaurang och tomterna 51 resp 52 intill utfartsbommen är ännu större.
Restaurangen på campingen har en mycket omfattande meny. Campingen saknar livsmedelsaffär, men i restaurangen handlar man färskt bröd varje morgon och här kan man även köpa t.ex. youghurt, mineralvatten, vin och öl.
Restaurangen med dess uteservering.
Till vänster om det bakre huset ligger de stora tomterna med nummer 45 t.o.m. 50.
Om du kommer till Beaune, så är det ett "absolut måste" att besöka denna ostaffär - Alain Hess.
Här finns dessertostar i alla dess former och här kan du även köpa underbart god fikonmarmelad. Dessutom saluförs ett stort antal röda kvalitetsviner från Bourgogne distriktet.
Ett annat måste är att besöka vinaffären Nicolas, som ligger på en gågata ett par hundra meter från ostaffären Alain Hess. I denna vinbutik, som är en av få som saluför Bourgogneviner till "normala" priser, säljer man även mycket fin whisky och cognac.
Ett flertal vinbutiker i Beaune har specialiserat sig på att saluföra mycket dyra viner. I dessa butiker är det svårt att finna viner under 1.000 kronor per flaska - snarare är det så att priserna ligger på mellan 5.000-10.000 kronor per flaska eller ännu mer...
En del av det stora utbudet av mycket dyra viner som saluförs i Beaune.
Efter att ha traskat runt i större delen av den lilla staden Beaune, så kändes det skönt att slå sig ned på en av de många restauranger med uteservering som finns i centrala delen av staden.

Om du ännu inte besökt Beaune, så rekommenderar vi dig verkligen att stanna till här ett par dagar.

Adressen till campingen i Beaune är:
10, rue Auguste Dubois
F-21200 Beaune
(lägg gärna in postnumret för det finns ett antal samhällen i Frankrike med ortsnamnet Beaune)

Fredag den 18/4 2014
Efter 2 övernattningar på campingen i Beaune är det, dessvärre, dags att börja röra på sig igen.
Maggan och Leif med vovven Nils beslutar sig för att fira hela påskhelgen i Beaune medan vi och Christer drar vidare norrut med siktet inställt på staden Pont-à-Mousson, som ligger i norra Frankrike.
På väg ner till Spanien så övernattade vi inte här på den fina ställplatsen i Pont-à-Mousson. Vi har dock övernattat här åtskilliga gånger och nu var vi lite extra nyfikna på att besöka platsen igen och det mot bakgrund av att vi läst att platsen utökats och att det dessutom byggts en restaurang inne på ställplatsen.
Detta är den nya avdelningen på ställplatsen. Längst bort på bild finns den gamla delen. Mitt emellan dessa platser ligger det nybyggda servicehuset med WC, duschar och restaurang.
Den gamla delen av ställplatsen ligger vid infarten längst bort i bild.
Det nybyggda servicehuset med restaurangdelen längst till vänster i bild.
Ställplatsen ligger i direkt anslutning till floden Mosel.

Koordinaterna hit är:
N  48 54 10
E 006 03 40

Lördag den 19/4 2014
På dryga 3 timmars avstånd från Pont-à-Mousson ligger vår absoluta favorit bland ställplatser i Tyskland och även den ligger i direkt anslutning till floden Mosel och byn där denna ställplats ligger heter Minheim.
När vi svänger av landsvägen och styr in mot ställplatsen, så känns det som om vi verkligen har kommit "hem" - här trivs vi verkligen och här har vi övernattat åtskilliga nätter och det varje år från 1997 och fram till nu !
Om det skulle vara fullt på ställplatsen i Minheim och på närliggande ställplatser i Kesten (4 km norr om Minheim på samma sida floden), i Piesport (2 km söder om Minheim på andra sidan floden) eller i Neumagen-Dhron (ytterligare några kilometer söder om Piesport) så finns det alltid plats på den stora ställplatsen i Klüsserath. Den rymmer över 350 husbilar och även denna plats ägs av samma man som driver ställplatsen i Minheim - Manfred Hero heter han och var en mycket duktig rallyförare i Tyskland när han var aktiv.

Vi återkommer om några dagar (när vi får tillgång till brukbart internet) med lite mer information om Minheim och dess omgivningar.

4 kommentarer:

 1. En hel del av platserna verkar bekanta, tillhör också våra favoriter. Ha en fortsatt fin resa norrut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det !
   Jo, vi har också svårt att "slita oss" från dessa gamla platser.

   Radera
 2. Underbara platser ni kommer till på er hemresa!
  Kul att få följa med er på bloggen!

  Ha det gott o kör lugnt/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska ni ha !
   Vi tar god tid på oss när vi nu reser norrut och vi har mycket trevligt sällskap av Christer, Leif och Maggan - grannar under vår vistelse på El Raco Camping i Benidorm.

   Radera