Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

11 april 2014

Dags att lämna Camping El Raco...

... och det efter 6 underbara månader i Benidorm


Måndag den 7/4 2014
Tänk att tiden kan gå så otroligt fort. Vi lämnade Sverige den 4/9 2013 och kom till Benidorm den 7/10 och nu är det redan dags att vända norrut.
Det var med blandade känslor vi lämnade vår fina plats på El Raco - vi hade helt enkelt inte lust att åka härifrån när vi började prata om det för nån vecka sedan.
Men vi hade ju för länge sedan bestämt att vi ska tillbringa perioden från början av maj och fram till i mitten av augusti hemma i Sverige, så därför är det nu dags att göra slag i saken.
Vi har beslutat att göra sällskap med Maggan och Leif och deras underbara vovve Nils och vid avresan i måndags den 7/4 är vår gemensamme vän Christer, som också tillbringat vintern här på Camping El Raco, på plats vid receptionen för att vinka adjö för denna gång. Christer kommer vi dock att sammanstråla med en bit längre norrut om bara några dagar.
Som planerat blev det en mjukstart första dagen (och fler ska komma...), så vi "landar" efter endast 14 mils körning i badorten El Saler som ligger endast 5 km söder om Spaniens 3:e största stad, Valencia.
Här övernattade vi även i början av oktober i fjol tillsammans med våra vänner Frank och Karin från Norge när vi var på väg söderut.
Avgiften för att stå på denna ställplats är 11 Euro per dygn och priset inkluderar vatten in och ut samt tömning av husbilens toa. Intill ställplatsens lilla receptionshus finns det avgiftsfri WC och utrymme för disk medan dusch kostar 1 Euro. El för att ansluta till husbilen saknas dock på denna ställplats.

Koordinaterna hit är:
N    39 23 12,3
W 000 19 59,4

Tisdag den 8/4 2014
Efter en härlig frukost i strålande solsken så lämnar vi denna ställplats i El Saler och styr kosan norrut exakt 18 mil. Dagens etappmål är ställplatsen Spätzle Fritz. När du passerat Peniscola så fortsätter du norrut och passerar även orten Benicarlo och strax efter denna ort kommer du fram till orten Vinaros. Här svänger man av och kör västerut i 7 km. Nu är du framme vid Spätzle Fritz ställplats.
Infarten till ställplatsen med byvägen till vänster på bild. Ställplatsen ligger intill stora citrusodlingar och möjlighet finns att köpa apelsiner av ställplatsägaren, men även direkt av odlarna.
Ställplatsen är relativt stor och tomterna är väl markerade. El finns och kostar 4 Euro per dygn.
Ställplatsavgiften på 8 Euro behöver du inte betala under förutsättning att du äter middag i ställplatsens mycket trevliga restaurang. Att tömma och fylla på vatten kostar 4 Euro per tillfälle.
Även husvagnar är välkomna till denna ställplats och vid vår övernattning hade 2 husvagnsekipage parkerat här. Denna bild är tagen tidig eftermiddag, så därav så få ekipage på dessa bilder.
Maggan och Leif hade lovat oss nybakad sockerkaka och kaffe vid ankomsten och det smakade mera...!
Ställplatsen har som nämnts en mycket trevlig restaurang med mycket god och prisvärd mat. Menyn finns på diverse språk och till och med på svenska !
Här kan man, allt efter väder och temperatur, välja att sitta ute i det fria, på en uteplats med ett tak och 2 väggar belägen bakom huset på bild eller inomhus i 2 olika rum. Här finns även en bar att sitta vid.
Vi valde "Vedhuggarbiff" (det står faktiskt så på menyn) och det är 2 fläskfiléskivor och 2 baconskivor samt stekt lök och till det serveras pommes frites eller stekt potatis - det smakade helt underbart och rekommenderas !
Till dessert valde vi Apfelstrudel med vaniljglass, grädde och vaniljsås - smakade mera...!

Koordinaterna hit är:
N  40 34 30
E 000 23 36

Onsdag den 9/4 2014
Även denna dag blev det en relativt kort körning. Vi lämnade Spätzle Fritz kl. 10.00 och ankom orten 
Santa Susanna kl. 14.30 och då hade vi även hunnit stanna vid en Lidl affär i byn strax innan Santa Susanna, där Camping Bon Repos är belägen.
Här talar vi om en av få campingar i Spanien där det är tillåtet att parkera sin husbil eller husvagn i direkt anslutning till stranden och havet - vi vill redan nu varmt rekommendera denna camping !!!
På väg till Santa Susanna och Camping Bon Repos passerade vi sjukhuset i Mora...
Infarten till campingen sker från motsatt sida och receptionen, livsmedelsaffären, restaurangen och den stora swimmingpoolen ligger till höger på bild.
Från campingens entré och fram till denna plats är det endast 100 meter. Här syns även plattan för vatten in och ut och här är det även tillåtet att tvätta sin husbil/husvagn/personbil.
Strandtomterna är något dyrare än andra tomter på campingen men oavsett vilken tomt du väljer så är det aldrig mer än max 50-75 meter ner till stranden.
När vi anlände fanns det ett antal tomter direkt vid stranden, men dessa låg nåt hundratal meter från varandra så vi tyckte det var trevligare att parkera intill varandra i rad 2. Maggan och Leifs husbil står parkerade direkt framför oss på bild. "Seaview" har vi som synes även från vår rad !
Om man väljer en tomt direkt intill stranden, så har man denna underbara utsikt från sitt ekipage - svårt att inte gilla läget här...!!!
Nära till stranden är det, den ligger direkt till höger om husbilen till höger i bild, oavsett vilken tomt man väljer.
Längden på tomterna varierar även bland strandtomterna, men de är aldrig kortare än 7 meter.
I det område där vi har våra platser är tomterna mellan 8-10 meter långa.
Detta är en liten del av campingens restaurang och menyn är mycket omfångsrik med en stor mängd förrätter, fisk- och kötträtter samt desserter.
Vad sägs om vinkokta musslor för endast 4,10 Euro ?!!!
Vad sägs om Tapas i alla möjliga former  - detta är endast ett litet urval av alla de Tapas rätter som erbjuds !
Restaurangen är öppen både för lunch och middag under hela året.
Campingens mycket fina swimmingpool med restaurangen, baren, livsmedelsaffären och stranden alldeles intill. Till den tomt som ligger längst bort från detta område är det endast ett par hundra meter !

Torsdag den 10/4 2014
Idag kom det en eftersläntare på besök... Skämt åsido, vår gemensamme vän Christer (som stått parkerad även han på Camping El Raco i Benidorm hela vintern) kom ikapp oss idag. Han körde dock lite snabbare än vad vi gjorde med endast en övernattning hos Spätzle Fritz.
Under morgontimmarna var det ett flertal gäster som lämnade Bon Repos, så när Christer svängde in på campingen fick han platsen som var ledig direkt framför oss och dessutom med 100% seaview !
Vi hörde först ett surrande ljud, men vi förstod ganska snart att det inte var ljuder av en 180-hästars Fiat...
(dags att göra ren kameralinsen igen - vi beklagar bildkvalitén)
Vad sägs om Christers tomt med badstranden alldeles framför bilen ?!!!
Tomt P19 sedd från andra hållet - vid dessa havstomter finns det anslutning för vatten in och ut och det är ju mycket praktiskt och har säkert "sparat" åtskilliga ryggar.
Christers tomt har blivit vår samlingspunkt både vid frukostdags och under dagar och kvällar - svårt att inte gilla läget...!
Maggan kände sig sugen på ett dopp i havet under sena eftermiddan, men enbart om vattnet är varmare än 18 grader. Christer springer genast ned och mäter tempen i vattnet och det visar sig snabbt att Maggan slipper "plågas" - det är bara 17 grader varmt. I skuggan är det dock hela 27 grader idag !

Koordinaterna hit är:
N  41 37 54,1
E 002 43 11,4

Här stannar vi ytterligare några dagar innan det bär iväg upp mot badorten Gruissan i södra Frankrike (belägen mellan Perpignan och Montpellier).

Vi hörs !

6 kommentarer:

 1. Ni ser ut att ha hamnat på fina platser och vi är verkligen avundsjuka på vädret. Nu är vi hemma och idag är det mulet med lite småregn och rått och kallt. Igår när vi reste hem var det däremot strålande solsken men ganska svalt. Ha en fortsatt resa och hälsa övriga gänget inklusive Nils från Alonso.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej alla 4,
   Den senaste veckan har vi haft full högsommar med skuggtemperaturer på mellan 26-30 grader.
   Bon Repos vill vi verkligen rekommendera er om ni nu inte redan varit här !
   Hela gänget inkl. Kent och Agneta (som vi ätit middag med på campingens fina restaurang ikväll) från La Torreta hälsar så gott till er och detsamma gör naturligtvis Nils till Alonso och Simone !
   Kramar från oss - synd att ni inte är här !

   Radera
 2. Vilka reseambassadörer ni är för oss bobilister!
  Så utförligt gjort,man blir bara mer o mer sugen :-)
  Verkligen fina ställen ni hittar på er färd!
  Förstår att det känns svårt att lämna ett sånt underbart
  ställe och resa norrut,men ni har ju tid på er!
  Och sen finns det ju kvar till nästa resa ni gör!

  Ha en fin helg o Kram på er.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rolle o Carina,

   Tack för dom värmande orden !
   Är det nån camping vi gärna vill rekommendera er när ni åker på övervintring till Spanien, så är det just Bon Repos i Santa Susanna. Under vintern ligger campingen för långt norrut för att övervintra på, men under hösten och våren är det hur underbart som helst här !
   Vi önskar er en fin helg - åker ni ut med bobilen i helgen ?
   Kramar från oss !

   Radera
 3. det var en meget fin camping ni stod på den må vi besøke..vi står nu på Orange grove & kjører videre i morgen mot Valencia kram å god resa hem

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frank och Karin,

   Camping Bon Repos i Santa Susanna (strax söder om Blanes där vi stod tillsammans i början av oktober) måste ni bara besöka och vika ett par nätter på - hur läckert som helst att stå parkerad direkt på stranden
   Dessutom har campingen en mycket bra restaurang med massor av fisk- och kötträtter.
   Försök få någon av tomterna i anslutning till tomt P19, som vår vän Christer står på nu - se bilderna ovan (han har en exakt likadan Arto som ni har).
   I morgon, lördag, kör vi vidare upp till Gruissan och ställplatsen där vi stod tillsammans - vi må ju tanka upp Merlot vin där på samma ställe som vi besökte tillsammans !
   Kram fra oss !
   PS. Vi planerar att tillbringa påsken i Minheim vid floden Mosel från tisdag eller onsdag den 15/4 eller 16/4 - kommer ni dit ?

   Radera