Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

06 november 2016

Så svenskt det bara kan bli

Utflykt till Torrevieja och La Marina

Under de vintrar vi huserat här i Benidorm, så gör vi då och då turer med hyrbilen ner till Torrevieja.
Skälen till dessa utflykter är 2 - dels för att besöka våra kära vänner Janne och Sofie, som äger en lägenhet i Torrevieja och dels för att besöka Restaurant Lilla Svensken.
Janne och Sofie befinner sig just nu i Sverige, så idag besöker vi ännu en gång denna mysiga lilla restaurang, som ligger i ett bostadsområde cirka 5 km utanför badorten Torrevieja i riktning mot de stora saltsjöarna. Längst in i denna gränd ligger restaurangen.
Här möts man alltid av ett stort leende - dels av Micke Kjellman, som äger denna restaurang, och dels av hans trevliga personal. Flaggorna hänger, som alltid, på plats och hela denna lilla restaurang andas gemyt på långt håll !
Bortsett från att driva denna restaurang, så har Micke med personal en mycket omfattande cateringverksamhet i hela Torrevieja området. Golfträffar, födelsedagar, företagsträffar och middagar med goda vänner i lägenheter, radhus och villor etc. etc. Inget är främmande för Micke !
Nytt för i år är Mickes sätt att presentera de viner (i tillägg till hans goda "husets vin") han saluför på restaurangen.
Micke erbjuder en 2-rättersmeny för 9,50 Euro och då ingår en stor starköl eller en halv flaska vin per person. Önskar man en god efterrätt, så tillkommer 3 Euro per person.
Menyn ändras varje dag i veckan och följande tisdag och resten av veckan (restaurangen är stängd på måndagar) består menyn av andra rätter.
Idag serverades 2 snittar på mörkt bröd - den ena med gravad lax och hovmästarsås och den andra med en underbart god rostbiff med dansk sås till. Varmrätten är ett kapitel för sig..., hur kan man få 4 små köttfärsbiffar, potatismos, gräddig sås, lingonsylt och inlagd gurka att smaka "himmelskt" ???
Micke kan !!!
Vi rekommenderar dig verkligen att besöka denna restaurang - den ligger 11 mil söder om Benidorm om man väljer motorvägen och 10 mil om man väljer riksväg N332.
Koordinaterna hit är:
N 38 01 05,6
W 000 41 51,7
OBS !  Ring till Micke på tel. 693 48 85 53 och beställ bord i förväg - det händer ibland att hela restaurangen är abonnerad.

Fricamping i La Marina ?

Om man kommer åkandes norrut och passerat byn La Marina (där den utmärkta campingen med samma namn är belägen), så kommer man fram till den enda rondell som finns i just La Marina.
Sväng höger i rondellen och nån kilometer längre ned efter denna väg så kommer du fram till...
...denna parkering och som framgår av denna skylt så är det förbjudet för husbilar och husvagnar att parkera här. Fram till för 2 år sedan var det tillåtet att övernatta här, men nu är den möjligheten borta.
Om man fortsätter på vägen intill parkeringen på den övre bilden och svänger till höger i den korsningen, så passerar man denna skylt. Vad är det månne som döljer sig på parkeringen längst bort på denna bild...?
Just det - 15 husbilar varav 7 svenskregistrerade, men tilläggas skall är att det är tillåtet att parkera här under dagtid men, dessvärre, förbjudet att övernatta här...
...och det tycker vi och många med oss är tråkigt. Direkt intill parkeringen ligger denna mycket stora restaurang och som synes på denna bild...
...så finns här en alldeles underbar strand. När vi vid ett tidigare tillfälle frågade ägaren av restaurangen varför det inte är tillåtet att övernatta här under vinterhalvåret, så fick vi det svar som vi misstänkte att vi skulle få - husbilsägarna använde skogen intill parkering som tömningsområde av toalettkassetter och spillvatten.
Hur korkad kan en husbilsägare bli ???
Enligt uppgift besöker polisen platsen endast nån gång i månaden, så de flesta övernattar här trots förbudet !
Cirka 3 km söder om La Marina byggdes det en ny ställplats i fjol vinter och den har förmodligen inte varit speciellt lönsam...
...för nu finns chansen för någon hugad spekulant att hyra den och försöka driva den vidare.
Vi båda tror dock att utsikterna att få den lönsam är obefintlig. Den ligger nämligen mitt ute i ingenstans och konkurrensen från fricampingen några kilometer därifrån är säkert "mördande"...

Vi återkommer med nya inlägg så snart tid finnes - vi fååår tiden att gå här nere...!

8 kommentarer:

 1. Tack för forts bra tips! Hyr ni bil, har ni inte Smarten med er, minns jag fel att ni köpt det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni båda har givit oss så många tips under åren, så det känns fint att få komma med några tips till er Globetrotters !
   Jodå, Smart har vi och den står hemma i garaget och "myser". "Smartare" att hyra bil här nere då det är så pass billigt och slippa släpet efter husbilen.

   Radera
 2. Verkligen svenskt! :) När vi reser på kortare utlandsresor vill vi bara ha utländsk mat, men när man är borta länge kan man ju verkligen uppskatta lite riktig svensk mat ibland! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här - vi äter mest spansk och kinesisk mat här nere, men ibland är det gott att även få njuta av skandinavisk mat !

   Radera
 3. Man kan stå på ställplatserna i San Fulengencio ( kan vara knasigt stavat) och gå längs stranden till den trevliga krogen på din bild. Rätt lång prom blir det... Vi var där en söndag förra året, knökfullt av matglada spanjorer. Då kollade vi in den "olagliga" ställplatsen. Men nu vet vi att det inte är ok att stå där. Och att den lagliga är stängd. Tack för din upplysning. Trist med alla snåla typer som gör bort sig med att förorena lite här och där. Allt för att stå gratis. Solan i Bromma...som tycker att ni får tiden att gå på ett alldeles utmärkt sätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni är nog ena riktiga "spänstfenomen" för det är verkligen en lååååång promenad. Vi har kört den och det äääääär långt...!
   Vi håller verkligen med er och det är ju, dessvärre, vanligt förekommande att några få husbilsägare förstår för så många fler !
   Jorå, tiden går som en liter som hembrännarn sa...!

   Radera
 4. Härligt,ni har sååå mycket att göra!

  Ha det gott o njut på....SnöKram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har sett eländet på TV här nere - det är bara att bita ihop och se framåt för snart är det vår igen därhemma !
   Kram

   Radera