Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

19 november 2016

Lördagslunch på hemmaplan

När vi, tillsammans med Tuula och Rolf, lämnade Sverige den 27/8 så fick vi en jättefin present av dom som fick följa med hela vägen ner till Benidorm...
...och det var denna fina elektriska rök, som är inhandlad i Finland (världsmästare på dessa rökar) och här står den riggad inför dagens lunch.
Här i Benidorm finns alla former av skaldjur att köpa och priserna är fortsatt relativt låga och några av de mest populära bland spanjorerna och oss själva är dessa Gambas som kan kan köpas okokta eller kokta och vi föredrar det senare alternativet så att vi slipper det hantverket.
Till dessa äter vi västerbottenost (som finns att köpa här nere på livsmedelsaffären Costa Blanca i grannbyn Alfaz del Pi) och en Thousand Island dressing som vi blandar med vispad grädde.
Den bästa affären för inköp av fisk och skaldjur är Mercadona i grannbyn Albir, som ligger 3 km norr om Benidorm. Tidigare har vi utnämnt Carrefour här i Benidorm till den bästa, men nu har Mercadona "kört om i ytterfil".
Denna laxsida vägde drygt 1 kg när vi lät den lägga sig tillrätta i röken och efter 45 minuter är den färdigrökt och smakar helt underbart gott !
Till denna lax åt vi en blandad sallad med tomater, kokt potatis plus en sås gjord på creme fraiche, majonäs, dill, senap och socker.
Gissa om vi spinner för vi har 23 grader i skuggan och ett par flaskor kylt vitt vin med oss från Moseldalen i sydvästra Tyskland.
Till dessert blev det en underbart god Tiramisu som vi sköljde ner med ett gott dessertvin.
Grannens kattunge kunde inte hålla sig utan klättrade över till oss och njöt av 2 portioner lax och spann därefter som en riktig katt och det gjorde vi 4 också...

I morgon tar vi 4 bilen ner till trakterna av Torrevieja för att äta lunch på Resturant Lilla Svensken och för att dessförinnan besöka Citronmarknaden - mer om den utflykten kommer under nästa vecka !

13 kommentarer:

 1. Aptitretande läsning. Håller med om förträffliga Mercadona. Men frågan är: Var i Pavalas-les-Flots äter man de bästa ostrona? Gärna svar, men inget krav. Hälsningar Solan i Bromma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Solan,
   Vi har visserligen varit i Pavalas-les-Flots, men vi är inga ostronälskare och kan därför inte hjälpa er denna gång.
   I övrigt äskar vi allt i skaldjursväg!

   Radera
 2. Håller med om att priserna på mat i Spanien är väldigt bra. Vi köpte oxå en hel del både fisk och skaldjur under vår resa. Ändå saknade vi till slut svenska räkor ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller absolut med er, det finns inga räkor i hela världen som kan konkurrera med de som finns i Sverige och i Norge !

   Radera
 3. Hej
  Nu är vi tillbaka på Cumbre.
  Planerar nästa veckas resa söderut och vill gärna ha kontakt med er.
  Tänkte ev. Komma förbi.
  Ring så vi får kontakt.
  Lena och Kennet Ivarsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt att prata med dig igen Lena - välkomna på torsdag !

   Radera
 4. Hej
  Nu är vi tillbaka på Cumbre.
  Planerar nästa veckas resa söderut och vill gärna ha kontakt med er.
  Tänkte ev. Komma förbi.
  Ring så vi får kontakt.
  Lena och Kennet Ivarsson

  SvaraRadera
 5. Ni bara gottar er! Men imorgon är det vår tur... snart framme 😚

  SvaraRadera
 6. Ni är riktiga "Livsnjutare"

  Ha det gott....Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är som ni och visst är det väl härligt att få njuuuuta !
   Kram

   Radera
 7. Man ska leva gott. Vi är hemma men köper färsk fisk på Råå två dagar i veckan. Går att njuta här hemma också.
  Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det går alldeles utmärkt att mysa hemmavid och fisken är väl, i allmänhet, ännu godare därhemma.
   Må så gott !

   Radera