Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

09 november 2016

På återseende...

...sa Olav och Reidun fra Norge när vi sist träffades...

...och nu var det dags igen, men utan Reidun denna gång och det har sina randiga skäl.

Kommande veckoslut, 11-13 november, äger finalen i Moto GP (motsvarigheten till Formel 1 fast på motorcykel) rum på racerbanan i Valencia. Ett evenemang som brukar locka cirka 130.000 åskådare varje år och en av dessa är just Olav. Reidun är inte intresserad av denna form av racing, så hon bokade biljett på Norwegian och befinner sig nu i Norge.
Idag på förmiddan checkade Olav ut från La Colina Camping och reste de 150 km upp till Valencia och kommer att stanna där till på måndag i nästa vecka...
...men innan dess hann vi igår med en underbar lunch i strålande solsken på Restaurang Sabor i badorten Altea, som ligger cirka 6 km norr om Benidorm.
Detta är en restaurang som ligger alldeles intill Marinan i Altea och vi vill mycket gärna passa på att rekommendera den - Olav var alldeles till sig över maten och det var även vi, som vanligt, då vi besökt denna restaurang ett stort antal gånger.

Till förrätt (den glömde Bosse att fota) fick vi en underbart god mousse av rökt lax och forellrom varvad med 3 skivor tunt skurna rödbetor - 1 lager mousse mellan 2 av rödbetsskivorna och en stor klick mousse uppe på toppen av den tredje skivan.

Till varmrätt serverades vi ett "knyte" innehållande torsk och potatismousse toppad med en underbart spröd smördeg och allt detta vilandes på en spegel av den mest underbara fisksås vi 3 ätit !
Denna 3-rätters lunch avslutades med en helt underbart god dessert bestående av mascarpone crême med lite vit choklad på toppen.

Under lunchens gång hade vi nöjet att få höra Olav berätta om en helt fantastisk resa som han gjorde till USA i somras. En tur som en norrman som han känner tagit initiativ till under ett flertal år.
Ett 15-tal amerikanska bilar från 50-talet fraktades per lastfartyg i containrar från Norge och Sverige över till New York. Tidigt en morgon, innan morgonrusningen börjat, körde man i kortege runt Central Park och under detta varv stannade all trafik och alla joggare upp och applåderade - vilket underbart minne för dessa deltagare !
Från New York körde man sedan vidare bort till Chicago och därifrån startade sedan den "riktiga" resan mot Santa Monica i Kalifornien - man körde hela Route 66 och resan tog drygt 3 veckor.
Map of US 66.svg

Olav hade förmånen att få åka stora delar av denna nästan 4.000 km långa resa i en Cadillac Eldorado  Biarritz Cabriolet från 1957. En bil som var i absolut nyskick eller t.o.m. bättre än så...!
1957 Cadillac Eldorado Biarritz | 852708
Tänk er själva kära följare av vår blogg - nästan 4.000 km i en bil som denna och det i högsommarvärme, inte ett moln på himlen och med bl.a. Elvis Presley smörsjungandes i bilens högtalare och vänder du dig om, så ser du ytterligare ett 15-tal amerikanska bilar i samma klass som denna...
Oh Lord, won´t you give me a Biarritz from 1957...

8 kommentarer:

 1. Sonen och barnbarnet är också just nu på väg till Valencia och Moto Gp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt säkert en fantastisk upplevelse för dom !
   Olav som kan detta med Moto GP säger att detta är ett mega evenemang och vi tror honom !

   Radera
 2. Underbart både i Spanien och även USA!
  Tänk att få köra 66:an i denna bilen.
  Det vore ju heeelt superduper det :-)

  Ha det gott o njut.....SnöKram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, även att åka Route 66 i en ny Chevrolet Camaro Cab eller i en ny Ford Mustang Cab vore en riktig höjdare - båda finns att hyra till mycket vettiga pengar genom Avis, Hertz resp. Alamo biluthyrningsföretag!
   Kram

   Radera
 3. Wouw så gott ni har det, fantastiskt med en lunch/middagsbekant som berättade om resan över USA! En resa vi funderade på då vi var lite yngre, så det blev en annan variant och då i en Mustang, det blev bara tre delstater i V USA för oss, stor pos. upplevelse också. Då håller vi tummarna för GP i helgen!


  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har också varit många gånger i USA och speciellt då i Florida, men att köra hela Route 66 står högt upp på önskelistan !

   Radera
 4. Detta var häftigt. Vet ni om det finns mera skrivet i något media eller bloggar om denna upplevelse i USA
  Allt bra som vanligt eller

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska kolla med Olav och återkommer till er med besked så snart vi nått honom !
   I övrigt är allt OK här med oss - underbart väder, god mat och trevliga grannar. Dessutom har vi bil att åka runt med så vi har fullt upp !

   Radera