Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

18 februari 2016

En utflykt vi gärna rekommenderar

Om du befinner dig i närheten av Benidorm eller Alicante, så är det nära till den marknad som kallas Citronmarknaden. Den ligger strax utanför samhället Guardamar och marknaden, som är en av de större i denna del av Spanien, är väl värd ett besök. Marknaden äger rum varje söndag från tidig morgon och fram till cirka kl. 14.00.
Koordinaterna hit är:
N 38 03 21,6
W 000 40 08,6

Härifrån åker man sedan gärna vidare en liten bit söderut mot Torrevieja. Mitt emellan saltsjöarna och cirka 7 km innan man kommer fram till badorten Torrevieja ligger Restaurang Lilla Svensken.
Med koordinaternas hjälp (se nedan) är det inga problem att hitta hit, men det kan vara lite lurigt att hitta in till själva restaurangen eftersom den ligger bakom ett par andra restauranger.
När du parkerat din bil, så ta sikte på denna restaurang...
...och direkt till vänster om den, så ser du denna gång som leder in till Lilla Svensken...
...och när du kommit hit, så är du framme hos ägaren Micke med personal. Till vänster på bild fortsätter denna uteplats med ytterligare ett 10-tal bord.

Här serveras dagens lunch (från kl. 13 till kl. 18) bestående av förrätt och varmrätt inkl. en halv flaska vitt eller rött vin per person (alternativt en stor starköl) och allt detta till endast 9,50 Euro per person.
Lördagar och söndagar har man samma erbjudande, men med den skillnaden att då är det ändå högre kvalitet på maten - en förrätt kan vara en mycket välsmakande Toast Skagen och de 2 varmrätter man alltid kan välja på (oavsett veckodag) består av t.ex. Entrecote eller Sjötunga !

Vi besökte restaurangen för några dagar sedan och denna gång utan att besöka marknaden vilket du också naturligtvis ska göra om du inte känner för att knalla omkring på en sådan.

Till förrätt fick vi 2 mycket stora och mycket välsmakande Tapas...
...och till varmrätt valde Hanna och jag var sin mycket vällagad torskfilé med skaldjurssås...
 ...medan grabbarna beställde var sin mycket välsmakande köttfärsbiff med "riktig" potatismos, gräddsås, lingon och gurka. Bilden ljuger för biffarna var minst 3,5 cm höga...
Hanna och Rogers vovve Vera hjäpte oss grabbar med köttfärsbiffarna - dom var nästan "numret" för stora för oss...
Om det smakade bra...?  Det är bara förnamnet...!
Till dessert beställde vi sedan vaniljglass och färska jordgubbar och för det får man betala ett par Euro i tillägg per person - väl använda slantar med tanke på att man alltid blir serverad schweiziska Mövenpicks vaniljglass här och det är lite av glassens Rolls Royce, tycker vi !

Vi fyra vill varmt rekommendera dig att besöka Lilla Svensken, som håller öppet alla dagar utom måndagar. Om du har för avsikt att åka hit en lördag eller söndag, så rekommenderar vi dig att ringa till restaurangen och beställa bord då restaurangen är mycket populär. Tel. nr. + 34 693 488 553.
Koordinaterna hit är:
N 38 01 05,7
W 000 41 51,8
Från Lilla Svensken rullade vi sedan vidare ut till kusten och till Torrevieja (endast cirka 7 km från Lilla Svensken). Vädret var helt underbart med över 23 grader i skuggan och efter att ha promenerat utefter  h e l a  strandpromenaden tur och retur, så kände vi för att slå oss ned för att få något läskande och läskande blev det... Bosse körde hyrbilen idag, så han fick en vad tyskarna kallar för en "Radler" (en alkoholfri öl), medan vi övriga serverades 1 liter öl per person... Det var ett misstag från servitörens sida för vi beställde var sin stor stark och han måste då ha blandat ihop begreppen...

Här kommer ett tilläggstips:
- om Lilla Svensken skulle vara fullbokad alternativt du befinner dig i Torrevieja och inte känner för att köra bil eller husbil bort till saltsjöarna, så kan vi varmt rekommendera en annan restaurang med samma prisbild, maträtter och koncept:
- Restaurang Svensken På Hörnet med adress Dr Waksman 59 i Torrevieja och med tel.nr.:
+ 34 645 296 435
Denna restaurang besökte vi i slutet av oktober...
...tillsammans med våra vänner Sofie och Janne, som äger en mycket fin lägenhet i just Torrevieja.
Här njuter vi kvällen tillsammans med deras underbart fina barn i denna restaurang.

Vi hörs - till dess, må så gott !

14 kommentarer:

  1. Ja ni verkar ju stortrivas där nere!
    Bättre än hemma kanske :-)

    Ha det gott o njut......Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Bätte än fisken i vattnet"..., ja, nog trivs vi allt.
      MEN, när vi är hemma under sommaren så trivs vi lika bra - så länge vädret är bra. Är det inte det, då trivs vi mindre bra...
      Kram

      Radera
  2. Vilka bra priser, och gott såg det ut också! Tack för synpunkt på vår blogg! Men hur menar ni? Det är ju bara att klicka på en bild så blir den stor, eller vad menar ni? Fungerar det inte för er?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi rekommenderar er verkligen att besöka denna krog vid ert nästa besök här nere och helst då på en söndag och på just Lilla Svensken !
      Om vi läser er blogg på vår Laptop eller på vår Ipad, så är bilderna tillräckligt stora nu efter det att ni ändrat format på bilderna = så att dom är större mot tidigare då det inte gick att förstora dom.
      Men när vi läser den på vår IPhone, så fungerar det inte. Bilden går att förstora men endast några mm.
      När du tittar på våra bilder eller på t.ex. Vårt husbilsliv på din Iphone, så går det att förstora bilden genom att först klicka på den och sedan dra ut den med fingrarna.
      MEN, detta beror förmodligen på att vi använder oss av blogspot.com och ni använder WordPress !?!?

      Radera
    2. Det är säkert skillnad mellan Blogspot och andra ställen (vi har egen domän och har laddat ner programmet Wordpress). Ändå förstår jag inte riktigt. När vi tittar på vår blogg i våra mobiler går fotona från vänster kant och längst ut till höger kant, dvs de kan omöjligen bli större. Och om vi vrider telefonen fyller de hela skärmen... Så konstigt att det blir annorlunda för er? Vad har ni för telefoner? Jag måste försöka kolla med andra, för vi vill inte alls att bilderna ska vara små...

      Radera
  3. Hej på er alla ser att ni mår bra ja vi har varit på marknad lille svensken det är super hade bra sänder en hälsning från ett snöigt frillesås fredag eftermiddag börja snö nu kl1500 frillesåsarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. När ni kommer ner till hösten, så får vi göra om denna tur - maten på Lilla Svensken smakar alltid mera...
      Hoppas ni slipper skotta snö...!

      Radera
  4. Åh, vad härligt ni har det! Här regnar det småspik och blåser nordan idag. Vet ni var man kan köpa propangas i södra Spanien och Portugal? Jag skulle vilja lägga in några tips i Husbilspraktikan.se
    Ha det fortsatt gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Köpa propangas kan man göra på åtskilliga bensinstationer. Har man ingen spansk flaska med sig, så köper man en på en bensinstation och byter sedan denna mot en full när den tagit slut osv. osv.
      Detsamma gäller för Portugal - det krävs att man har en portugisisk flaska.
      Har man låtit montera fasta flaskor hemma i Sverige, så går dessa att fylla på åtskilliga bensinstationer både i Portugal och i Spanien och i övriga Europa.
      På Algarvekusten i Portugal kan man dessutom fylla vanliga svenska gasolflaskor - koordinaterna dit är:
      N 37 07 41
      W 008 09 33
      I och med denna möjlighet, så är det onödigt att köpa en portugisisk flaska.
      OBS! För att det ska fungera med den spanska flaskan mot den svenska gasolkopplingen, så krävs det en mellankoppling och den köper man hos en större husbilshandlare i Sverige alternativt direkt genom Kama Fritid.
      Må så gott !

      Radera
    2. Tack! Jag var dock lite otydlig i min fråga: kan man köpa ren propangas någonstans? Alltså inte en mix med butan?

      Radera
  5. hei kansje vi stopper på citronmarnaden.vi kommer ned 5 mars om alt er bra. første natten ligger vi i husbilen på umrella parking..så kjører vi litt sør p søndag.vet ikke om ni har hørt ar jag har blitt opererat for prostata canser 3 februar.. det går bedre nu så vi håppas at komma ned ..kram fra Karin å frank

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har följt dig på facebook, så vi har full koll på läget !
      Hoppas nu att allt är OK inför resan den 5/3.
      Vi lämnar Raco cirka 10-12/3 för vidare färd mot Marbella, Sanlucar de Barrameda, via Sevilla bort till hästbyn El Rocio och därefter till Algarvekusten för några veckor. Därifrån vidare upp till Lissabon för cirka en vecka.
      Vi ses i syd-Spanien eller på Algarvekusten !!!
      Kram

      Radera
    2. koselig ser at ni skal til flere av di plassene vi også skal til. vi kommer garantert å treffes... god tur når dere åker fra raco vi snakkes

      Radera
    3. Vi önskar trevlig resa och ser fram emot att få träffa er båda och även Kirsten och Harald !

      Radera