Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

14 februari 2015

Vi firar våra flickor - del 4 av 4

DEL 4  -  fricampingar, ställplatser och campingar mellan Marbella i söder och Puerto Mazarron i norr.

Under vår övervintring i Benidorm 2013-2014 skrev vi 7 inlägg med samma rubrik som ovan, men då handlade det om sträckan mellan Calpe i norr och La Manga i söder - mer om detta i slutet av detta inlägg !

Här följer ett inlägg om några av de övernattningsalternativ som finns mellan Marbella och Puerto Mazarron.

CAMPING CABOPINO i Marbella
En trevlig camping öster om Marbella med fina faciliteter som t.ex...
... en fin swimmingpool med gott om solstolar och en större gräsmatta som gränsar till poolen...
Denna bild visar restaurangen på campingen och till vänster om denna ligger en mycket trevlig bar med ett enastående sortiment av "godsaker" - inget saknas här !
Vi har aldrig någonsin sett en så fin restaurang på en camping tidigare - vare sig i Spanien eller annorstädes. Under besöket på campingen fick vi information om att restaurangen är mycket populär både bland spanjorer och utlänningar som bor i Marbella området.
Som exempel kan nämnas att restaurangen förfogar av en större flyttbar serveringsvagn där färsk fisk presenteras på en stor isbädd - helt fantastiskt för att vara på vilken restaurang som helst och speciellt på en campingrestaurang - vi blev mycket imponerade !
Medaljens baksida då ?  Alldeles för många träd (vi har ju kommit till Spanien bl.a. för solen) för att vi ska trivas här under en hel vintersäsong, men under en månad skulle vi gott kunna att tänka oss att bo här.
Vi rekommenderar MYCKET GÄRNA denna camping med reservation för just alla träd !

CAMPING MARBELLA PLAYA i Marbella
Om Camping Cabopino blev en positiv överraskning, så blev Camping Marbella Playa det rakt motsatta !
Vi träffade ett tyskt par på Åland för några år sedan och dom hade övervintrat på denna camping hela 6 vintrar och rekommenderade oss verkligen att överväga att välja denna camping.
  Trångt överlag inne på campingområdet och åtskilliga övervintrare hade svept in hela ekipaget - både husvagn/husbil och förtält i ett jättestort "plastfodral" som täckte hela ekipaget och det trots att dom fanns på plats och inte lämnat campingen för en eller flera månader. Det såg murrigt ut, ja, det såg rent sagt för bedrövligt ut i våra ögon !
I rättvisans namn ska vi dock tillägga att på ett mindre område såg det ut som det ska göra på en camping och här var även tomterna större, men på över två tredjedelar av campingen formligen vimlade det av träd som skymmer solen - denna bild visar den del där det är färre träd.
Servicehusens standard var, enligt vårt sätt att se det, inte up to date !
Vi rekommenderar INTE denna camping !

CAMPING FUENGIROLA i Fuengirola


Om denna camping har vi hört både det ena och det andra... mest negativa omdömen där man berättar om slitet servicehus, trånga in- och utfarter inne på området samt att det är små tomter på denna camping.
Att det är trångt här inne framgår ju i all tydlighet av denna bild...
...och i allra högsta grad av denna.
Servicehuset är väl OK, men inte mer än så. Det märks så väl när en camping har ett antal år på nacken här nere i södra Europa. Små tomter och slitna servicehus !

Om man har tur att få en hörntomt, så går det att komma in med lite längre bilar men längre än 6-7 meter bör inte din husbil vara om du har för avsikt att åka hit.
Några veckor skulle vi kunna tänka oss att stå här, men absolut inte en hel vinter.
Det är m.a.o. med TVEKAN vi rekommenderar denna camping !

CAMPING TORREMOLINOS i Torremolinos
Detta är nog det verkliga bottennappet bland de campingar vi besökt i Spanien.
Här är det överlag mycket trångt och alldeles för många träd för vår smak. Dessutom är de flesta tomter små och det är svårt att "komma till".
Servicehuset är slitet och gammalt och i stort behov av renovering !
I den byggnad där servicehuset ligger finns det en liten bar där man kan få en mikrouppvärmd Lasagne alternativt en hamburgare - det är allt !
Inte ens för några enstaka nätter skulle vi kunna tänka oss att övernatta här.
Vi rekommenderar INTE denna camping !

FRICAMPING i Fuengirola
En helt OK fricamping på en mycket stor asfalterad parkeringsplats i Fuengirola. Här är parkeringen oftast uppdelad i en avdelning för personbilar och en för husbilar.
Fördelen med denna plats är att det är nära in till centrum och till badstranden,strandpromenaden med alla restauranger och barer, samt till affärer - bl.a. Mercadona.
Vi rekommenderar GÄRNA denna fricamping för några övernattningar och här är det gratis att övernatta.
Koordinaterna hit är:
N 36 32 56
W  4 37 10

FRICAMPING i La Cala de Mijas (Fuengirola)
En mycket stor grusplan nära stranden och centrum av La Cala (några minuters promenad).
Platsen ligger nära kustmotorvägen, men trafiken är inte störande på något vis - kan ju vara bra att veta !
Längst bort i bild till vänster ligger det en stor kinarestaurang där det serveras mycket god mat till attraktiva priser. Kort bit härifrån finns en livsmedelshall och ett antal barer/enklare restauranger.
Vi rekommenderar MYCKET GÄRNA denna fricamping, som är avgiftsfri, och här skulle vi faktiskt kunna tänka oss att stå ett par veckor !
Koordinaterna hit är:
N 36 30 20
W  4 40 53

FRICAMPING Balcon de Europa i Nerja
När man kör in i den lilla staden Nerja, så följer man enklast skyltarna till Balcon de Europa och då kommer man fram till denna mycket stora parkering. Här är det säkert knökfullt under sommarhalvåret, men nu under vintern är det, som synes på denna bild, mycket gott om plats.
Husbilar är välkomna att parkera valfritt antal nätter och priset varierar beroende på hur många dygn du står parkerad här. Det första dygnet kostar 12 Euro och därefter minskar kostnaden för varje extra dygn. Redan efter 3 dygn är man nere på en kostnad av 7,50 Euro per dygn.
När vi besökte platsen stod det 3 svensk reggade husbilar här och en norsk reggad. Vi talade med svenskarna och dom trivdes ypperligt och hade för avsikt att stanna här en längre tid.
Lugnt och fridfullt både under dagtid och under nätterna !
 Åtskilliga resenärer kommer hit av 2 anledningar - den ena är att få besöka just staden Nerja, som def. är värd ett besök. Smala gränder, vitkalkade hus och bilfria gator.
Den andra anledningen till besöket är att få njuta av utsikten från just denna balkong - Balcon de Europa !
Ungefär så här ser det ut i en stor del av Nerja - mycket rogivande att promenera omkring här i timmar !
På fricampingen här i Nerja skulle vi absolut kunna tänka oss att stå parkerade i ett par veckor - det formligen vimlar av mysiga restauranger och barer i denna del av staden Nerja.
Vi rekommenderar MYCKET GÄRNA denna fricamping - hit kommer vi garanterat att återvända med vår husbil till hösten !
Koordinaterna hit är:
N 36 44,825
W  3 52,471

FRICAMPING i Solobrena (nära byn Caleta)
I Solobrena finns det 2 fricampingar och denna, intill byn Caleta (kör av väg N340 just vid Caleta), vill vi absolut INTE rekommendera ! Detta är ett exempel på en fricamping som inte tilltalar oss och det beror på det du ser på bild här ovan - en grisig plan där regnet ligger kvar som på bild och det trots att det var flera veckor sedan det regnade här. Intill denna plats finns det en liten by med ett par enklare restauranger.
Vi blev informerade om att platsen förmodligen kommer att avvecklas (dock ej bekräftat vid vårt besök, men var beredd på att så kan vara fallet om du kommer hit) och det beroende på (enligt innevånare i byn intill) husbilsresenärerna inte sköter sig - man dumpar innehållet i toatankarna i dikena och häller ut gråvatten lite hur som helst - FY FANKEN säger vi !!!
Koordinaterna hit är:
N 36 44 42
W  3 35 48

FRICAMPING i Solobrena
Vi har tyvärr ingen bild på denna fricamping !

Detta är en betydligt trevligare plats mot den andra platsen här i Solobrena - viss risk för blöta tomter vid regn vid infarten, men i övrigt en bra plats nära badstrand, affärer, barer och restauranger.

Vi rekommenderar GÄRNA denna fricamping, som är avgiftsfri !
Koordinaterna hit är:
N 36 44 22
W  3 35 31

FRICAMPING i Almerimar (Av. del Mar)
I Almerimar finns det en fricamping och en ställplats - på denna bild ser vi fricampingen.
Platsen som sådan är helt OK och direkt intill...
...leder denna fina cykelväg in till Almerimar, med dess fina småbåtshamn och restauranger, och dit är det bara 2,5 km.
Vi rekommenderar GÄRNA denna fricamping, som är avgiftsfri.
Koordinaterna hit är:
N 36 42 35
W  2 48 34

STÄLLPLATS i Almerimar hamn
Nere vid hamnen i Almerimar, i direkt anslutning till den lilla fyren på bild, ligger denna mycket trevliga ställplats.
Här finns både el och faciliteter för vatten in och ut och på detta område är inga personbilar tillåtna att parkera. Gäster på ställplatsen får även använda duschar och toaletter som är avsedda för båtfolket. Anmälan sker vid ankomst vid hamnkontoret som ligger i anslutning till fyren på bilden ovan.
Runt hela hamnområdet finns ett större antal restauranger, caféer och barer. I tillägg finns även livsmedelsaffärer i området.
Vi rekommenderar MYCKET GÄRNA denna ställplats och vi själva skulle absolut kunna tänka oss att stanna här ett par veckor !
Priset för övernattning är 11,48 Euro per natt inkl. el. Wifi finns till en kostnad av 3 Euro per dygn vid minimum 2 övernattningar.
Koordinaterna hit är:
N 36 41 48
W  2 47 38

FRICAMPING i hamnen i Roquetas
Denna fricamping ligger direkt intill fiskehamnen i Roquetas och här levererar fiskarna nyfångad fisk till de som står parkerade här, bl.a. denna svensk reggade husbil. Detta par hade stått här i 2 veckor och berättade att det är mycket lugnt och fridfullt att stå parkerad här. Polisen åker förbi då och då och vinkar då glatt till de som står här !
Vi rekommenderar GÄRNA denna fricamping, som är avgiftsfri, för någon eller några övernattningar.
Dessvärre "strulade" vi bort koordinaterna hit, men det är lätt att hitta hit - köra bara mot Puerto Roquetas så kommer du rätt utan problem !

CAMPING ROQUETAS i Roquetas del Mar
På denna camping har vi 2 bloggvänner (Lena och Jan) som bor och dom har övervintrat här under snart 10 vintrar och därför var vi extra nyfikna på just denna camping.
Vi var speciellt nyfikna på denna campings erbjudande om att få 2 tomter till priset av 1 (gäller dock endast under vinterhalvåret). Här står Lenas och Jans husbil parkerad på en stor tomt och i tillägg...
...får dom en lika stor tomt och det är denna - vilka utrymmen med plats för deras Smart bil, kökstält och annat som man lämnar utomhus som möbler och stolar.
Mycket fräscha servicehus finns på denna camping !
Efter vår "inspektion" av campingen tog Lena och Jan med oss till deras favorit Tapas bar som heter Aurora och ligger direkt intill havet - vilka Tapas !!!
Vi rekommenderar MYCKET GÄRNA denna camping med reservation för att den ligger lite mitt ute i ingenstans !
Ett stort tack Lena och Jan för er gästfrihet denna dag i Roquetas del Mar !
Vill du läsa mer om deras övervintring här - gå in på deras hemsida:
www.rullandeteamet.blogspot.com

FRICAMPING i Agua Amarga
Detta är en mycket stor grusplan där ett stort antal husbilar får plats.
Parkera kan man göra nästan ända fram till strandlinjen.
Inne i byn, som ligger ett par hundra meter från denna fricamping, finns det 5-6 restauranger och ett hotell. Faciliteter i övrigt saknas - tidigare kunde man tömma WC kassetten och spillvatten i en brunn, men nu har man stängt den. Se till att ha full vattentank och tom kassett och tom spillvattentank när du kommer hit !
Det händer, om dock mycket sällan enligt uppgift, att polisen kommer på besök och påtalar att det inte är tillåtet att parkera här, men det finns inga skyltar som påvisar detta !
Vi rekommenderar GÄRNA denna fricamping och skulle själva kunna tänka oss att stå här nån vecka eller så !
Koordinaterna hit är:
N 36 56 20
W  1 56 12

CAMPING PLAYA DE MAZARRON i Puerto Mazarron (Bolnuevo)
Detta är en camping som brukar ha många svenska övervintrare, så därför var vi lite extra nyfikna på just denna camping.
 Campingen ligger direkt intill stranden  - det enda som avgränsar campingen från stranden är denna fina strandpromenad. Gäster på campingen berättade dock för oss att detta nära läge till stranden ställer till en hel del problem inne på campingen och dess tomter när det blåser mycket, vilket det gör då och då.
Tomterna är av hyfsat storlek, men det är på många ställen lite svårt att trixa sig in på tomten berättade några av svenskarna för oss. Dessutom stör ofta dessa ställningar signalerna till parabolantennerna på husbilarna.
De svenska bloggvännerna Anitha och Bertil med bloggen www.belindau.se/wp passade vi på att hälsa på vid vårt besök. Dom har övervintrat på denna camping under ett flertal år och trivs mycket bra här.
Campingen som sådan är standardmässigt helt OK, men vi skulle inte kunna tänka oss att övervintra på denna camping. Den ligger lite mitt ute i ingenstans (nära en liten by) och risken är att vi skulle drabbas av "lappsjuka" vid en längre vistelse än max någon månad.
Vi kan dock GÄRNA rekommendera denna camping, men endast för en kortare vistelse !


Under föregående vinter 2013-2014 skrev vi 7 inlägg som handlade om fricampingar, ställplatser och campingar mellan Calpe i norr och La Manga i söder.
Om du är intresserad av att ta del av dessa 7 inlägg, så tittar du längst till höger på vår hemsida och trycker på rubrik nr 4 uppifrån under rubriken Populära inlägg. När du läst inlägg 1 av 7, så trycker du därefter på knappen Senaste inlägg (strax ovanför rubriken Anslut dig till den här webbplatsen) så kommer du till inlägg 2. För att komma till inläggen 3-7 gör du på samma sätt - tryck på knappen Senaste inlägg för att komma till nästkommande inlägg !

Vi hörs - till dess, må så gott !


18 kommentarer:

 1. Angående camping Playa De Mazarron, visst ligger den i en liten by, men byn är i princip sammanväxt med den lilla staden Puerto De Mazarron. Utan ansträngning så har man det riktiga Spanien inom räckhåll...och det kan ju vara trevligt när man befinner sig i Spanien....tycker vi.
  Vi bodde som ni vet i 2 månader på campingen och trivdes alldeles utmärkt, både med standarden och enligt oss det suveräna läget, med både fantastisk natur och stadsmiljö i närområdet. Vi hade definitivt stannat hela säsongen om inte husplanerna kommit emellan !
  /Carola(och Tommy)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad du skriver Carola är ju att vi är överens om det mesta... när det gäller campingen som sådan - absolut en bra camping, men vi skulle likväl inte kunna tänka oss att stå där en hel vinter och det uteslutande beroende på det faktum att byarna runt omkring inte skulle tilltala oss i längden.
   MEN, vi är ju bortskämda som står på en camping i Benidorm - här är ju utbudet av ALLT megastort med grannbyar som t.ex. Albir och Altea (4 km bort med lokalbussen eller per cykel) och dessutom med möjlighet att åka språvagn upp till Calpe eller ner till Alicante.
   Efter att ha gjort den resa vi skriver om här ovan (mellan Marbella och upp till Benidorm + de resor vi gjort mellan franska gränsen och Benidorm), så är vi helt övertygade om att det inte finns ett lika bra alternativ som Benidorm eller Albir att övervintra på i hela Spanien !
   PS. Grattis till det nya huset i Altea !

   Radera
  2. Tack! Ja, vi har svårt för alla skitiga, billiga engelska barer och alla krimskramsaffärer. Därför gillar vi Mazarron som är väldigt Spansk. Altea har som tur är behållit sin spanska charm fortsatt, tack och lov!
   Men gillar man ovanstående så är Benidorm paradiset förstås.

   Radera
  3. Carola,
   Vi gör som indianerna gjorde i Vilda Västern när dom sov om nätterna - när vi passerar krimskramsaffärerna, så blundar vi med det ena ögat...och skulle aldrig ens drömma om att gå in där och handla !
   De skitiga barerna besöker vi dock aldrig, men däremot de spanska restauranger som finns i gamla stan och i Altea och vi är övertygade om att maten på dessa restauranger håller minst samma kvalitet som maten på de restauranger som finns i
   Mazarron !

   Radera
 2. Tack för denna genomgång! Passar oss bra, nu när vi är i området. Vi stod på camping Capobino en natt. Håller med om både plus och minus, men tyckte också att det var en trist väg till stranden över stora bilvägar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller med dig - det är en trist och lite jobbig väg ner till stranden, men i övrigt skulle vi säkert kunna trivas alldeles förträffligt på Cabopino under en kortare tid.
   Vi vill speciellt rekommendera er att stanna några nätter på fricampingen i Nerja (Balcon de Europa) och på ställplatsen vid hamnen i Almerimar - mycket trevlig plats med bra restauranger i närheten !

   Radera
 3. CAMPING CABOPINO i Marbella har ni kollathur det är med affärer till livsmedel.. kan man cykel där ??
  trevligt att ni har varit vi ska ner i nov och vill veta så mycket som möjligt.. Tackar på förhand

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anita,
   Affärerna Lidl och Supersol ligger endast 1 km från campingen och till den stora livsmedelshallen Mercadona är det knappt 3 km från campingen. Dessutom finns det en minimarket inne på campingen och den är öppen alla dagar utom måndagar.
   Det är ganska nära ner till stranden om än något knöligt att ta sig dit per cykel - det går alldeles utmärkt att cykla dit, men det är lite bökigt med all trafik, så det gäller att ta det försiktigt.
   Om ni har bekanta som ska komma på besök, så kan det vara bra att veta att campingen förfogar över ett antal fina timmerstugor som finns för uthyrning !
   PS. Om du har fler frågor, så är du välkommen att höra av dig igen !
   Bosse och Gerd

   Radera
 4. ja det var en fin repotasje med mange fine bilder fra camping og stelplasser .Ja vi gillar ju at fricampa så vi har stått på alle stellplassene som ni har med. Det fins mange stelplasser nu i Spania mange er gratis og noen koster 12 - 15 auro...stor kram från oss Frank & Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei begge to !
   Ja, vi misstänkte att dere har vaert på alle desse plasser og det stämmer ju !!!
   Till hösten har vi planerat att åka via Portugal hit till Benidorm igen och då kommer vi att stanna på ett flertal av dessa platser - ett flertal är ju mycket fina platser.
   Kram fra oss !

   Radera
 5. Tack Bosse o Gerd för ert fina reportage! Dessvärre är det flera bilder bl a från Roquetas som vi ej kan se ;-[ dom är som en vit ruta!?

  SvaraRadera
 6. Lena,

  Det beror endast på att just när ni försökt titta på bilderna, så har ni haft ett svajigt internet - försök ännu några gånger så kommer samtliga bilder att kunna ses!

  Kramar från oss i Benidorm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer, nu när Camp Roquetas är nästan fullbokad är WiFi linjerna lite svaga, har sett era fina bilder idag :-)
   Lite tillägg till er info: Vi har cykelavstånd till Tre Mercadona-två Eroski-en LIDL-en Carrefour-två InterMarche-flera Kina- oändligt många Spanska kvartersbutiker, GrandPlaza köpcenter. Därtill kommer oändligt antal Tapasbarer och Restauranger, Teater, Havsakvarium etc etc. 5 Km sandstrand, flera Golfbanor o mängder med Hotell. Vi blev alla så glada att träffas så vi hann aldrig prata om omgivningarna ha-ha :-)

   Radera
  2. Ja Lena, det stämmer så bra - det var verkligen mycket trevligt att få träffas !

   Radera
 7. Otroligt fint och specificerat reportage ni bjuder oss !!
  Verkar finnas både bra o dåliga ställen där med!
  Är väl som hemmavid,både bra o mindre bra.
  Men snart är Våren på väg och vår Bobil ska hem!
  Vi längtar mer för var dag nu......

  Ha det gott där nere/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi förstår att ni längtar efter bobilen och tiden går ju som bekant alldeles för fort, så snart är det dax för er att komma ut på premiärturen - vi förstår att ni glädjer er !
   Kram

   Radera
 8. Tack för utmärkt information om campingar och ställplatser längs spanska kusten. Vi befinner oss just nu i Torrevieja, där vi lånat en lägenhet under januari till mars. Med hyrbil har vi åkt runt och kollat en del campingar och kommit fram till att den camping som tilltalar oss mest är El Raco. Eventuellt kommer vi nästa år att övervintra med vår husbil och då blir det förmodligen El Raco som är förstahandsalternativet. När vi var där så pratade vi med några som stod där och de påstod att man kunde inte boka plats utan man fick välja mellan de platser som var lediga när man anlände. Stämmer detta? Och i så fall när bör man anlända för att vara säker på att få en plats i den soligare nedre delen?
  Ingela o Lennart

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ingela o Lennart,

   Man kan boka plats fr.o.m. den 26/8 varje år, men då måste man betala för platsen från detta datum och fram till dess att man anländer. Tomten står då tom under hela denna tid - camping hyr INTE ut platsen under denna tid ! Har ni för avsikt att anlända redan i mitten/slutet av september, så kan det ju absolut vara en god idé att betala för denna tid för att på så vis vara säker på att man får sin favorittomt vid ankomst.
   Om inte, så är en god tumregel att vid ankomst fram till i mitten/slutet av oktober kan man vara tämligen säker på att få en tomt på den nedre (soliga) sidan av El Raco. Dessutom finns ju möjligheten att byta tomt (om man nu inte får plats på den nedre avdelningen) under hösten.
   Då får man naturligtvis promenera runt på campingen och hålla koll varje dag !

   Radera