Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

03 februari 2015

Vi firar våra flickor - del 2 av 4


DEL 2

På Hotel Los Monteros, där vi bor under 5 dagar, ingår det Champagne till frukost varje morgon.
Vi har idag beslutat att låta vår hyrbil stå kvar hela dagen på hotellparkeringen och få lite välbehövlig vila, så denna morgon blir det ett par glas champagne per person till frukost. Det känns naturligtvis lite extra lyxigt och vi njuter i övrigt av en underbart god och riklig frukost i hotellets vackra frukostmatsal.
Vi kliver av taxin nere vid stranden i Marbella...
...och det rakt nedanför den gamla stadsdelen. Bakom oss har vi stranden och rakt upp i bild ligger den vackra, mysiga gamla stadsdelen och den ska vi nu besöka.
Mitt inne i den gamla stadsdelen ligger detta lilla torg, som är något av en samlingspunkt i denna del av Marbella.
Runt detta mysiga torg finns det ett antal restauranger att välja mellan - dyrt och mindre dyrt... här märks verkligen prisskillnaden mot Benidorm !
Det formligen vimlar av smala gränder...
...och även mer promenadvänliga gränder i denna stadsdel.
Här stöter vi på en del av den gamla stadsmuren...
...som vi ser lite mer av på denna bild.
Intill denna mur ligger det ett litet fint museum och åtskilliga stannade till framför detta mycket vackra rum.
De allra flesta husen här i den gamla stadsdelen är vitkalkade, men det finns även en del hus i andra färger, t.ex. i rosa.
Åtskilliga av husen är lägenhetshus och där finns i regel inga affärer, men rätt vad det är kommer man in på en smal gränd och här t.ex. återfinner vi några skoaffärer där det passade nog nu är rea så här i lågsäsong.
I de allra smalaste gränderna möts man helt plötsligt av denna bild - en mycket liten restaurang inne i ett litet prång mellan 2 mycket smala gränder.
En halvtimme efter det att vi tog denna bild fanns det inte ett bord ledigt...
...men vad gör väl det - vi kliver helt plötsligt bildligt talat rätt in i en mysig Tapas restaurang och allt det vi åt där smakade verkligen mera...!
När vi lämnar restaurangen kan vi inte göra annat än att le en smula - har du sett en sån proffsig elinstallation förut ???
När vi efter flera timmars promenerande i gamla stan närmar oss strandpromenaden och småbåtshamnen i Marbella, så passerar vi ett antal fastighetsmäklare.
Vad sägs om detta hus för runt 30 miljoner svenska kronor... Näe, kanske lite väl litet...
Bättre då att satsa på detta hus som inte ens är prissatt i annonsen.
2000 kvadratmeter stort, utom- och inomhus pool, 11 rum + 10 badrum, 2 gästvåningar, 1 våning för tjänstefolk, minigolf, biografsalong, vinkällare och parkering för 10 personbilar...
 I marinan i Marbella ligger det ett stort antal båtar förtöjda, men de stora yachterna ligger dock inte förtöjda i denna hamn utan i en nybyggd hamn, som heter Puerto Banus, några kilometer väster om Marbella centrum.
Det största flytetyget vi såg i Marbellas hamn är denna katamaran.
Alldeles intill marinan finns det ett mycket stort utbud av barer och restauranger och i tillägg finns åtskilliga andra utefter strandpromenaden en kort bit härifrån.
Här har vi landat efter en lååååång promenad (t.o.m. vovven Vera är trött i benen) i Marbella och nu smakar ölen verkligen extra gott !
Vi är lite nyfikna på hamnen Puerto Banus, så vi tar en taxi från marinan i Marbella och en stund senare landar vi på "show off" gatan inne i hamnområdet.
Utefter denna gata formligen vimlar det av Porsche, Ferrari, Lamborghini, Rolls Royce och Bentley - vi räknade lätt ut att den "billigaste" bilen av alla de vi såg kostar 1,8 miljoner att köpa i Sverige och det var en Porsche 911 Turbo...
Gissa om vi fyra, som är bilintresserade, gick i spinn när vi såg denna Mc Laren parkerad utanför en mycket exklusiv herraffär - detta är det första exemplar vi sett av denna bil någonsin (bortsett från några fotografier i den tyska biltidningen Auto Motor und Sport) !!!

Hamnen Puerto Banus, strax utanför Marbella, byggdes av José Banus som en liten fristad för mycket rikt folk. Här finns ett mycket stort antal bostadsrätter där prislapparna bokstavligt talat är guldkantade.
Intill denna hamn, med plats för 915 båtar, finns ett litet samhälle med trånga gränder som kantas av vitkalkade hus, restauranger, barer, caféer, nattklubbar och en mängd exklusiva affärer.
Dior, Louis Vuitton, Versace och Dolce & Gabbana är några exempel på dessa affärer där vi och många med oss vänder redan i entrén till resp. butik - priserna på dessa varor är minst sagt astronomiska...
Hamnområdet besöks av över 4 miljoner människor varje år - restaurangerna och nattlivet är här de största dragplåstren.
I hamnen ligger ett stort antal stora fritidsbåtar förtöjda, som denna...
...och denna...
...och lite längre ut i hamnen finner vi de riktigt stora fartygen där det krävs en besättning för att ta sig fram mellan jet set hamnarna i Europa och annorstädes.
.
Vi avslutar denna härliga dag med en mycket god middag på en av restaurangerna i hamnen och naturligtvis sitter vi utomhus - vädret är helt underbart och ännu vid solnedgången kl. 18.55 är det skönt i luften.
Hannas och Roges vovve Vera njuter i allra högsta drag, men tycker att nu är det dags att ta en taxi hem till vårt hotell igen - det har varit en lång och innehållsrik dag och även vi vovvar kan bli trötta av allt spring...

Om några dagar återkommer vi med del 3 - till dess - må så gott !


14 kommentarer:

 1. Wouw, där missade man verkligen något, den gången vi bar i Marbella, vilken kärra :-) Härligt ni firade flickorna man ska lyxa till det då det ges tillfälle! spännande att vänta på del 3. Kram på er från Roquetas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fredagen, som vi tillbringade i Marbella centrum och vid hamnen Puerto Banus, var verkligen en riktig höjdardag och vi längtar redan tillbaka...!
   Kramar från oss

   Radera
 2. fina bilder og ni har ju sol å fint veder.Ja dom luxbåterna er jo fint at titta på.og vilka biler som fins der nede...har aldri vert i Marbella bare kjørt forbi..Spennende å se noe utanfor husbilen også..
  Kram från oss Frank & Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa gång ni passerar Marbella ska ni absolut stanna till och då även passa på att besöka hamnområdet Puerto Banus - vilka båtar, fartyg, bilar och affärer !!!
   Kram fra oss

   Radera
 3. Så lyxigt och härligt ni har det. Vädret ser ut att vara fint också. Ser fram emot del 3.
  Med vänlig hälsning
  Ann-Sofie och Lennart

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi njöt verkligen av vistelsen både i Marbella och i Gibraltar och även av naturscenerierna som växlar hela tiden mellan Benidorm och Marbella !
   Att vi dessutom hade närapå sommarväder var liksom grädde på moset...

   Radera
 4. Vilket underbart lyxliv ni lever där nere!
  Helt rätt,ha det gott o må bra!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi rekommenderar er verkligen att köra denna väg när det blir er tur att övervintra här nere.
   Det finns massor av fricampingar, ställplatser och campingar i hela området mellan t.ex. Benidorm och Marbella.
   Kram

   Radera
 5. Vi hade turen att bli guidade av bekanta i Marbella. Apelsintorget med alla restauranger det var en upplevelse att se allt. vi hade inte set så mycket om vi hade strosat runt själva.
  Ha de bra
  Nisse & Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade också fått en hel del tips av bekanta som besökt Marbella med omnejd för ett år sedan - det är ju så man lär sig !
   Kommer ni nedöver i vår ?
   Må så gott alla 3 !

   Radera
 6. Hej på er alla fyra ser att det går ingen nöd på er sitter ute på altan solen framme dricker 1100 kaffe 22 grader på altan Roger Frölunda gick på pumpen mot Luleå i finalen europalig hade bra alla fyra så hörs vi Frillesåsarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej alla 3,
   Trist med Frölunda tycker Roger naturligtvis !
   Vad skönt ni verkar ha det på er altan - det är ju lika varmt där som här...
   Må så gott hälsar vi 4

   Radera
 7. Lyxigt med champagne till frukost! Dessutom både lyxiga båtar och bilar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bortsett från Casinot i Monte Carlo så var nog detta rekord i lyxiga bilar inom ett så begränsat område !
   Att få champagne serverad till frukost sker - dessvärre - alldeles för sällan...

   Radera