Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

29 januari 2015

Vi firar våra flickor - del 1 av 4

En utflykt med hyrbil från Benidorm till Marbella, Torremolinos, Fuengirola och Gibraltar (och ett flertal orter däremellan) tillsammans med våra vänner och grannar här på vår camping El Raco, Hanna och Roger.

Vi har för avsikt att skriva om denna resa i 4 olika artiklar:
- del 1, resan till Marbella från Benidorm och vistelsen på vårt hotell, Los Monteros, i Marbella,
- del 2, vistelsen i Marbella och dess omgivningar,
- del 3, vår heldagsutflykt till Gibraltar och dess fantastiska klippa,
- del 4, fricampingar, ställplatser och campingar mellan Marbella och Puerto de Mazarron (3 mil väster om staden Cartagena) på väg upp mot Benidorm,

DEL  1

Vi lämnar ett sommarlikt Benidorm på torsdag den 22/1 och med tanke på att vi idag ska köra nästan 600 km, så väljer vi först betalmotorvägen AP7 från Benidorm och ner till Alicante och viker där av och fortsätter på den betalfria motorvägen A7 (heter även E15) därifrån och vidare via städerna Elche och Murcia till staden Lorca där vi lämnar A7 och åker vidare på motorväg A91 och A92 till staden Granada.
När man närmar sig Granada så slingrar sig motorvägen på en nivå över havet som motsvarar Åreskutans topp och här har vi nått drygt 1.400 m.ö.h.
Här har vi nått betydligt högre höjder och snödjupet varierade mellan 10 till 20 cm.
Vi mötte ett flertal plogbilar och en långtradare hade åkt av vägen och all last hade lämnat den långa släpvagnen och låt utspridd nere i en ravin.
Det var bitvis halt på vägen då snön smält undan och därefter hade smältvattnet frusit till is på vägbanan, men det avslöjade inte Bosse som körde hyrbilen...
Från Granada fortsatte vi rakt västerut och strax innan Antequera viker vi av och fortsätter rakt söderut mot Malaga och därifrån fortsätter vi utefter kustvägen mot Marbella.
Efter att ha halkat omkring på hala väger uppe bland bergen nära Sierra Nevada, så möter sommaren oss ännu en gång här nere i Spanien. Vi anländer till hotellet kl. 18.30 och termometern berättar att det fortfarande är 17 grader i skuggan.
Här har vi just parkerat vår hyrbil på hotellets parkering och detta är entrén till Hotel Los Monteros i Marbella.
Roger och Bosse har sagt till på "skarpen" - som framgår av rubriken här ovan, så ska ju vi flickor firas under dessa dagar och då får det kosta vad det vill - det är flickorna värda har våra pojkar bestämt...
Hanna fyller nämligen år idag, torsdag den 22/1 och jag, Gerd, fyller år på söndag den 26/1 - därav denna extravagans...!
Hotel Los Monteros är ett lyxhotell ***** av mycket hög standard som ligger intill en golfbana och 500 meter från stranden. Hotellet är omgivet att ett mycket exklusivt bostadsområde med mycket påkostade och mycket stora villor i prisklassen mellan 15 - 30 miljoner kronor.
Nere vid stranden äger hotellet ett större markområde och driver här "La Cabane", en mycket exklusiv anläggning bestående av en stor swimmingpool och en mycket fin restaurang - allt för gästernas trivsel. På väg från hotellet och hit ner promenerar man på smala asfalterade vägar där man passerar alla dessa mycket exklusiva villor.
Hotellet andra swimmingpool ligger direkt intill hotellets 2 restauranger och bar.
I tillägg finns en mindre barnpool strax intill denna pool.
Intill poolen vid hotellet finns även en uteservering där man kan äta både frukost, lunch och middag.
Mellan receptionen och restaurangerna och poolerna ligger denna ljusgård och här finns en mycket exklusiv affär med damkläder samt smycken - här gäller det att hålla sig undan - då priserna inte är att leka med... Tänk att det finns damkläder som kan kosta uppåt 50.000 kronor och då talar vi om en kort kjol och en överdel i form av en blus och en kavaj - hugaligen...!
I hotellets mysiga bar sätter man sig gärna och tar ett "järn" då deras urval av t.ex. whisky och gin verkar vara obegränsat.
Under tiden vi njuter av våra sin drinkar, så kommer hovmästaren fram och överlämnar menyerna till oss och det enda problemet är väl vad man ska bestämma sig för - urvalet är stort och allt verkar ju vara lika gott.
Till förrätt väljer vi en helt underbar hummersoppa och vi är alla 4 rörande överens om att det är den läckraste hummersoppa vi någonsin ätit !
Roger väljer en underbart god grillad fisk med tillbehör till varmrätt...
...med vi övriga 3 valde smörstekta sjötungsfiléer med skaldjur och med en fantastiskt god gräddig champagne sås till - tänk att det kan finnas så underbart god mat...!
Till maten drack vi ett mycket fint vitt Rioja vin och vi törs nästan lova att det hördes i restaurangen att vi spann som katter...

Efter en god spansk cognac, Carlos 1 Imperial, och en kopp expresso i baren drar vi oss tillbaka till våra rum för en skön natts stärkande sömn - vilken underbart fin dag vi haft tillsammans !

Om några dagar återkommer vi med del 2 - till dess - må så gott !

12 kommentarer:

 1. Ser härligt ut och lilla Vera fick vara med på lyxhotellet, fick hon nån liten doggybag så hon fick smaka på läckerheterna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissa om hon fick... - vi återkommer om hennes oxfilé...!

   Radera
 2. Kenneth o Britt29 januari 2015 10:24

  Ser att ni har haft väldigt många upplevelser på en och samma dag. Härligt, för det är ju upplevelserna som man alltid har med sig.
  Denna resa blir kul att följa.

  Ha de gott. Kenneth o Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev riktigt många fina upplevelser och vi ska försöka komma ihåg dom alla och skriva lite om dessa i kommande artiklar !

   Radera
 3. Ni ser ut att leva "Lyxliv" där nere i värmen!

  Ha det gott o njut/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev en del utöver det vanliga denna gång och det var värt varenda krona - vi återkommer i del 4 med tips på en hel del platser att övernatta på med husbilen och som ni kan ha glädje av när ni kommer ner till Spanien för övervintring.
   Kramar från oss !

   Radera
 4. ja det er ju trevelight at røra på seg lite å inte bare sitta kvar på en camping.Mange fine bilder ni har og en fin beskrivelse vi ser frem mot fortsettning av turen.
  Kram från frank og karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har verkligen varit en mycket intressant tur med vår hyrbil och kanske vi har hittat fricampingar och ställplatser som ni inte besökt ?
   Kram fra oss to !

   Radera
 5. Birgitta Kärreman30 januari 2015 00:26

  sicket lyxliv ni lever :-) härligt !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Birgitta, vi drog på så det visslade denna gång..., men det kan man göra i lågsäsong - i högsäsong kostar hotellen ofta 4 ggr så mycket i Marbella som under lågsäsong = tur det...!

   Radera
 6. En utfykt som heter duga :-) Javisst lever vi gott härnere, det var himla trevligt att ni kom o hälsade på oss också, ha det bra allihopa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen mycket trevligt att få träffa er båda nere i Roquetas del Mar och vilket Tapas ställe ni tog oss till - MUMS !!!
   Hoppas vi ses igen !
   Må så gott båda två !

   Radera