Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

04 januari 2015

En helt vanlig söndag i Benidorm i januari månad

Vanlig i den meningen att det för det allra mesta är ett underbart väder i denna del av Spanien även under vintern.
För någon vecka sedan hade vi nordlig vind under några dagar med delvis mulet väder och med lite nederbörd i form av regn. Då var det inte lika skönt här nere, men den vädertypen är, dessbättre, ovanlig här i södra Spanien.
Under några nätter för ett par dagar sedan var det faktiskt hela 4,5 grader kallt under natten, så när vi vaknade såg vår hyrbil ut på detta vis - fullt av is på rutorna och på taket.
Ett par timmar senare var dock temperaturen uppe i 16-17 grader i skuggan, men nu har den nordliga vinden upphört och ordningen är därmed återställd.
Idag, söndag, har vi haft ett alldeles underbart väder - helt vindstilla, en 100% blå himmel och 20,2 grader i skuggan mellan kl. 14 och 15.
Vi gjorde sällskap med Maggan, Leif och deras vovve Nils ner till vår favoritrestaurang Roman och här åt vi en lätt lunch och det för att "spara oss" till desserten - en jätteportion underbart god glass med jordgubbar och skivade persikor.
Några bord längre bort satt våra vänner Anders och Birgitta med vovven Alonso samt deras son, sonhustru och barnbarnet Max - liten svenskträff på Roman med andra ord...
Restaurant Roman ligger på strandpromenaden och så här såg det ut idag kl. 15.30 mitt emot Roman - som du förstår, så är det svårt att inte gilla läget...
Igår var vi bjudna till Maggan (stående högst upp till höger i bild) och Leif på födelsedagsfest - Maggan fyllde nämligen år på självaste julafton och inviterade oss som även var med här på El Raco förra vintern.
När vi var uppe på det stora varuhuset Carrefour och handlade för några dagar sedan, så träffade vi ett par från Holland som äger denna lilla husbil - håll med om att det är en liten pärla.
Ingången är placerad i aktern på husbilen och trots sin litenhet så finns det både wc, dusch och kök med frys och kyl i denna lilla pärla !

Vi hörs - till dess, må så gott !

4 kommentarer:

 1. Vi har också haft det riktigt soligt och fint en längre tid, även om natt-temperaturen går ner till 7-8 grader. Härligt att äta gott och umgås med vänner. Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär detsamma här - varmt och skönt på dagarna, men kallt på nätterna.
   Algarvekusten har ju betydligt bättre väder denna vinter mot i fjol - skönt !

   Radera
 2. Ja det syns frost även där nere,ovanligt va??
  Men fint på dagarna och det är ju viktigast :-)

  Ha det gott/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är rätt ovanligt !
   Gör egentligen ingenting för vi sover ju skönt i varma husbilar under den tiden på dygnet.
   Kram

   Radera