Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

13 maj 2014

Underbara minnen från vår övervintringsresa till Spanien 2013/2014 - del 2 (av 3)


B.  Svenskar vi mött och umgåtts med under denna 8 månader långa resa

När man reser ut på en övervintringsresa och gör det för första gången och dessutom inte har sällskap med tidigare bekanta under hela eller delar av resan, så är man ju lite spänd på vilka man kommer att möta under resans gång och vilka man kommer att möta när man väl nått sin övervintringsplats.

Vi hade redan innan avresan från Sverige bestämt oss för att stå still på en och samma plats i Spanien och ett stort antal fina tips vid valet av resväg och övervintringsort hade vi fått av Anders och Birgitta från Ljusterö (tack än en gång !) med bloggen  www.husbilsliv.blogspot.com

Under hela den månad vi reste med husbilen för att ta oss från bostaden och ner till Benidorm, så träffade vi åtskilliga nordbor på ställplatser och campingplatser i både Tyskland, Frankrike och i Spanien.
Det äääär verkligen mycket trevligt och givande att utbyta erfarenheter under resans gång - det är ju bl.a. på det viset man lär sig att hitta nya och intressanta platser att besöka.

Torsdag den 5/9 2013 har vi packat klart och lämnar här vår bostad kl. 15.45 efter det att jag fått klartecken av läkaren att resa iväg. Jag hade ju oturen att bryta armen på Stockholms Centralstation och p.g.a. detta, så blev vår avresa drygt 5 veckor försenad - himla otur kan man väl säga...!

I detta inlägg har vi för avsikt att presentera några av alla de underbara människor vi mötte på Camping El Raco i Benidorm under denna resa och vi gör det i den ordning vi mötte dom.

Inte en enda av dessa personer hade vi träffat tidigare. Undantaget var att vi besökt och kommenterat 2 stycken bloggar, så Anders och Birgitta hade vi haft kontakt med via våra resp. bloggar och med hjälp av mail.
Frank och Karin från Norge (med bloggen www.franks-denneblog.blogspot.com) hade vi också haft kontakt med via våra resp. bloggar, men vi hade aldrig träffats personligen. Under resans gång från bostaden och ner till Tyskland, så hade vi kontakt med varandra och bestämde oss för att stråla samman nån vecka senare vid ställplatsen i Greven.
Detta resulterade i att vi (bortsett från några dagar när dom skulle besöka husbilstillverkaren Niesmann+Bischoff i Polch i Tyskland för några garantijobb på sin Arto) gjorde sällskap hela vägen från Greven och ner till Benidorm - ganska fantastiskt vad tillfälligheter kan spela in, eller hur !
Anders och Birgitta (i vit tröja) resp. Leif (i grön tröja) och Maggan njuter av tillvaron på vår gemensamma favoritrestaurang Roman, som ligger i början av strandpromenaden och intill Levante stranden.
Samtliga svenskar som umgicks på El Raco under denna vinter har Maggan att tacka för det initiativ hon och Leif tog den eftermiddag när dom inviterade samtliga svenskar på campingen på drinks med tilltugg en solig eftermiddag ! Det "mötet" resulterade i att vi bestämde oss för att träffas regelbundet på lunch på campingens restaurang på onsdagar vilket senare resulterade i att vi även träffades på den nordiska klubben MasAmigos varje fredag under hela vintern.
Curt och Ingbritt (längst till vänster)...
... och Lars och Laila (till vänster på bild) samt Sven och Ingmarie
Sven-Inge och Linda
Arvo och Gunsan (till höger på bild)
Per och Inger
Christer och Britt
Kurt med sin hustru...
... Anne
Vi avslutar bildkavalkaden med våra vänner, som styr och ställer så trevligt på den nordiska klubben MasAmigos, Magnus och Thomas.

Tyvärr så har vi inga bilder på de resterande svenskar vi lärde känna på El Raco Camping i Benidorm och det är:
Håkan och Lena, Sture och Mona, Roger och Hanna, Aage och Lisbeth samt Hans och Unnmarie - de två sistnämnda personerna kommer från Norge och är vänner till Frank och Karin och som kom och besökte oss på El Raco då och då.


Har du för avsikt att åka på en övervintringsresa och du gör det utan sällskap av tidigare vänner, så kan vi försäkra dig om att du kommer att möta åtskilliga underbara människor under en sådan resa. Har du tid, lust och ork så rekommenderar vi dig verkligen att göra slag i saken - du kommer def. inte att ångra dig !!!

Vi återkommer med del 3 - fram till dess ska du ha det så bra !

12 kommentarer:

 1. Ojoj vad mycket människor ni träffat! Ni verkar inte ha lidit brist på umgänge i alla fall! :) Länken har jag lagt till nu!

  SvaraRadera
 2. Nää, det var fullt upp hela tiden... och mycket trevligt dessutom !
  Vi såg just att du "lagt in oss" under Länkar - tackar och bockar !

  SvaraRadera
 3. Ja det verkar gött att leva där nere i södern!!
  Man mår bra av Sol o Värme har vi insett!
  Och sen träffar man alltid trevligt Husbilsfolk!

  Ha det gott hemma med/Kram

  SvaraRadera
 4. Ja, faktum är att det under den senaste veckan varit kallare här hemma mot vad vi upplevde i Spanien någon dag under hela vintern..., så vi längtar redan ner dit igen!
  Välkomna ni också så småningom !
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hej på er båda två ja nu har det regnat till o från varje dag fick mejl från Bergen det var Johan Nina dom som ordna träffen för norrmännen på torsdagarna hade bra var rädda om er så hörs vi Hälsningar frillesåsarna

  SvaraRadera
 6. Hej på er,
  Det var verkligen trevligt att läsa att ni har hört av Bergensarna !
  Sköt om er - vi hörs !
  Kramar från oss 2

  SvaraRadera
 7. Va kul att vi kunde inspirera er både när det gäller resväg och camping i Spanien. Den här övervintringen har vi träffat en massa svenskar på El Raco, förra övervintringen tror jag vi var som mest 4 svenska ekipage samtidigt på campingen. Jag tror att alla trevliga bloggar som finns på nätet gör att fler blir sugna att åka till bland annat Spanien. Ha det gott och många kramar från oss på Ljusterö.

  SvaraRadera
 8. Vi håller absolut med er - ju fler som skriver desto fler blir intresserade av att åka söderut och det gäller nog speciellt de som inte "vågat" ta steget ut i Europa tidigare.
  Hoppas vi blir lika många kommande vinter på just El Raco i Benidorm !
  Kramar från oss två till er fyra !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara det inte blir för många så det blir svårt att få plats bara ;-)

   Radera
  2. Nää, det har ni ju så rätt i - vi är redan lite oroliga för att vi inte ska få vår favotomt i höst...

   Radera
 9. ja vi hadde en fin tur ner til Spania til sammen med era..vi håpe at vi treffes igjen til høsten.vi lenkter alderede ned til varmen..vi er ute ved kysten nu ved rørvik.Skal besikta husbilen på Grong i neste veca så blir det til mo i Rana å steda å polera husbilen kram fra oss

  SvaraRadera
 10. Hej igen Frank och Karin,

  Ja, det var sannerligen en mycket fin resa vi hade samman från Greven i norra Tyskland och ner till Benidorm i Spanien !

  Vi båda hoppas också att vi kan sammanträffa igen i höst när vi är på väg ner till värmen igen !

  Vi önskar dere en fin sommar hemma i vackra Norge !

  SvaraRadera