Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

09 maj 2014

Underbara minnen från vår övervintringsresa till Spanien 2013/2014 - del 1 (av 3)


Efter att ha varit hemma i Sverige och i bostaden under en dryg vecka, så har vi nu haft tid att fundera på hur ofattbart skönt vi haft det på väg till Spanien, i Spanien och under vår resa på väg hem till Sverige från Spanien.

Vi vill gärna, på följande sätt, berätta lite för dig om hur vi har haft det under denna 8 månader långa resa med tonvikt på vår vistelse i Benidorm - vi lämnade ju bostaden den 5/9 2013 och återkom hem igen den 30/4 2014.

Vi har tänkt delge dig lite information med följande rubriker:
A.  läsa om lite kuriosa från resan
B.  få möta de trevliga svenskar vi mött och umgåtts med under denna resa
C.  avsluta med att ge dig lite information om resvägar, antal mil vi kört, antal liter diesel vi gjort av med samt vad vi betalat i vägavgifter i Frankrike och i Spanien.


A.  LITE KURIOSA
Vår favoritrestaurang i Benidorm är utan tvekan Restaurant Roman, som ligger i början av strandpromenaden intill Levante stranden. Underbar personal, snabb service och god mat !
Bästa Tapas stället i Benidorm och kanske i hela Spanien
Det är utan tvekan Tapas baren La Caya Aragonesa som ligger i Gamla Stan i Benidorm. Detta är ett så otroligt populärt ställe, så att hit går man inte en lördag eller söndag för då är det i princip omöjligt att få ett bort här. Men vad gör det - vi väljer någon av veckans övriga dagar !
Godaste frukosten - engelsk frukost i Benidorm serveras på samtliga restauranger i stan och då menar vi samtliga...! Kostar som billigast 1,80 Euro per person och som "vanligast" cirka 3 Euro per person.
Finns som liten (bilden ovan) och som stor = dubbel portion.
Godaste pizzan får man utan tvekan på Restaurant Tutti Frutti i grannbyn Albir, 15 minuters bussresa från Benidorm.
Detsamma gäller denna restaurangs aioli !!!

Bästa fredagsmyset...
... upplever man på den nordiska klubben "MasAmigos" i grannbyn Alfas del Pi, som ligger 10 minuters bussresa från Benidorm. Här serveras underbart goda sandwich varje fredag och här är det alltid knökfullt dessa dagar mellan kl. 11.00 och 14.00 !
Det kostar endast 42 Euro per år att vara medlem i denna mycket välskötta förening och detta medlemskap vill vi varmt rekommendera dig om du har för avsikt att övervintra i dessa trakter !!!
Bästa onsdagsmyset...
... upplever man antingen på vår camping El Racos terrass eller på Restaurant Pepermill, som ligger några hundra meters promenad från El Raco.
Här, liksom på MasAmigos, träffades vi svenskar som övervintrade på Camping El Raco i Benidorm för en gemensam måltid samtliga fredagar resp. onsdagar.
Årets födelsedagsbarn...
... var utan tvekan den mysige och otroligt hjälpsamme Magnus Säflund, som jobbar som kanslist på den nordiska klubben "MasAmigos" kontor i Alfas del Pi !  Här gratuleras han av föreningens mycket sympatiske lokala ordförande, Thomas Petersson.
MasAmigos har för övrigt även lokalkontor i Torrevieja och i Mar Menor.
Bästa köp...
... var utan tvekan den panna vi köpte på Citronmarkanden (den överlägset bästa marknaden i denna del av Spanien), som ligger några kilometer väster om samhället Guardamar beläget mellan Santa Pola och Torrevieja.
I denna elpanna på 1500 w steker vi både fisk, grönsaker och kött med ett helt fantastiskt resultat. Pannan kostar endast 18 Euro !
Häftigaste lägenhetshuset...
... ligger i Benidorm och färdigställdes under våren 2014. Lägenheter säljs nu av mäklare i större delen av Spanien till mycket höga priser - frågan är väl, med tanke på krisen i Spanien, om man inte har varit lite sent ute med detta fantastiska bygge... Tilläggas skall är att denna bild endast visar halva byggnaden...
Den minsta husbilen...
och den största...
... som vi stötte på under vår 8 månader långa resa.
Det fanns visserligen några längre och riktigt "feta" 3-axlade amerikanska husbussar, som vi såg på Almafra Camping i Benidorm, men dock ingen så hög och bred som denna holländsk registrerade husbil.
Största överraskningen...
... var utan tvekan när vi, utan förvarning, stötte ihop med gamla vänner från Linköping.
Den mycket duktiga Porsche piloten Bosse med sin trevliga hustru Anita och gissa vart vi hade det stora nöjet att stöta ihop med dessa vänner ?
Joo, på vår gemensamma favorit ställplats i Tyskland och en av de allra bästa dessutom - i Minheim i Moseldalen, där den årliga stora vinfesten ägde rum just under dessa 4 dagar !
Den trevligaste macken...
... i hela Europa måste väl ändå vara vinkooperativets mack i badorten Gruissan, som ligger norr om Perpignan och strax söder om Narbonne i sydöstra Frankrike och nära den spanska gränsen - ett besök här rekommenderas verkligen. Här tankar man vitt, rosé och rött vin i 3 alt. 5 liters dunkar - priset är 1,50 per liter för riktigt gott Merlotvin !
Bästa diskarna...
... på La Colina Camping i Albir och utefter hela den spanska kusten ska enligt "ryktet" vara gossarna Hans och Frank fra Norge... vi beklagar, vi hade ju lovat att inte publicera denna bild, MEN, vi kan ju liksom bara inte låta bli - förlåt oss !!!
Bästa lunchen...
... var utan tvekan den lättlunch vi åt utanför husbilen på nyårsdagen - tänk att kunna sitta utomhus i shorts och kortärmat den 1:a januari...!
Årets överraskning...
... var tveklöst när större delen av Camping El Racos personal med hjälp av en lastbíl körde runt inne på campingens område på julafton och gav samtliga gäster julklappar i form av karameller och en flaska Cava (mousserande vin) !

2013 års julafton...
... kommer vi sent att glömma - denna bild är tagen kl. 14.30 den 24/12 - svårt att inte gilla läget...


Vi återkommer med del 2 och 3 - fram till dess önskar vi en fortsatt skön vår (om än något kall) !

4 kommentarer:

 1. Tack vänner för det fina ni delger oss läsare med!!
  Inte undra på att ni stortrivdes där nere :-)
  Ett lätt liv att leva när man jobbat klart,utan tvekan!
  Nu inväntar vi Sol o Värme här hemma!
  Hoppas den kommer snart till oss alla.

  Ha en fin helg/Kram

  SvaraRadera
 2. Rolle o Carina,

  Vi sitter också och "huttrar" i vår bostad och väntar på skön försommarvärme.
  Snart är det er tur också - vi väntar på att få välkomna er i Benidorm och på El Raco Camping !
  Kram

  SvaraRadera
 3. Kul att se de olika varianterna på husbil, från liten till stor. Bra att de finns olika modeller, för olika personer :)

  SvaraRadera
 4. Helena,

  Ja verkligen, men den holländsk registrerade tog nog priset i alla fall...!

  SvaraRadera