Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

21 mars 2017

Vår bästa tid är nu, är nu, är nu...

För några dagar sedan såg vi ett program på en engelsk TV-kanal här nere i Benidorm och det handlade om olika badorter i Florida i USA och även om de stora nöjesparkerna Disney World och Epcot Center i Orlando i mellersta Florida.

Det fick oss att hoppa till av 2 skäl:

* vi konstaterade båda två att suget efter Florida fortfarande är mycket starkt (vi har varit där ett stort antal gånger under många år) och vi kommer absolut att åka tillbaka dit om nåt eller några år för att tillbringa 2-3 månader där under senhösten (oktober t.o.m. december) när vädret är som bäst där borta.
* bilder visades i TV-programmet från bl.a. en attraktion som heter Carousel of Progress på Disney World i just Orlando och som handlar om utvecklingen i USA i de amerikanska hushållen från sent 1800-tal och fram till i våra dagar. Under den föreställningen spelas det en melodi som säkert många av er känner igen och den heter just som rubriken ovan antyder - vår bästa tid är nu, är nu, är nu... och det är ingen annan än Jan Malmsjö som gjort den så känd i Sverige.
På engelska heter den The best of times och skrevs av Jerry Herman till musikalen La Cage aux Folles.
Walt Disney World, Disneyworld, Disney
Ett besök på Disney World i Orlando är då naturligtvis ett måste när man ändå befinner sig i solskensstaten Florida. Här en bild på sagoslottet.

Nu undrar säkert du - vad har detta med vår och andras övervintring i Benidorm att göra ?!?

Jo, vi blir lika förvånade varje vår vi är här (det är den 4:e vintern för oss här nere nu) över att så många svenskar (ej norrmän) lämnar södra Spanien så tidigt på våren. Det är 3-4 veckor sedan de första grannarna lämnade Benidorm och de senaste 2 veckorna har allt fler givit sig iväg.

Naturligtvis lockar säkert barn och barnbarn där hemma, men vi tycker likväl att det är så synd att missa den bästa tiden här nere under våren - mars och april månader när våren har övergått i riktig försommar och då tycker vi båda att Vår bästa tid är nu, är nu, är nu...

För vår egen del blir det, dessvärre, ingen resa via Portugal när vi drar norrut. Vi har måst vänta in i det sista för att ta beslut om när vi ska åka härifrån och via sydvästra Spanien ta oss norrut utefter den spanska Atlantkusten via Sevilla och in i Portugal vid Algarvekusten. 
Preliminärt avresedatum har varit mellan 20-23/3. Planen har då varit att tillbringa cirka 3 veckor på just Algarvekusten och därefter hade vi planerat en dryg veckas vistelse i Lissabon innan fortsatt resa i lugn takt norrut utefter den portugisiska Atlantkusten.

Bosse har sedan ett par år drabbats av något som kallas atopiskt eksem, vilket dels medför problem med eksem och dels av (stundtals) ganska svår och mycket irriterande klåda på dessa eksem, som återkommer med jämna mellanrum under hela året och nu har problemen förvärrats. 
I Sverige ges endast cortisonsalva mot dessa eksem, men här i Spanien hos "vår" norske läkare i grannbyn Albir får han i stället en spruta med ett blandning av bl.a. cortison och andra medel.
Idag var det så dags för återbesök hos läkaren och han rådde oss att avvakta med hemresan och i stället återkomma för ytterligare ett återbesök och det är nu satt till tisdag den 11/4.

Detta råd från vår läkare tar vi naturligtvis till oss och det betyder att vår hemresa inte kommer att starta förrän efter påskhelgen. Hälsan går före allt annat och med en ny medicin plus en ny spruta med cortisonblandning den 11/4 kommer hemresan förhoppningsvis ske utan större besvär med huden.

Vädret här nere är nu verkligen underbart med helt blå himmel, en mycket värmande sol och höga skuggtemperaturer. Det är fullt av folk som badar i havet nere vid Levante stranden och badvattnet håller redan 18-19 grader, d.v.s. fullt badbart även för oss badkrukor. Vi sitter ofta utomhus vid uteserveringarna även på kvällarna efter det att solen gått ned, så trivselfaktorn är m.a.o. hög !
Den fina Levante stranden lockar verkligen många till sol och bad nu och även på den lika stora Poniente stranden en liten bit hitom Levante på bild är det åtskilliga som njuter av det underbara vädret !

4 kommentarer:

 1. Kan inte låta bli att spontant tänka på att Bosses eksem inte är så dumt alls. Ja, du vet vad jag menar. Inte tackar man väl nej till några extra veckor i Benidorm.

  Vi har varit i Benidorm i oktober, november, december, januari och senast i mars ifjol. Å då frös vi nästan häcken av oss många dagar.

  Så i år satsar vi på april/maj i stället.

  Vi har ju "vår" lägenhet vid Poniente, där det är betydligt lugnare än på Levante. Men att promenera på Levante är ju en höjdare - kostnadsfri underhållning om man säger så.
  Kan också rekommendera lilla Cala Finestrat som man kan promenera till alternativt ta bussen till. Världens bästa fiskrestauranger åsså Molly Malone - om ni skulle bli sugna på en fantastisk "riktig" Fish 'n Chips.

  Men det har ni kanske redan testat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skoj BP, du kan ju denna kusten minst lika bra som vi...!
   Ni kommer garanterat att få det fint här i april/maj - det törs vi lova...
   Vi håller absolut med dig om Cala Finestrat - hur mysigt som helst !!!
   Molly Malone känner vi inte till, men den ska naturligtvis testas !
   Må så gott !

   Radera
 2. Va härligt,satt just o kollade på Florida!
  Som jag tidigare sagt så har man vart där 2 gånger,-89 och 92! Underbart var det!
  Hoppas vi kan komma dit igen framledes.
  Och så skönt att Bosse blir bättre med
  behandling av läkare där nere!

  Ha det gott o njut av Värmen :-)

  Kram från oss,Våren kommer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kommer mycket väl ihåg att ni vurmar för Florida lika mycket som vi gör och att längta tillbaka dit är bara förnamnet...!
   Ja, det är verkligen skönt att eksemen börjar ge med sig efter kortisonsprutan - den 11/4 är det dags för återbesök och en ny kortisonspruta.
   Kramar från oss

   Radera