Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

06 mars 2017

En utflykt vi gärna rekommenderar

För ett år sedan jobbade vi båda frivilligt i köket en fredag på den nordiska föreningen Mas Amigos, som vi skrivit om ett antal gånger. En trevlig samlingsplats för i huvudsak svenskar även om en och annan person från övriga nordiska länder dyker upp då och då.
Just vid detta tillfälle kommer det fram en kvinna och formligen kastar sig över Bosse och ropar samtidigt - det är inte sant, är det du Bosse.
Det visade sig vara Lena, en gammal kollega till Bosse under några år på 70-talet och även senare fast då i olika bolag.
Sedan dess har vi hållit kontakten och träffats ett antal gånger och på köpet har vi naturligtvis lärt känna Lenas mycket sympatiske man Kenneth.
Lena och Kenneth åker husbil till och från hemmet i Stockholmstrakten och äger i tillägg ett mycket fint radhus i orten Cumbre, som ligger norr om Benidorm och Calpe och nära turistorten Javea.
Bilen ovan är från baksidan av det stora berget i Cumbre.
Här skymtar vi badorten Javea (på spanska) eller Xabia (på Valencianska) längst bort till höger i bild.
På väg till Javea från Cumbre så passerar man Elefantberget, som det populärt kallas här nere.
Med lite fantasi ser du elefantens öga uppe till höger om det stora trädet och hans snabel som sträcker ut sig till höger på bild...
Vi brukar alltid säga att tyskar är duktiga på att hitta små smultronställen när dom åker husbil och det gäller i allra högsta grad det tyska par som hittat denna plats - här finns det endast utrymme för en husbil. Mycket mer strandnära kan man inte komma...
...MEN, här var det inte mycket till strand och det beror uteslutande på den kraftiga storm, men inslag av orkanvindar, som drog fram här i slutet på januari månad. Lena och Kenneths favoritstrand är helt ödelagd, men dom och övriga boende i Cumbre (ligger ovanför detta berg) har fått bekräftat att kommunen kommer att återställa stranden inom kort.
Klockan börjar närma sig 13 och då börjar magarna skrika efter lunch, men innan dess "bidde" det var sitt glas mycket god Cava (mousserande vin) vid Club Nautico i Javea. Hamnen i Javea är ganska stor och vi fick även se ett antal stora yachter i hamnen. Club Nautico driver även en bra restaurang här, men den vi ska besöka är snäppet bättre...
Utefter strandpromenaden i Javea finns det ett mycket stort antal restauranger och...
...den bästa av dom alla har naturligtvis Lena och Kenneth hittat efter många besök i Javea - Restaurant la Boheme, som ligger direkt intill stranden och promenaden.
Restaurangen håller en mycket hög klass på maten och ett av deras paradnummer är skaldjur av olika slag som serveras på olika storlekar av serveringsfat beroende på om du uteslutande vill äta skaldjur eller om du endast önskar en liten förrättstallrik av dessa godingar...
Ett annat sätt att presentera en liten del av restaurangens utbud är så här, men vi väljer naturligtvis att botanisera i den mycket omfångsrika menyn med tillhörande stora vinlista.
Till förrätt valde vi gåslever serverad på detta nya vis - gissa om det smakade ljuvligt gott !

Bosse, som håller i kameran, gick i spinn efter denna underbara förrätt. Konsekvensen blev den att han helt glömde bort att fota både varmrätten och efterrätten...

Till varmrätt blev det ett riktigt konstverk - ett mellanting av fisksoppa och en delikat fiskrätt med en blandning av olika sorters fisk och skaldjur och även varmrätten får oss att längta tillbaka till denna restaurang !

Om du har tid över och befinner dig i dessa trakter, så rekommenderar vi dig verkligen ett besök i både Cumbre och Javea och avsluta gärna besöket på Restaurant la Boheme i Javea !

6 kommentarer:

 1. Återigen stort tack för att ni delar med er av små fina smultronställen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du följer med oss och hoppas att vi ses i Benidorm till hösten !

   Radera
 2. Lena Asphede7 mars 2017 23:37

  Tack för era underbara berättelser om vad ni gör. Vi har följt er sedan i somras och har tagit till oss många av era tips, som har varit kanonbra!!! Längtar redan efter nästa inslag!!!
  Klas &Lena

  SvaraRadera
 3. Så många fina ställen ni hittar!

  Ha det gott o njut....Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En av många höjdpunkter här nere är ju att resa runt i omgivningarna och det försöker vi göra så ofta som möjligt även om det inte alltid blir ett inlägg om varje utflykt.
   Hoppas ni hade det fint på Gran Canaria !
   Kram

   Radera