Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

07 april 2017

En skaldjursfest utöver det vanliga

Igår gjorde vi sällskap med våra vänner Solveig och Kjell till badorten Torrevieja som ligger cirka 110 km söder om Benidorm. Anledningen till just denna utflykt från torsdag till fredag var att ägaren till Restaurant Lilla Svensken, som ligger cirka 5 km utanför Torrevieja i bostadsområdet San Luis, ännu en gång valt temat SKALDJUR med start kl. 16.00 på torsdag eftermiddag.
Kjell är gammal barndomsvän med Micke, som äger denna restaurang, och hade fått tips om att han skulle duka upp till ännu en skaldjursfest och Kjell bokade då bord för oss 4 så fort han fick besked om detta av Micke och tur var det för efter det att Micke lägger ut detta på Facebook, så tar det mindre än 20 minuter innan alla 70 platser är bokade...!
Rum bokade vi på Hotel Masa International i Torrevieja - känns skönt att slippa behöva tänka på "promille" när vi ska på skaldjursfest...
Restaurangen håller öppet alla dagar utom måndag och har du inte besökt denna pärla ännu, så rekommenderar vi verkligen ett besök - restaurangen är öppen både för lunch och middag.
Vi tog en taxi från hotellet till restaurangen - en sträcka på cirka 5 km. Taxichauffören kunde dock genvägar som vi inte hittar och därför kom vi lite för tidigt till restaurangen, men efter en liten stund serverades vi var sitt glas mycket god och kall Cava (mouserande vin) som välkomstdrink.
Micke som tillsammans med sin fru äger Restaurant Lilla Svensken är alltid på solskenshumör - så och denna dag !
Till förrätt serverades vi en underbart läcker gratinerad hummer som smakade mera, mera, mera...
På Mickes inrådan skulle vi därefter förse oss av hans mycket goda musselsoppa och det var den överlägset godaste soppa vi någonsin ätit !
Sen var det dags för en liten mellanrätt bestående av svenska räkor, en räkröra, kall- och varmrökt lax och svart rom med gräddfil och röd lök.
Vi fortsatte med en mycket läcker smörgåstårta med räkor på toppen och en fyllning med räkmousse.
Härliga strutar fyllda med en mousse av varmrökt lax.
Kallrökt lax och en lag innehållande bl.a. bläckfisk - smakar mums...
Varmrökt lax och diverse underbart goda röror med skaldjur i.
Gambas frästa i stekpanna i en mild vitlökssås - gott gotti gott gott...
Vi sparar det bästa till sist - dessa godingar var de vi koncentrerade oss på i första hand.
Så fort något tog slut - vi var ju ändå 70 gäster - så fyllde Micke med personal på detta enorma skaldjursfat så risken var obefintlig att något skulle ta slut...!

Ett STORT TACK vill vi rikta till Micke med personal - detta blev en riktig höjdarkväll för oss alla och vi ser redan fram emot nästa sittning nån gång i september eller oktober !!!
Samtidigt vill vi passa på att tacka Solveig och Kjell för mycket trevligt sällskap dessa 2 dagar !
Vråååålmätta tog vi en taxi tillbaka till hotellet och då smakade en Gin Tonic extra bra !
Avslutningsvis vill vi rekommendera dig som har för avsikt att besöka badorten Torrevieja att boka rum på Hotel Masa International - ett mycket bra ***-igt hotell med en restaurang (se bilden ovan med fin utsikt över havet) som håller en standard som nästan ligger i nivå med en *****-ig.
Vi åt inte här denna gång (annat än frukost), men vi har ätit ett antal middagar här vid tidigare övernattningar på hotellet. Vi rekommenderar speciellt deras Chateaubriand - den är himmelsk...!

7 kommentarer:

 1. Oj, verkar vara en riktig höjdarfest med alla dessa olika skaldjursrätter.
  Där skulle man gärna varit.....

  SvaraRadera
 2. Nästa gång ni kommer till Benidorm, så måste ni absolut planera in ett skaldjursparty på Lilla Svensken i Torrevieja - värt varenda krona !

  SvaraRadera
 3. Ser verkligen smarrigt ut med skaldjursbuffen. Glad Påsk önskar vi er från ett kallt och urrigt Ljusterö!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma önskar vi er !
   Skönt att hemresan gick bra för er och att ni slapp snöstormar !

   Radera
 4. Ni bara gottar er, helt rätt, njut av livet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att passa på så länge vi är kvar här nere...!
   Må så gott !

   Radera
 5. Mitt namn är Andrea Maria,. Det här är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp som Dr.Oduduwa gjorde för mig och hjälpte mig att återställa kärlek och lita på min ex-man tillbaka med sin magi och älska stavningen.
  Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen lurade på mig och letade efter en skilsmässa men när jag kom över Dr.Oduduwa email på internetbloggen om hur han hjälpte så många människor att få deras ex tillbaka och hjälpa till att fixa förhållandet.och få människor att vara lyckliga i sitt förhållande. Jag skickade ett meddelande till email {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com} Jag förklarade min mans situation för honom och sökte sedan sin hjälp, men till min förvåning sa Oduduwa att han skulle hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man är helt kär och bryr sig för alltid.
  Min man Anderson vill alltid vara med mig och kan inte göra någonting utan att presentera mig. Jag njuter verkligen av mitt äktenskap nyligen efter stavningslunchen, allting fungerar bra för mig och make, vilket är en bra fest. Jag kommer att fortsätta på internet dela detta vittnesbörd till alla här för att också söka hjälp för att återställa familjen idag, bekänna att Dr.Oduduwa verkligen är en riktig flyktig stavning. Du behöver hjälp KONTAKTA ACIK Akobe NU via e-post: {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com}. Här är det enda svaret på dina familjeproblem och känner dig lycklig i ditt förhållande. Och det är också perfekt i SPELL LOVE, WIN EX BACK, LOVER MAT, SPELL PROMOTION, SPELLBESKYTTELSE, SPELLBESÄTTNING, GOD SPEL JOB, SPELL LOTTERY och SPELL CASE CURTAIN . kontakta även honom på sin direkta WhatsApp mobil: +79268011965

  SvaraRadera