Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

23 oktober 2016

"Hur får ni tiden att gå där nere"...

...och det är naturligtvis en fråga som kräver sitt svar. Svaret är att vi har så mycket att stå i så trots att vi "lovade" i vårt förra inlägg att vi skulle återkomma om några dagar så har vi inte haft tid att göra det...
En högst angenäm sysselsättning är att slå sig ned på strandrestaurangen Roman...
...och blicka ut över Levante stranden som sträcker sig ända bort till Gamla Stan här i Benidorm och samtidigt njuta av en kall god öl eller ett glas kallt vitt vin...
...för att något senare promenera hela strandpromenaden bort till Gamla Stan och "dyka in" på en av de många små Tapas restauranger som finns här. Vi kan lova dig att man himlar med ögonen när man festar på dessa Tapas - en härlig liten lättlunch som kostar SMÅ pengar.
Minst en gång i veckan (oftast två) tar vi bussen till Altea och kliver av vid ändhållplatsen och därifrån startar sedan en   l å n g   promenad bort till Albir efter det att vi tittat oss mätta på denna underbart vackra klippa i grannorten Calpe.
Hela vägen från bortre ändan på denna bild i Altea och hela vägen bort till grannorten Albir kantas strandpromenaden av restaurang efter restaurang...
...men för det mesta fortsätter vi vår promenad till Albirs centrum och till Restaurang Tutti Quanti och där väntar belöningen för denna mycket långa promenad, t.ex. grillade Gambas på en het stenhäll med grönsaker och bakad potatis.
En gång i veckan tar vi bussen bort till grannbyn Alfaz del Pi och det som lockar där är ett besök på den tyskägda restaurangen El Perro Loco.
Och gissa vad som lockar oss dit...,?  Wienerschnitzel "Wiener Art" som är stora som dasslock !!!
När ägaren serverar denna paradrätt så säger han alltid, med ett stort smil på läpparna, "klein wie immer"... (liten som vanligt).
Vi tror oss veta att alla de svenskar som följt med oss hit håller med oss när vi hävdar att denna restaurang serverar kustens godaste schnitzlar !
För några dagar sedan anlände våra norska vänner Frank och Karin hit till Raco och då blev vi inviterade på middag vid deras husbil och gissa vad vi blev bjudna på ?  Jo, en underbart god soppa gjord på Skrei och Lax från Lofoten.
På hemsidan "Norsk fisk" kan man bl.a. läsa:

Varför är skrei dyrare än annan torsk?

Det är en säsongsprodukt och fiskas januari till april. Efter vandringen från Barents hav får skreien ett mycket delikat kött. Den blir muskulösare, fastare och vitare.
Skrei är med andra ord Torskens Rolls Royce och vi ber än en gång att få tacka för denna underbart goda soppa med tillbehör - en kväll som nådde sitt slut först långt in på småtimmarna !
Så fort vi får tid över..., så återkommer vi med fler inlägg som förhoppningsvis ger svar på din fråga:
"Hur får ni tiden att gå där nere"

8 kommentarer:

 1. Vi fick också den frågan när vi var på rull ett år, men vi hade aldrig några problem med att få tiden att gå ;) Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe, det är ju snarare så att tiden inte alls vill räcka till...!

   Radera
 2. Ni ser ut att må fint där nere och då går tiden fort. Värre att få tiden att gå här hemma i kyla regn och rusk...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi spinner som katter båda två...!
   Vi rekommenderar verkligen ett besök här nere under vinterhalvåret - under sommaren är det dock alldeles för varmt här !

   Radera
 3. Det är inte heller dumt att handla några av alla läckerheter som finns i alla fina affärer runt omkring och laga en mysig middag hemma vid husbilen som omväxling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det håller vi verkligen med om !
   För några dagar sedan invigde vi vår nya finska rök och laddade den med en stor laxfilé och till det fick vi sallad med tomater och gurka plus en underbart god sås baserade på creme fraiche = mums !!!

   Radera
 4. Vi skulle heller inte få några problem
  med att få tiden att gå där nere som er!
  Om några år till så,då jäklar :-)

  Ha det gott o njut....HöstKram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då välkomnar vi er hit ner till sol och värme under heeeela vintern !
   Kramar

   Radera