Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

06 december 2015

En restaurangupplevelse utöver det vanliga

Utefter kuststräckan från Benidorm, via Albir och bort till Altea, (en sträcka på cirka 8 km) formligen vimlar det av restauranger. Det sägs att man kan räkna dom i 1000-tal och det tvivlar vi inte en sekund på, men problemet kan vara att hitta en riktigt bra restaurang när man så önskar. Man äter riktigt gott på de allra flesta restauranger här nere, men ibland känner vi och flera med oss för att hitta det där lilla extra. Vi har betat av ett antal riktigt bra restauranger här nere och nu är turen kommen för ett återbesök på vår absoluta favoritrestaurang, Restaurante Sabor i badorten Altea och med adress Avenida del Puerto 22.
Som framgår av adressen ovan, så ligger restaurangen mitt emot Marinan i Altea och direkt intill kustvägen som förbinder Albir med Altea och intill strandpromenaden.
När man promenerar förbi restaurangen lägger man knappt märke till den för den ser ju ut som vilken restaurang som helst. MEN, när man väl satt sig ned på uteserveringen eller gått in i den mysigt dekorerade inomhusdelen möts man längst in i lokalen av ett mycket stort fönster och genom detta ser man inte mindre än 7 kockar som gör sitt yttersta i köket för att tillfredsställa den mest kräsne gäst.
Våra goda vänner Anne och Kurt, som bor på Camping Villamar nån kilometer från vår camping Raco, gjorde oss sällskap till detta mattempel och även dom har besökt denna restaurang tidigare.

Anne valde "Rack of lamb with crispy hebal crust" till varmrätt och den smakade gudomligt gott...
...medan vi övriga 3 valde "Tower of fillet steak with grilled vegetables and caramelized shallots" och det betyder 2 stora skivor grillad oxfilé på en bädd av grillade grönsaker - hallelujah säger vi !!!

Om du befinner dig här nere i "vår" region eller har för avsikt att resa hit, så är det ett absolut MÅSTE att besöka denna restaurang i Altea !

Besök gärna restaurangens hemsida:
www.restaurantesabor.com
Tryck på "English" högst upp till höger och där finner du restaurangens hela matsedel - trevlig läsning !

Vi hörs - till dess, må så gott !

8 kommentarer:

 1. Er näsa för Restaurang höjdare brukar ej slå fel,mser verkligen mumsigt ut! Trevlig forts på Advent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sabor får ni verkligen inte missa när ni är i närheten !!!
   Ikväll bänkar vi oss för en STOR middag, Nobelfesten i stadshuset i Stockholm med start i Svt World kl. 19.00 !

   Radera
 2. Lammracks är en favorit! Själva har vi varit i Riga där vi fått uppleva helt fantastiska restauranger!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har - som vanligt - hängt med er och det även till Riga ! Där har vi aldrig varit, men tack vare ert reportage därifrån så har vi bestämt oss för att åka dit - kanske redan i sommar !

   Radera
 3. ni hittar altid dom besta resurantena.. den skal vi pråva en gong kram från oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi lovar dig Frank - både du och Karin kommer att himla med ögonen när ni sitter där och äter...!
   Kram fra oss

   Radera
 4. Svar
  1. Ja, hit ska vi gå tillbaka och det ganska snart...!

   Radera