Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

26 december 2015

Ännu en julhelg i Benidorm

Denna julhelg är den 3:e på raken som vi firar här i Benidorm och det i ett alldeles strålande sommarväder.
julaftonens förmiddag körde en av campingens lastbilar runt på hela campingområdet och delade ut julklappar till samtliga gäster och i år fick vi en flaska Cava (mousserande vin) och en påse med karameller och det är en tradition som upprepas varje år - trevligt initiativ av Racos ägare !
Ett 15-tal nissar hjälpte till att dela ut julklapparna och samtliga är anställda på Raco Camping.
Efter julklappsöverlämnandet gjorde vi sällskap med våra vänner Lilian och Siewert (som också bor på Raco) ner till promenaden intill Levante stranden och vidare bort till Gamla Stan.
Vi har aldrig någonsin sett så mycket folk här nere i Tapas kvarteren som just denna dag.
Även om vi skulle äta en helt vanlig svensk julmiddag lite senare på dan, så kunde vi inte motstå frestelsen att stanna till i en av Tapas barerna och beställa 2 tapas var - idag blev det en med en röra av tonfisk och varm tomatsalsa och en med rökt lax.
Lilian och Siewert är minst lika förtjusta i tapas som vi är - vi spann som katter alla fyra...!
Ett par hundra meter ovanför Gamla Stan ligger den så kallade "Balkongen" och här uppifrån har man full koll på både Levante stranden och Poniente stranden och en stor del av Benidorm.
Idag är det byfest här uppe och en liten, men naggande god, orkester underhåller. Här uppe finns det ett stort antal barer med uteservering, men idag fanns det inte ett enda bord ledigt...
...så vi väljer att promenera utefter "hyllan" du ser högst upp till höger på bild och bort till änden på denna "balkong"...
...och bort till den Mojito Bar där personalen sägs vara "världsmästare" på att blanda till goda Mojitos...
...och vi beställer var sin Mojito Classic, en drink baserad på vit rom, lime, myntablad och krossad is - smakar garanterat mera...!
Idag, annandag jul, promenerade vi ner till Levante stranden för att äta lunch och det var minsann inte lätt att hitta ett ledigt bord på restaurangerna här intill havet - på den drygt 2 km långa strandpromenaden formligen "kryllade" det av flanörer på väg till resp. från restaurangerna och barerna.
Till dessert beställde vi vår absoluta favorit, en creme caramel med vispad grädde och karamellsås.
På de flesta stränder i Spanien finns det inga livräddare under vinterperioden, men här på Levante är stranden bemannad hela vintrarna och det fram till kl. 16 på eftermiddagarna samtliga veckans dagar - imponerande tycker vi !
När vi lämnade restaurangen strax efter kl 16 tog vi denna bild och termometern visade drygt 20 grader i skuggan och det trots den sena timmen - det ääär svårt att inte gilla läget...

Vi hörs - till dess, må så gott !

8 kommentarer:

 1. Ser ju underbart ut för att vara i Dec!

  God fortsättning....Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bortsett från några dagar tidigare i höst, så har vi haft kanonväder ända sedan vi kom hit !
   God fortsättning på helgerna !
   Kram

   Radera
  2. Bortsett från några dagar tidigare i höst, så har vi haft kanonväder ända sedan vi kom hit !
   God fortsättning på helgerna !
   Kram

   Radera
 2. God fortsättning!

  Här i Albufeira är det lika mycket folk som flanerar på stranden och på alla restauranger......vi har också finväder.....

  Julekramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fantastiska vädret på Algarvekusten är vi många som pratar om här i Benidorm. Det brukar ju vara svalare och mer regn där mot här under vintern, så vi förstår att ni njuter.
   Hoppas ni besöker "vår" restaurang A Ruina i Albufeira vid tillfälle !
   Kramar från oss

   Radera
 3. Vilken service med egna tomtar och julklappar på campingen. Toppen! Små tapas åt vi också när vi var i Benidorm. Mmmm! Önskar god fortsättning och Gott Nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen ett mycket uppskattat inslag här på Raco !
   Tapas kan vi (nästan) äta hur ofta som helst... Mums !
   Vi önskar er ett gott slut och ett Gott Nytt År !

   Radera
 4. God forts. på er, härligt helgdirande i Benidorm, här har vi haft 'lugna gatan'. Kram

  SvaraRadera