Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

30 augusti 2015

On the road again - vi har nu rullat iväg på vår 3:e övervintringsresa till Spanien...

...och resfebern är hög inför en 8½ månader lång resa, som även kommer att inkludera Portugal...

Igår, lördag den 29/8, rullade vi iväg hemifrån i strålande solsken kl. 11.30 efter att ha tvättat av husbilen efter konstens alla regler.
 
Egentligen skulle vi ha rullat iväg redan för 2 veckors sedan, i sällskap med våra vänner Tuula och Rolf och Kjell och Ninni, men för cirka 6 veckor sedan la vårt kylskåp i husbilen helt plötsligt av och vi har fått vänta i hela 5 veckor för att få detta åtgärdat.
Dometics servicepartner i Sverige är Electrolux och vi blev hänvisade till deras serviceverkstad i Eskilstuna och detta företag vill vi inte ha nåt mer att göra med...
Efter hela 4 veckor hade inte reservdelarna kommit firman tillhanda från Tyskland, så vi vände oss i stället till firman Husbilsföretaget Stefan Erixson i Märsta (som Dometic rekommenderade oss) och detta företag vill vi gärna rekommendera dig (utför alla typer av jobb med husbilar och husvagnar inkl. montering av parabolantenner, larm och solpaneler).
Efter en snabb koll av elektroniken, så visade det sig att det inte var kylpaketet i kylskåpet det var fel på (som firman i Eskilstuna trodde) utan kontrollpanelen (styrboxen) till kylskåpet som lagt av. På "nolltid" åtgärdades felet och med mungiporna uppe i höjd med ögonen, så rullade vi hem de 11 milen från Märsta.
Taket på husbilen tvättade och vaxade vi för några dagar sedan, så igår behövde vi endast tvätta sidorna, aktern och fronten. Det tog ändå nästan 3 timmar att klara av (Bosse är nog noggrann i överkant, tycker jag) och därefter lastade vi in det sista och var på rull kl. 11.30.
Den "styrbox" till kylskåpet som inte ville vara med längre sitter placerad direkt innanför gallret till kylskåpet som du ser något till höger ovanför den främre bakaxeln. Vi båda är tacksamma för att felet inträffade här hemma i stället för under resans gång - trist att behöva slänga all den färdiglagade mat som vi fryst in och placerat i husbilens frys !
För att tala NASA-språk, så kan vi med fog skriva:
5 minutes to lift off and still counting...
Kl. 17.15 landade vi på ställplatsen hos husbilsföretaget Bengt i Örkelljuna och idag fick vi en riktig överraskning. Aldrig någonsin har det varit så få bilar här - det stod endast 1 husbil parkerad här vid vår ankomst. Framåt kvällen var vi endast 5 husbilar parkerade här för natten - lägsta antalet husbilar vi räknat in vid alla våra tidigare besök har varit 16 husbilar.
Föredömligt skyltat är det numera på denna ställplats - lite förvånande dock är att inte texten även översatts till tyska för här vimlar det av tyskreggade husbilar under säsong !
Fishing...???  Ja, faktiskt !  När vi skulle lägga ner vår hundralapp i ett vikt A5 papper med vårt reg.nr. på, så kända jag att något liksom var i vägen och mycket riktigt har någon lagt i en massa tidningspapper för att på så vis hindra sedlarna att ramla ner i denna låda av plåt. Lätt m.a.o. att åka hit framåt kvällskvisten och fiska upp sedlarna, men tji fick ni som gjort detta då vi lyckades fiska upp allt tidningspapper och kasta det i soptunnan !!!
Lika trist som att upptäcka att någon/några försökt lura Bengt i Örkelljuna på pengar genom att stoppa in tidningspapper i "sedelautomaten" är det alltid att mötas av denna syn.
Kan det verkligen vara så svårt att linda fast slangen runt "handtaget" på vattenautomaten i stället för att bara slänga den på backen ???  Det är dessutom lätt att räkna ut vad den som slängt slangen på detta sätt använt den till - knappast för att fylla färskvatten i husbilen...
Tänk så mycket skitfolk det finns som åker husbil - en stor tröst är dock att de allra flesta sköter sig exemplariskt !
En husbilsanläggning utöver det vanliga - tack Bengt med personal för att ni finns till för oss husbilsresenärer !
The pilot is ready for take off... nu är det söndag förmiddag den 30/8 och efter en skön sovmorgon och en god frukost, så rullar vi strax vidare ner till campingen som ligger intill Stora Bält brons östra fäste och dit är det endast 25 mil att köra via Öresundsbron.
Där har vi bott ett stort antal gånger och vi trivs alltid lika bra där - en mycket välskött privatägd anläggning, som dessutom sedan några år har en mycket trevlig nybyggd restaurang inne på området.

Vi hörs - till dess, må så gott !

12 kommentarer:

 1. Låter härligt att ni är på väg. Den 8/9 åker vi via broarna på vår första övervintringsresa till Spanien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har just passerat broarna och befinner oss just nu i staden Soltau (70 km söder om Hamburg efter A7) där vi bor på Camping Röders Park i 2 nätter - en toppanläggning vi varmt rekommenderar !
   Hoppas ni kommer förbi El Raco Camping i Benidorm - vi kommer att stå på tomt 611 från mitten av september och fram till i början av mars och då fortsätter vi vår resa mot Algarvekusten i Portugal.

   Radera
 2. Så trevligt för er att vara på väg igen!
  Vi reser med er genom Bloggen :-)

  Ha det gott o njut....Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska ni ha !
   Det är alltid trevligt att läsa era kommentarer och vi följer naturligtvis även er blogg minst en gång i veckan !
   Välkommen ombord !!!

   Radera
 3. Oj vad tidigt ni åker! Och vad länge ni ska vara borta! Vi följer! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade vi inte fått fel på kylskåpet, så hade vi åkt ännu tidigare...
   Lite väl tidigt kanske att åka redan i slutet på augusti, men vi längtar ner till Spanien och även till allt det man får uppleva på väg dit ner !
   Vi följer er resa hela tiden och förstår att ni fått uppleva mycket trevligt under hela er resa !!!

   Radera
 4. Lyckostar! Vi har följt er från och till under förra året och hänger med er söderut nu i bloggen. Tyvärr så stannar vi i Sverige i år men jag har precis lagt upp ett resetips från norra Portugal om ni är intresserade (sitewatch.nu).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Madelene,
   Välkommen ombord och ett stort tack för tipsen från er resa i mellersta och norra Portugal !!!
   I början av mars lämnar vi Benidorm och kör via sydvästra Spanien in i Portugal vid Algarvekusten där vi kommer att stanna 2-3 veckor. Därefter fortsätter vi upp till Lissabon där vi har mycket goda portugisiska vänner som vi ska besöka.
   Därefter väntar de delar av Portugal som du tipsar om på Sitewatch.nu

   Radera
 5. Åh vad härligt att ni nu är på rull o fick en lyckad start! Onekligen är det stor skillnad på "efterservice av husbilarna" vi lägger mycket pengar på, bra att ni fann en god partner :-) :-) Önskar er en skön o njutsam resa! Kram Lena & Jan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk att vi fick vänta hela 6 veckor på att få ett kylskåp lagat...
   Det ska verkligen bli härligt att få komma iväg igen - just nu befinner vi oss i staden Soltau (70 km söder om Hamburg) och i morgon fortsätter vi ner till Graach i Mosel (2 km norr om Bernkastel-Kues) för en övernattning på ställplatsen där och på torsdag morgon ska vi lämna in husbilen hos den stora husbilsverkstaden Kuhn för oljebyte i motorn + filterbyte. Därefter väntar cirka en vecka i Minheim i Mosel - om vädret är med oss...!
   Kramar från oss 2

   Radera
 6. Härligt att vara på rull igen. Vi kommer att följa er eftersom vi också börjar med Portugalsidan men kan resa först i mitten av oktober pga pågående valpkurs, lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkomna ombord !
   Vi kommer dock att börja i Spanien och bo på El Raco i Benidorm fram till i början av mars - därefter väntar Portugal under en dryg månads tid.
   Lycka till med valpkursen !

   Radera