Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

29 augusti 2014

Vi har fått tillökning i familjen...

... det bidde en liten Smart !

Efter att ha följt våra bloggvänner Lena och Jan och deras blogg www.rullandeteamet.blogspot.com
under ett antal år, så har vårt intresse för en Smart växt undan för undan.
Under alla våra resor i Tyskland och Frankrike de senaste åren, så har vi vid otaliga tillfällen mött, kört om och även promenerat förbi Smart bilar som stått parkerade i anslutning till ställplatser och campingar där vi övernattat.

Under vår övervintring i Spanien i vintras så "stötte vi på " ett stort antal Smart bilar - de flesta av dessa huserade inne på "vår" camping El Raco i Benidorm och samtliga dessa var engelskregistrerade, men vid åtskilliga tillfällen såg vi även dessa Smartisar i grannbyarna Albir, Altea och Alfas del Pi.

En vacker marsdag i våras rullade en exakt likadan husbil (svenskregistrerad) som vi har in på El Raco och bakom husbilen stod en Smart parkerad på en släpvagn - det var nog då vi bestämde oss...

Vår gode vän Christer från Göteborgstrakten, som också övervintrade på El Raco, sa vi ett flertal tillfällen - ni kommer garanterat att köpa en lika dan Smart innan våren övergått i sommar...
Ja, Christer - du hade så rätt - för nu åker vi understundom omkring i en Smart !
I början på juni månad satt vi framför vår Laptop och letade och letade - vi ville gärna försöka få tag på en fabriksny Smart, men det visade sig vara riktigt svårt. Efter flera dagars surfande på nätet, så hittade vi Sveriges sista fabriksnya Smart och det var hos Mercedes i Akalla strax norr om Stockholm.
Vi ringde vår kontakt Josef på firman och det resulterade i den snabbaste bilaffär vi någonsin gjort - dagen efter (den 10/6) hämtade vi vår pärla och vi har redan hunnit köra nästan 700 mil med den.
Vi kom tillbaka idag från en längre resa i Finland med Smarten och det blev faktiskt hela 110 mil som vi körde under denna tur i vårt grannland.
Det som verkligen imponerar med denna bil är att ljudnivån är mycket låg och det oavsett hastighet. 
En Smart kör man under landsvägskörning (i varje fall vi) i cirka 90-100 km/tim. Det är en behaglig hastighet att färdas i när man kör en liten bil även om toppfarten är satt till 145 km/tim...!
Bensinförbrukningen ligger på 0,41 liter per mil, men när vi använt luftkonditioneringen så ökar den till strax under 0,50 per mil - mycket tillfredsställande siffror och det speciellt mot bakgrund av att vi "normalt" åker omkring i en Jeep Grand Cherokee med en stor bensin V8 - den drar 1,76 liter per mil !

I övrigt kan vi avslöja att vi lämnar vår bostad på måndag i nästa vecka (1/9) - nu väntar ännu en övervintring i Benidorm i Spanien och det ser vi verkligen fram emot.
Via campingen intill Stora Bält bron, ställplatsen i Schleswig, ställplatsen i Greven och ställplatsen i Ernst i Moseldalen räknar vi med att anlända till vår absoluta favoritställplats i Minheim i just Moseldalen på lördag den 6/9. Här kommer vi att stanna över den stora vinfesten i byn, som äger rum mellan fredag den 19/9 och måndag den 22/9.

Vi kommer, även denna gång, att skriva lite om vår resa ner till Benidorm och vår vistelse där under vintern - till dess vi hörs önskar vi dig en fortsatt fin höst !

14 kommentarer:

 1. Så jättefin liten Smart... Bilen för dom "Smarta" :-)
  Perfekt att ha efter Husbilen förstås!
  Satt oxå häromdan o kollade på Smartbilar :-)
  Man lär väl drömma framåt i tiden såklart !!
  När vi jobbat klart och drar som ni till Värmen!
  Tills dess så följer vi med er,inte personligen utan
  via er blogg och ser hur underbart ni har det där!

  Ha det så gott så hörs vi/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi började som ni gjort, vi har suttit och kollat på Smartbilar i några år och nu kunde vi inte hålla oss längre...!
   Vi hörs - kram !

   Radera
 2. Grattis! Jättefin och kommer säkert till stor användning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har redan hunnit köra nästan 700 mil och det sedan den 10/6 i år...
   Vi kan verkligen rekommendera en Smart - billig i drift, rolig att köra och mysfaktorn är hög !

   Radera
 3. Nästan likadan bil som oss men vår är silverfärgad och svart. Igår hämtade vi vår bil från Forsbergs efter att dom monterat solcell och lite annat smått och gott. Ha en riktigt fin resa söderut så ses vi säkert om allt går som planerat! Kramar från oss fyra på Ljusterö!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att ni monterat solcell - det måste man nästan ha när man är på resa och ofta inte betalar för el.
   Vi önskar er detsamma och hoppas på snart återseende på Raco i Benidorm !
   Kramar från oss två !

   Radera
 4. Redan på väg. Har ni lillbilen på släpet grattis till den.
  Mv
  Nisse och Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i morgon eller på tisdag lättar vi ankar och drar mot Tyskland till att börja med. Först väntar Moseldalen i ett par veckor och därefter Alsace - därifrån rullar vi sakta genom Frankrike ner till Spanien - hoppas vi kan träffas där nere denna vinter !

   Radera
 5. Hej på er hoppas ni får en bra resa ner vi kanske kommer efter i januari var rädda om er Hälsningar Ing-Marie Sven MITZI

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej alla tre !
   Kommer ni ner till Moseldalen i september ??? - hör av er per SMS eller mail i så fall, så reserverar vi plats åt er på ställplatsen i Minheim - där är det ju STOR vinfest från fredag den 19/9 t.o.m. måndag den 22/8 !
   Vi hoppas verkligen att vi får träffa er igen i Benidorm i januari !!!
   Kramar från oss

   Radera
 6. Välkommen i gänget, det blir en Smart träff i Roquetas eller någonstans, vi kan bli många, eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för det - ja, nu börjar det bli ett antal Smartisar som vill träffas !
   I morgon eller på tisdag rullar vi ner mot Spanien i lugn och ro - vi räknar med att ta minst en månad på oss för att komma dit ner.

   Radera
  2. Ha en bra resa vi lämnar den 4 Okt, då vet vi om vi har ett bb som står på DM pallen ;-)

   Radera
  3. Lena,

   Vi kommer att hålla våra tummar hårt, så att det blir en pallplats !!!
   Önskar er båda en bra resa söderut - vi rullar i morgon, tisdag, och efter några dagar landar vi i Minheim i Moseldalen och där blir vi nog ett par veckor tillsammans med några vänner som redan har anlänt dit ner. Vi kommer att stanna över vinfesten i Minheim, som börjar på fredag den 19/9 och som slutar på måndag kväll den 22/9.

   Radera