Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

28 mars 2014

Tips på campingar, ställplatser och fricamping mellan Calpe i norr och La Manga i söder - del 4 av 7

Vi har i vårt senaste inlägg skrivit en del om de campingar som finns i Benidorm, om La Colina Camping i grannbyn Albir och även om Camping Costa Blanca, som ligger intill havet ett par mil söder om Benidorm i byn El Campello.

Nu är turen kommen till ett fricamping alternativ i byn Gran Alicant, som ligger cirka 10 km söder om staden Alicante.
Platsen är en fricamping med plats för cirka 50 husbilar. Det finns ingen service annat än ett sopcontainer, som står "parkerad" vid infarten.
Denna grusplan är under sommarmånaderna en stor parkering för badgäster, så under perioden juni-mitten av september tror vi inte att det är tillåtet att bo här i sin husbil. Vi har vid ett flertal tillfällen pratat med både holländska och tyska husbilsresenärer om just denna plats, men ingen av dessa har blivit bortkörda härifrån av polisen under lågsäsong !
Infarten till "ställplatsen" är till höger. För att ta sig ned till den stora sandstranden och havet promenerar man på denna trätrottoar cirka 400 meter.
När man svängt höger vid P-skylten på den övre bilden så kommer man fram till den nedre av de 2 platser man kan parkera sin husbil på - de flesta verkar dock föredra den övre platsen. Infarten till den övre avdelningen är till höger på bild och utfart sker till vänster.
Här uppe på den övre avdelningen parkerar man i 2 rader med möjlighet att även parkera i mitten, som på denna bild. Platserna är inte markerade, men samtliga ekipage som stått parkerade här de dagar vi besökt platsen lämnar gott om utrymme till sin närmaste granne - vi båda "avskyr" husbilsresenärer som parkerar 1 meter eller närmare från vår husbil !
Som synes gott om plats mellan husbilarna på denna fricamping.
"Slide out" är ju ett känt begrepp bland er som åker amerikanska och kanadensiska husbussar, men då talar vi ju om väggar i husbussen som på elektrisk väg flyttas ut i sidled.
Detta hollänsk registrerade ekipage har däremot slide out funktion både i sidled och i höjdled. Först åker väggarna på båda sidor in och därefter skjuts taket ned och väggarna på husbilen hamnar då inne i taket..., hänger du med ??? Vi båda trodde inte våra ögon när vi såg hur detta fungerade !!!
Vilken pärla - den förtjänar en närbild tycker vi !
Utfarten från fricampingen.
På den översta bilden ser du den trätrottoar som leder ner till stranden. Här framgår det ju hur välgjord denna passage är ner till stranden och den är mycket bred utefter hela kusten i denna region, söder om den stora staden Alicante.
Strax ovanför stranden finns det ett stort område upp till fricampingen som består av sanddyner.
Intill denna vegetation låg det åtskilliga personer från fricampingen och solade i lä.
Från trätrottoaren, som leder ned till stranden, ser man en del av fricampingplatsen.
Fricampingplatsen ligger mitt emellan ett mycket stort villaområde och detta lägenhetsområde. Det är mycket tyst och lugnt i området och vid de tillfällen vi besökt platsen har det alltid stått minst ett 30-tal husbilar här.

Trots avsaknaden av faciliteter (bortsett från en sopcontainer vid infarten), så vill vi varmt rekommendera platsen till dig förutsatt då att du inte vill stå mitt i händelsernas centrum. Det är mycket rogivande att stå här och det är nära till faciliteter i form av affärer och restauranger strax bortom lägenhetshusen på bild !
Då detta är en fricamping, så kostar det inget att står här oavsett hur länge du stannar.

Koordinaterna hit är:  (glöm inte att ställa om din GPS till detta format)
N    38 14 11.5
W 000 31 06.4

Vi återkommer om några dagar med Del 5 av 7

6 kommentarer:

 1. Men hur lyckas du sköta tömning och fyllning av tankar????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga problem - tom tank ut - full tank in - tom toatank - det håller i flera dagar utan problem !

   Radera
 2. ingen bilder av eran husbil hvor er den

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frank og Karin,
   Den står runt hjörnet och myser...!
   Hvor är dere ???

   Radera
  2. sitter nu i Cartagena på stelplass ni er enda på el raco

   Radera
  3. Jaa och vi håper at dere kommer till El Raco för söndag i denne uke - vi åker sakta norrut på söndag eller senest på måndag 6/4 eller 7/4.
   Det vore göj med ett avskedsparty...!!!

   Radera