Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

24 mars 2014

Tips på campingar, ställplatser och fricamping mellan Calpe i norr och La Manga i söder - del 3 av 7

I närheten av Benidorm finns det ett större antal campingar och några få ställplatser.

Vi har beskrivet några i tidigare inlägg och vi tycker själva att vi "landat" rätt när vi har valt El Raco Camping i Benidorm, som vi tycker är den allra bästa av campingarna i just Benidorm.
En camping som vi blivit lite förtjusta i är La Colina Camping i Albir, som är Benidorms "lillebror" cirka 4 km norr om vår camping. Inlägg både på Husbilsklubben.se och på bloggar vi följer får oss dock att tveka att välja just den campingen hur fin den än är. Den gemensamma nämnaren för La Colina Camping har varit att om man av olika skäl måste lämna campingen i förtid, så har det varit näst intill omöjligt att få sina förskottsinbetalda pengar i retur. Har du t.ex. betalat för 5 månader i förväg för att få garanti på en viss tomt och sedan, efter ankomst, måste lämna campingen i förtid så har detta problem uppstått för ett antal personer och det är naturligtvis oacceptabelt, tycker vi och säkert även du.

Bortsett från El Raco Camping så ligger de övriga 6 campingarna i Benidorm på promenadavstånd från oss. La Torreta Camping, Camping Vilasol, Camping Benidorm, Camping Costa Blanca och Camping Vilamar har vi varit och tittat på och de enda som vi skulle kunna tänka oss att bo på är Vilasol och Vilamar. Vilken av dessa 2 man väljer är nog en smaksak.
Den 6:e campingen ligger intill Tjuvarnas Marknad nära byn Alfas el Pi och den har vi glömt bort namnet på, men av vänner har vi blivit avrådda att bo där.

Som du förstår av ovanstående inlägg, så kommer vi att bli EL RACO Camping i Benidorm trogna även inför vår kommande övervintring 2014-2015 - så bra är den och så fantastiskt är läget !!!

Om man föredrar att bo i en mindre ort än Benidorm, så kan vi varmt rekommendera en liten pärla till by som heter El Campello och som ligger direkt vid havet ett par mil söder om Benidorm och drygt halvvägs till staden Alicante.
Man ska dock vara medveten om att byn är relativt liten - det finns ett antal mindre hotell och några lägenhetshus där man kan hyra en lägenhet för kortare eller längre tid.
Restauranger är det dock gott om och dessa ligger utspridda utefter den långa strandpromenaden och här serveras färsk fisk 6 dagar i veckan då det ligger en liten fiskehamn alldeles intill byn.
Det finns ju åtskilliga campare som gärna önskar bo i en liten by och om så är fallet för just dig, så har du kommit rätt om du "landar" här !

Camping Costa Blanca i byn El Campello

Infarten till den lilla mysiga campingen.
Den lilla receptionen vid infarten till campingen.
På denna bild framgår hur nära det är ner till början av byn El Campello och stranden ligger en liten bit bortom husen på bild. Mellan byn och campingen rullar spårvagnarna mellan Calpe i norr och Alicante i söder, men spårvagnarna rullar på rälsen utan att ge ifrån sig några störande ljud - kan vara bra att veta om du har för avsikt att besöka denna lilla mysiga camping - det är möjligt att boka sin plats per telefon eller mail i förväg (mot en månads förskottsbetalning), så att man är säker på att få plats här när man anländer (rekommenderas då campingen är relativt liten) !
Efter att ha passerat receptionen kan man välja denna väg in på området eller en annan väg som ligger till höger om denna och campingens swimmingpool.
En fin pool med gott om liggstolar - dessa hade dock flyttats när vi var där p.g.a. rengöring av pooldäcket.
I huset i framkant på denna bild finns även en trevlig bar för campingens gäster.
Småbåtshamnen i El Campello med fiskehamnen belägen alldeles intill.
Utefter strandpromenaden i byn ligger åtskilliga restauranger och ett flertal av dessa är specialiserade på fisk och skaldjur. Badstranden ser du till höger i bild och den är mycket lång och bred.
Badstranden sedd norrut mot byn El Campello. Campingen ligger till vänster om husen i mitten på denna bild.
Badstranden sedd mot söder.

Till sist en viktig upplysning avseende denna camping:

- om du har en husbil eller husvagn som är längre än cirka 7,5 meter, så måste du få en garanti vid bokning i förväg på att du verkligen kommer att få en av campingens 3 stora tomter. 
Dessa 3 tomter "sväljer" utan problem ekipage på 10 meter. Övriga tomter är avsedda för fordon som inte är längre än cirka 7,5 meter !

Vi återkommer om några dagar med Del 4 av 7

4 kommentarer:

 1. nå må ni ta løs husbilen snart så inte felgerna ruster...Ni har ju fastnat på el Raco

  SvaraRadera
 2. Vi håller med er och behöver er hjälp för att komma härifrån...
  Vart är ni ???

  SvaraRadera
  Svar
  1. sitter nere i hølan på aguilas

   Radera
  2. Det låter mysigt, men vi hoppas att ni dyker upp här i Benidorm innan söndag den 6/4 för då börjar vi sakta rulla norrut !

   Radera