Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

12 februari 2014

Tiden står inte stilla...

Här nere i södra Spanien har hösten övergått i vår. Det blir det liksom aldrig vinter här nere. OK, det kan bli lite kallt några nätter med temperaturer ner mot bara ett par plusgrader men under dagtid är det i allmänhet varmt och skönt de flesta dagar.
Mandelträdens blommor börja vissna och trädens blomsterprakt börjar mer och mer avta och det är faktiskt riktigt trist att den tiden är över.
Ett mandelträd i blom är nog ett av det vackraste man kan få uppleva här nere, tycker vi och många med oss!

Vårens ankomst innebär även större rörlighet på campingarna

Det har varit mer eller mindre "knökfullt" på de flesta campingar från trakterna av Benidorm och ner mot Malaga och Marbella sedan ett par månader tillbaka. Åtskilliga engelsmän och holländrare har lämnat sina hemländer under december månad och det har verkligen märkts bl.a. här på El Raco Camping i Benidorm.
Nu finns det bara "skräptomter" lediga här på El Raco, d.v.s. tomter under mycket stora träd och där vill man ju inte stå för det innebär skugga under större delen av dagen !
Men nu har vi märkt att ett antal ekipage har lämnat campingen och nya kommer till - tomterna är i allmänhet lediga bara några timmar eller nån dag - nya gäster, både svenskar och andra, anländer hit till Benidorm. Ett flertal kommer från Sverige och åtskilliga har lämnat t.ex. Algarvekusten i södra Portugal för att stanna till här några veckor eller månader innan hemresan till Sverige sker.

Våra goa svenska vänner och grannar här på El Raco, Curt och Ingbritt, lämnade campingen i lördags för att i mycket sakta mak bege sig norrut och hem mot Sverige. Dom ska visserligen inte ankomma Sverige förrän i början av april, men ville starta hemresan lite tidigare mot normalt och det bara för att kunna få ta det mycket lugnt under hemresan. Stanna till på någon mysig ställplats eller camping och även få möjlighet till lite fricamping på väg norrut genom Spanien, Frankrike och Tyskland. Dessutom planerar dom att stanna till i Moseldalen i södra Tyskland om vädret blir det "rätta" i mitten av mars.

I fredags eftermiddag inviterade Curt och Ingbritt oss till sin husbil för en avskedsfest dagen före avfärden härifrån El Raco.
Här är några av deltagarna på festen och vi njöt av varandras sällskap under eftermiddan och kvällen och t.o.m. hundarna som var med spann som katter...
Här ser vi Leif och Maggans vovve Nils njuta av tillvaron !
Tiden står verkligen inte stilla i glada vänners sällskap utan en varm och skön eftermiddag övergick i kväll och vi satt kvar ytterligare en lång stund. Här nere i Benidorm går solen nu ner först kl. 18.40 på kvällen och denna bild är tagen kl. 19.30 !
Klockan är 09.30 på lördag morgon och Curtan har rullat av klossarna och är redo för avresa.
Här står vi i kö för att ta farväl och Curt och Ingbritt - det är verkligen trist att ni ska lämna El Raco redan nu - vi är många som kommer att sakna er !
Dags att göra rätt för sig och betala den sista räkningen på El Raco för denna gång.
Vi alla önskar god tur och vi hoppas att vi ses igen (om inte förr) kommande höst här nere på El Raco !!!

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga vårtecken! Man kan ana lite vårtecken i Stockholm också, men det handlar mest om att isen brutits upp till trasiga småflak och sånt ;)

    SvaraRadera
  2. Vi brukar i regel titta på Rapport här nere på kvällarna och med intresse följa väderutvecklingen där hemma. Just nu verkar ni ju ha riktigt bra väder med en del sol och framför allt plusgrader och det känns ju bra. Våra grannar är mycket glada över att slippa snöskottning !

    SvaraRadera