Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

18 februari 2014

Spaniens bästa marknad ?

söndagar äger Citronmarknaden rum "mitt ute i ingenstans"...

För att vara lite mer exakt så äger den rum mellan Santa Pola och Torrevieja och i närheten av Guardamar.
Välj väg N 332 och oavsett om du kommer norrifrån eller söderifrån så svänger du av vid skylten Los Montesinos och åker in på väg CV 895 strax söder om Guardamar. Från denna korsning fortsätter du en kort bit till dess att du har en mycket hög radiomast på din högra sida - här svänger du vänster in på en smal väg och fortsätter 300 meter. Här finns det mycket stora parkeringsplatser att välja mellan, men observera att denna marknad är mycket populär att besöka så din ankomst hit bör inte ske senare är vid 10.30 tiden för att du ska vara säker på att få parkera din bil i närheten av marknadsplatsen. Marknaden stänger för övrigt vid 14-tiden och den äger endast rum på söndagar !
Mellan Alicante och Torrevieja passerar man de stora saltsjöarna och här finns det mycket gott om Flamingo fåglar och andra sjöfåglar.
Ur alla dessa sjöar utvinner man varje år mycket stora mängder salt.
Om du följer väg N 332 och svänger av vid denna skylt och in på väg CV 895, så är det bara några kilometer kvar till marknadsplatsen.
Till skillnad från många andra marknader så är det mycket gott om parkeringsplatser här och ett stort antal parkeringsvakter lotsar in marknadsbesökarna till en ledig plats.
 
Koordinaterna till denna mycket stora marknad är:
N38 03 21.6
W000 40 08.6
Oliver köper vi ofta och gärna på dessa marknader och dessa får man "paketerade" i platspåsar eller i platsburkar av varierande storlek beroende på den mängd man köper.

Det som vi tycker imponerar mest på denna marknad är dels alla grönsaksstånd...
dels alla stånd med citrusfrukter - vad sägs om 6 kilo apelsiner för drygt 9 kronor...
och dels den mycket långa restaurang gatan. På de flesta marknader vi besökt här nere så finns det i bästa fall en eller ett par mycket små serveringar - här formligen vimlar det av dom på en och samma gata och utbudet på alla dessa restauranger är MYCKET stort !
Vad sägs om Paella till lunch...
eller grillat kött eller grillad korv med mycket smak...
eller varför inte grillad kyckling att ta med sig hem eller att äta här på restaurangen...
Ovanstående är bara ett litet urval av vad som finns att äta på denna marknad !
Vi avslutar shoppandet med att köpa ett par större ostar och att man är duktig på att producera ost i Spanien råder det inget tvivel om - en bit ost, ett glas rödvin och en bit bröd är kultur på hög nivå tycker vi !
Ett litet tips i all välmening är att komma ihåg att ta ut nån form av riktmärke när du kommer fram till marknaden för det är lätt att virra bort sig när det är dags att åka hem - parkeringarna är mycket stora och finns på båda sidor marknaden.
Tilläggas skall är att väg N 332, som följer kusten ner mot södra Spanien, mestadels håller en bra standard och det finns egentligen ingen anledning att välja den avgiftsbelagda motorvägen.

Vi vill avslutningsvis verkligen rekommendera dig att besöka Citronmarknaden när du har vägarna förbi denna del av södra Spanien. Enligt vårt sätt att se det, så är detta den överlägset mysigaste marknaden att besöka !

15 kommentarer:

 1. Ja det var en stor marknad,nästan som Rättviks !!
  Ser ut som ni har det fortsatt gott där nere.
  Här hemma har vi haft en fin Vårsol nu i 2 dar!!
  Underbart,nu går vi fort åt rätt Årstid!!

  Ha det gott/Kram

  SvaraRadera
 2. En helt underbar marknad är det verkligen !
  Vi brukar titta på Rapport mer eller mindre varje dag för att bli lite uppdaterade på hur "läget" är hemma och vi noterar med glädje att vädret blir allt bättre och att dagsljuset börjar återvända !
  Kram

  SvaraRadera
 3. Håller med dig till 100%, det är den bästa marknaden i hela Spanien, men Engelska marknaden är heller inte så dum.......

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Ja, vi längtar redan tillbaka dit och när vi hyr bil snart ska vi åka dit igen.
  Kram !

  SvaraRadera
 5. Härligt med alla dessa grönsaker! Gissar att det är mer smak på dem också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt, vi har aldrig ätit så mycket grönsaker och citrusfrukter som denna vinter !
   Varför kan vi inte få denna kvalitet (mognadsgrad) levererade hem till Sverige och det inte ens under högsommaren ?

   Radera
 6. Håller också med till 100% saknade faktiskt de här marknaderna när vi var i Marocko just detta att det finns så mycket att välja på både när det gäller kläder, div och mat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vissa marknader, t.ex. den här i Benidorm, är det så trångt i gångarna mellan stånden så att man tappar lusten att stanna där nån längre tid.
   På Citronmarknaden är det ju raka motsatsen, breda gångar där det går lätt att mötas.
   Dessutom är det ju en himmelsvid skillnad på utbudet och kvalitén på det som säljs.
   Välkommen tillbaka till Spanien förresten !

   Radera

 7. Vi ska besöka båda marknaderna på vägen hem hoppas jag. Alltid finns det något att ta med hem till barnbarnen :)
  Svar: Vi åker norr ut de två sista veckorna i mars och då finns det säkert tid att träffas, min mailadress finns på höger sida i bloggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore trevligt att få träffa er när ni är på väg norrut, men om ni har bråttom så går det ju fler tåg, t.ex. till hösten för då åker ni väl säkert söderut igen och det kommer även vi att göra !

   Radera
 8. ja den marknaden så virkelig bra ut vi savner marnader av det slaget her i Marocco er det noe helt annat.Har ni kjørt fra el Raco nu eller

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, vi är kvar här på El Raco och blir nog här till i månadsskiftet mars/april innan vi sakta börjar köra norrut.
   Vi hoppas att vi får se er här när ni lämnat Marocko !!!

   Radera
 9. Kan ni köra in på den parkeringen med husbilen eller har ni hyrt liten bil?

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går alldeles utmärkt att åka till Citronmarknaden med sin husbil. När vi var där senast, så räknade vi till totalt 15 husbilar som parkerat på 2 av parkeringarna i direkt anslutning till marknaden. Parkeringsvakterna lotsar in husbilarna så att alla husbilar parkerar på samma del av resp. parkeringar.
   Ett tips kan dock vara att inte anlända till marknaden senare än vid 09.30 till 10 på morgonen !

   Radera