Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

13 juli 2012

Till Skeppsdockans camping i Söderköping...

...åker vi mycket gärna och ganska ofta !
Strax innan du närmar dig Söderköping, så kör du över bron vid Göta Kanal. Strax innan du kommer fram till denna bro, så svänger du av till höger. Ett par hundra meter in ligger så denna pärla. Campingen är egentligen indelad i 3 olika avdelningar. Den 1:a avdelningen är den du ser när du kommer in på området och samtliga platser utom 2 har här el. Ett antal tomter av dessa kan du förboka på nätet så att du är säker på att få plats när du kommer hit. Den 2:a avdelningen ligger direkt till vänster om campingens fina vandrarhem och intill dockan där man under vintertid förvarar båtar på "torra land". Dessa 6 platser (som är mycket stora) saknar dock el. Den 3:e avdelningen ligger längst in på campingen och här har samtliga platser el. Även dessa tomter är mycket stora.
I huset bakom Gerd ligger receptionen, köket och wc+duschar. I huset till vänster ligger vandrarhemmet och Skeppsdockan med plats för många båtar framför dessa hus. Till vänster om grusvägen på bilden ligger de 6 STORA tomterna (utan el) på avdelning 2.
Denna bild är inte "live", utan tagen vid vårt besök här den 28/4 i år. Här står vi på den 3:e avdelningen och som delvis framgår är tomterna mycket stora - vår nya bil är exakt 9 meter lång och lite längre upp stod en 11 meter lång Concorde Liner parkerad utan problem.
Vid ankomsten hit kände vi för att ta var sitt glas skumpa och detta är faktiskt den sista flaskan som är kvar från våra inköp i Frankrike i fjol - den som spar han har... och det smakar ju alltid mer. Tur att vi snart ska dra neråt Mosel och Frankrike igen !
Idag hade jag tur så det förslår - i "normala" fall, så är det alltid jag (Bosse) som "tar hand om" alla insäkter. Ofta ett jäkla jobb om man väntar för länge, men här tar Gerd hand om det detaljen direkt efter ankomsten till Söderköping. Skönt att ha det gjort !
Från campingen leder en promenadväg in till centrum av Söderköping. Campingen ligger intill kanalen cirka 300 meter bakom mig och har man tur så passerar något av de gamla fartygen som trafikerar Göta Kanal under sommaren. Vägen mellan Söderköping och Norrköping skymtar även på bilden.
Hemma i Södertälje har vi en ICA affär som erbjuder mycket hög kvalitet på det kött man till äventyrs vill köpa ibland. Så här tycker vi att entrecote ska se ut. Hängmörad och med mycket insprängt fett. Vi lägger gärna på några kronor för att få just denna kvalitet - håller du med oss ?

Ifjol när vi passerade Flensburg på gränsen mellan Danmark och Tyskland, så stannade vi (som vanligt) på Citi Grossmarkt och handlade lite "godis". I samma byggnad som Citi ligger Media Markt och där hittade vi denna lilla nyckelpiga. En alldeles utmärkt maskin som producerar mycket god expresso och en massa andra kaffevarianter. Kapslarna på bordet vid koppen är expresso. Priset för denna apparat var 131 Euro. Den finns numera på t.ex. Elgiganten och kostar där cirka 1.600 kronor. Vi rekommenderar gärna denna lilla "nyckelpiga" !

Efter en dag med en lång promenad och en ännu längre cykeltur i skönt sommarväder och efter denna underbara entrecote till middag, så smakar det extra bra med en kaffe och cognac så här på kvällskvisten !

Vi önskar alla husbilsvänner en fortsatt fin sommar - hemma i Sverige eller utomlands !

5 kommentarer:

 1. Vad ni ser ut att ha det gott,fin bil o fin mat,då njuter man i fulla drag
  och sen ett fint ställe att stå på,perfekt !!!
  Vi räknar med Söderköping till veckan då vår härliga och efterlängtade
  semester börjar,har varit där för några år sen men missade campingen
  ni står på så vi får undersöka den nu då !!

  Ha det fortsatt gott o ha en fin resa.....

  SvaraRadera
 2. Rolle & Carina !
  Vi ber att få önska er en skön semester med fint väder !
  Observera att det finns 2 campingar i Söderköping som båda har samma ägare. Välj inte den inne i centrum utan åk bort till Skeppsdockans Camping i stället. Den är mysigare, ligger vid Göta Kabal och det tar bara 10 minuter att promenera in till centrum !
  Bosse och Gerd.

  SvaraRadera
 3. Lycka till med nya bilen, ska bli kul att följa er resa ner i Europa. Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Anders och Birgitta !
  Vi tackar så mycket och ber att få önska er en fortsatt fin sommar !
  Ni lyckostar går väl redan och planerar för kommande övervintringsresa till Spanien !?! Nästa vinter (2013-2014) kommer vi, äntligen,att göra som ni och många andra - dra till Spanien och Portugal från slutet av augusti till slutet av april. På väg ner och hem kommer vi def. att besöka många av dom pärlor ni så generöst delat med er av. Vi ser redan fram emot att få följa er i vinter !
  Hoppas vi kan sammanstråla där nere, så att jag får tillfälle att "äckla" Anders med bilderna som togs när jag testade en F1 bil på Anderstorp raceway - endast en racefantast som du (och jag) har "förståelse" för tjusningen och spänningen med ett dyligt test...
  Bosse och Gerd.

  SvaraRadera
 5. Rolig blogg med personliga och underhållande bilder! :)

  SvaraRadera