Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

05 juli 2012

Äntligen har den kommit...... eller faran med att besöka Elmia i september...

Det gjorde vi och vad hände - jo, vi gjorde nåt som vi inte alls hade planerat. I juni 2007 fick vi vår Bürstner I 821G levererad av Torgy Ekman på Östgöta Camping i Mantorp.
Den hade endast rullat 3.900 mil i fjol höst och vi hade ingen som helst tanke på att byta husbil. Den var i s.k. "mint condition" (bilentusiastspråk) och hade stått parkerad inomhus under samtliga vintrar och den var absolut tänkt att bli vår pensionärsbil. MEN, så blev det inte. Våra vänner Einar och Annvor fra Norge, som vi reste runt tillsammans med i Moseldalen och i Frankrike i fjol sommar hade då en nästan ny stor 3-axlad halvintegrerad Hobby som dom trivdes alldeles utmärkt med. När vi sedan kom hem från Mosel, så fick vi ett mail från Einar där han bekräftade att dom beställt en ny 2012 års Bürstner med modellbeteckningen I 890G. Han bifogade dessutom ett antal bilder i mailet och det skulle han inte ha gjort...
Vi reste ner till Elmia nån vecka senare och här nedan ser ni konsekvensen av detta besök i Jönköping !
Bilen är exakt 9 meter lång och är utrustad med en Queen Size säng längst bak (som man kan gå runt på båda sidor - man blir ju inte yngre med åren, så den finnessen uppskattar vi speciellt när det är dags för toabesök) och under sängen har vi ett aktergarage med full höjd. I tillägg finns det en elektriskt manövererad dubbelsäng ovanför förar/passagerar platsen - bra att ha om det kommer oväntat besök...
Vi måste ta tillfället i akt och berätta att vår 821:a nu fått ny husse och matte och har flyttat från Södertälje till Täby utanför Stockholm - vi önskar dom nya ägarna lycka till med "vår" bil !
Förhoppningsvis kommer vi att bli lika nöjda med den nya bilen som med den gamla - vi har inte haft ett enda fel på den husbilen sedan vi blev ägare till den 2007. Vi inbillar oss att det är ovanligt - även för en fabriksny husbil.
På grund av tidsbrist har vi bara hunnit med 4 långhelger i den nya bilen fram till ídag, men i morgon fredag drar vi ner till Skeppsdockans camping i Söderköping (intill Göta Kanal) och bor in oss fram till på måndag. Lite senare drar vi ner till Moseldalen i Tyskland och vidare ner till Frankrike. Vid den utmärkta ställplatsen i Greven-Fuestrup sydväst om Bremen ska vi möta Einar och Annvor med sin nya 890G och efter några dagar där så drar vi ner till Tysklands och en av Europas bästa ställplatser - den i Minheim i södra delen av Moseldalen. Dit kommer förmodligen ytterligare 2-3 husbilar med vänner att ansluta sig i början av augusti - det ska bli trevligt att träffas där nere igen. Senast vi träffades där var i augusti 2011.
Här kommer några bilder på den nya bilen !

 

4 kommentarer:

 1. Kanonfin bil,men kanske lite i största laget
  för vår del men hoppas ni njuter i allra
  största grad av en så fin husbil !!!!

  Må den ta er ut på underbara turer i sommar !!!

  SvaraRadera
 2. Rolle och Carina !
  Vi ber att få önska er en skön semesterresa - ni ska väl åka iväg nu i dagarna. Och ni åker ju också iväg med en ny husbil från ifjol, så vi hoppas att ni är nöjda med den !
  Längden 9 meter på vår husbil vänjer man sig snabbt med. Vår förra 821:a var 8,87 lång, så det är ju ingen skillnad man märker av. Enda problemet vi upplevt var på en camping i Lazise vid Gardasjön där det var onödigt trångt...
  Kör försiktigt hälsar
  Bosse och Gerd i Södertälje.

  SvaraRadera
 3. Grattis till er nya bil. Visst är det konstigt, man är så nöjd med sin husbil, plötsligt, efter några år,dyker det upp rena drömbilen (som man inte trodde fanns)och vips är man där. Ha en riktigt skön husbilssommar!

  SvaraRadera
 4. Vi ber att få önska er detsamma !
  Den 25/4 i år skrev ni en kommentar som svar på en fråga från Freedomtravel om ni skall åka utomlands med husbilen igen senare under säsongen eller om ni blir i Sverige.
  Ni svarade då att ni nog stannar i Sverige men att osvuret är bäst...
  Vi kommenterade det i vår tur på er hemsida och skrev: det blir nog för er som för oss - man intalar sig själv att man skall stanna i Sverige, men när semestern närmar sig så kommer man plötsligt på att vi packar ju för en ny utlandsresa...
  Vi drar till Moseldalen om en vecka - hur gör ni ?
  Bosse och Gerd i Södertälje.

  SvaraRadera