Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

15 september 2016

Från Soltau i norra Tyskland mot Moseldalen och Bourgogne distriktet i mellersta Frankrike

P.g.a. brist på fungerande internet kommer här ett inlägg om vad som hänt från det att vi lämnade Soltau i norra Tyskland onsdagen den 31/8 och fram till vår ankomst till Bourgogne vinernas hemort Beaune i mellersta Frankrike onsdagen den 15/9.

För ett par år sedan kom denna ställplats med i den tyska ställplatskatalogen TopPlatz och den tyckte vi såg trevlig ut och bestämde oss för att besöka den på vår väg från Soltau (se inlägget under detta inlägg) till Moseldalen. Sagt och gjort, vi lämnade Soltau och körde motorväg A7 ner till strax norr om Göttingen och körde sedan via Uslar den korta sträckan ner till byn Wahlsburg-Lippoldsberg.
Och här är det precis lika fint som bilden ovan ger sken av - detta är en PÄRLA till ställplats !
Ställplatsen ligger i direkt anslutning till floden Weser och i den här trakten avlöser byarna varandra utefter hela denna flod - tala om en levande landsbygd !
Det finns gott om platser ända ner till floden och underlaget håller även för mycket tunga husbilar.
I direkt anslutning till hotellbyggnaden finns det 2 uteserveringar...
...den ena framför den vänstra byggnaden och den andra vid den högra hotellflygeln.
Från uteserveringarna kan man studera detta fina ekipage - en liten linfärja som tar fordon upp till 16 ton och det var en strid ström av personbilar och husbilar som valde att färja över floden Weser.
Om du gillar lugn och ro och och vällagad tysk mat, så välj denna ställplats för en eller ett par övernattningar - du kommer inte att ångra dig !
Adressen hit är:
Landhotel Zum Anker
Weserstrasse 14
371 94 Wahlsburg-Lippoldsberg
Koordinater:  N 51 37 28    E 09 33 07
Hemsida:  www.womo-weser.de

Moseldalen - här kommer vi
Från denna mycket fina ställplats satte vi kurs mot mellersta Moseldalen för service av vår husbil.
Passande nog ligger det en ställplats endast 10 minuters resa från vårt serviceställe och det är den i byn Zeltingen-Rachtig. Ställplatsen som sådan är väl inte mycket att hurra för och det dels beroende på att tomterna är för korta för vår husbil (med undantag av 3 platser till vänster på bild) och dels ligger den i direkt anslutning till bron över floden Mosel och det betyder väckning cirka kl. 05 på morgonen för oss som är vana att sova till kl. 09...
...så när vi tog en promenad och såg denna genteman ta sig en tupplur, så blev vi minst sagt sugna att göra honom sällskap...
Våra gemensamma vänner Ninni och Kjell (på väg hem till Sverige efter en längre tur med sin husbil) träffade vi på eftermiddagen på ställplatsen i Zeltingen-Rachtig och vi fick en mysig eftermiddag tillsammans i 30-gradig värme innan det var dags för middag...
...och denna kväll njöt vi av en perfekt smörstekt lax och ett mycket gott Rieslingvin - man kan väl inte ha det mycket bättre än så här !?!

Dags för service av husbilen
Här, hos KUHN AUTO TECHNIK ett par kilometer norr om Zeltingen-Rachtig, servar vi numera alltid vår husbil. Detta sedan vi uppmärksammat stort fusk hos ett par stora husbilsåterförsäljare i Sverige och det är fusk som drabbat oss och vänner till oss.
Här fuskas det inte och här är priserna lägre mot vad fallet är i Sverige, så varför riskera att drabbas av oseriösa verkstäder i Sverige !?!
 
Kuhn Auto Technik är auktoriserad partner till ett större antal företag som har kopplingar till våra husbilar (bl.a. Alde) och företaget är dessutom auktoriserad Fiat verkstad. Man monterar t.ex. luftfjädring, hydraliska stöttor och diverse ramper för mopeder och stora motorcyklar.
Denna lilla pärla till Fiat från 50-talet står parkerad i företagets lokaler och är i ett mycket gott skick !
Både vi och Tuula och Rolf hade beställt tid till kl. 10 för oljebyte och byte av oljefilter och under tiden dessa arbeten pågick tog vi oss en promenad i byn...
...och tänk att Helmut fortfarande sitter kvar och zippar på sin Riesling vid bygatan - sist vi såg honom var i början av september i fjol när vi var på väg mot södra Spanien...
Strax intill Kuhn Auto Technik pågår ett stort bygge av en motorvägsbro...
...men som synes återstår en hel del av detta gigantiska bygge.

Avslutningsvis kan det vara bra att veta att om ställplatsen är fullbokad i Zeltingen-Rachtig, så erbjuder KUHN AUTO TECHNIK några platser för övernattning med el och det i direkt anslutning till verkstaden.
Gör som vi - gör din husbilsservice hos detta företag !
Adressen är:
Ziegeleistrasse 2-5
D-54492 Zeltingen-Rachtig
Tel. 0049-653295300
Hemsida:   www.kuhn-autotechnik.de

Från en vinby till en annan
Efter en övernattning på ställplatsen i Zeltingen-Rachtig och genomförd service av husbilarna åkte vi sedan via Bernkastel-Kues vidare ner till vår favoritställplats alla kategorier och det är den i vinbyn Minheim, cirka 11 km söder om Bernkastel-Kues.

Minheim har vi skrivit om i många inlägg tidigare och senast i början av maj när vi var på väg hem från Spanien i våras, så därför nöjer vi oss med...
...denna bild där vi njuter av fru Thielen-Feilen´s underbart goda köttfärsbiffar i zigeuner sås och till dessa dricker vi en torr Riesling från deras Alte Reben, d.v.s. gamla vinstockar.

I skrivande stund, torsdag den 15/9 befinner vi oss i Bourgogne vinernas hemort, Beaune, i mellersta Frankrike och det sedan ett dygn. I går eftermiddag promenerade vi ner till centrum och det ska vi göra om en liten stund idag också. Utmärkande för just denna lilla stad är dess mysiga centrum med gågator där det formligen vimlar av restauranger och vinaffärer - det ska bli skoj att återvända ner till centrum igen och det trots att vi var där så sent som igår !

Så snart vi finner brukbart internet igen, så återkommer vi med en rapport från Beune !
I morgon förmiddag fortsätter vi från Beaune och ner till södra Frankrike - till semesterorten Gruissan.

Vi hörs - till dess, må så gott !

14 kommentarer:

 1. Skönt att höra från er, blev lite oroliga! Ha det gott o forts trevlig resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för er omtanke !
   Det är ju så att vi är bortskämda med att ha tillgång till internet varthelst vi kommer, men i Tyskland är det inte alltid så...!

   Radera
 2. Skjønt at se ni har mer igjen.i dag reiser jag hem från sjukehuset og på mandag reiser vi slett til Karins radhus. Og så håppas vi det blir Spania. Vi treffes på Raco det blir trivelig. Ha en trevelig tur kram frå oss ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att du är klar uppe i Bodö och att ni snart är på gång igen.
   Välkomna båda två till Raco - en kall flaska Red Lady väntar på er !!!
   Kramar från oss

   Radera
 3. Skjønt at se ni har mer igjen.i dag reiser jag hem från sjukehuset og på mandag reiser vi slett til Karins radhus. Og så håppas vi det blir Spania. Vi treffes på Raco det blir trivelig. Ha en trevelig tur kram frå oss ��

  SvaraRadera
 4. Härligt,ni besöker gamla fina ställen!

  Ha det så gott o njut...Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns verkligen skönt att få vara på "rull" igen - välkomna att hänga med även detta kommande år !
   Kramar från oss

   Radera
 5. Vad mysigt ni har det! Om två månader kör vi en snabbis till Benidorm 😆 då kanske ni ockdå är där? Njut o kör försiktigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kommer absolut att vara där och det långt in på nästa år - välkomna till tomt nr 611, det ska bli skoj att få träffa er !

   Radera
 6. Det låter som att ni har det bra, och det låter som att ni har fint väder! Hoppas att ni fick fotona på husbilen som vi mejlade!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi njuter verkligen av vår resa och vädret har varit helt underbart hela vägen från Sverige och hit ner.
   Stort tack för bilderna ni tog åt oss och som ni mailade - mycket bra bilder dessutom = fin kamera och en duktig fotograf !!!

   Radera
 7. Hej
  Nu är vi på väg i era fotspår med rentvättad Rapido. I natt Stena Line.
  Sedan Bremen två nätter innan Minheim, Ribauville, Beaune, Grussans och Santa Barbara innan vi ankommer Cumbre den 3 oktober. Hoppas vi kan ses denna gång.

  SvaraRadera
 8. Hej
  Nu är vi på väg i era fotspår med rentvättad Rapido. I natt Stena Line.
  Sedan Bremen två nätter innan Minheim, Ribauville, Beaune, Grussans och Santa Barbara innan vi ankommer Cumbre den 3 oktober. Hoppas vi kan ses denna gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skoj att få läsa att ni är på gång mot Cumbre igen pch det med er husbil - vi önskar trevlig resa och kör försiktigt !
   Vi ses !

   Radera