Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

29 augusti 2016

On the road again - vi har nu rullat iväg på vår 4:e övervintringsresa till Spanien - vintern 2016/2017

I lördags den 27/8 lämnade vi bostaden och vår första övernattning tillbringade vi på ställplatsen hos husbilsföretaget Bengt i Örkelljunga, som ligger 500 km söder om vårt hem.
Det är ju en hel del prylar som ska finna sin plats i husbilen när man ska vara borta i 9 månader och det har tagit oss ett antal dagar att packa och det gjorde vi in i det sista i lördags morse. Dessutom skulle ju husbilen få sig ett bad, så gissa om vi slocknade per omgående vid 23-tiden på lördag kväll...
Den rätta övervintringskänslan vill liksom inte infinna sig förrän vi passerat Öresundsbron och när vi så passerade utanför Kastrups flygplats på väg mot Stora Bält bron lite längre söderut i Danmark, så ropade vi i kör: äääääntligen är vi på rull igen...
Efter en god natts sömn hos "Bengan", så kände vi att tvättandet och vaxandet av 9 meter husbil i lördags morse tar på krafterna och musklerna (i den mån dom finns kvar...) gjorde ont av bara den så beslutsprocessen blev kort - vi nöjer oss med att köra några timmar bort till Stora Bält bron och där övernattade vi söndag-måndag på den trevliga camping som ligger intill bron på Köpenhamnssidan och det är en camping som vi mycket gärna vill rekommendera. Som grädde på moset så driver campingvärdarna en egen restaurang på området och här serveras mycket god mat till rimliga priser !
Du kan läsa mer om denna camping på deras hemsida:
www.storebaeltferiecenter.dk
Adressen hit är: Storebaeltsvej 85, 4220 Korsör
Lene och Flemming med personal ser fram emot ditt besök !
Kl. 16.05 i eftermiddag (måndag 29/8) har vi så landat hos familjen Röder och på deras underbara camping Röders Park ett par kilometer utanför den lilla staden Soltau, som ligger 75 km söder om Hamburg och nära motorväg A7.
Detta är en av våra absoluta favoritcampingar i Europa. En liten 5-stjärnig anläggning som ligger utspridd kring en mindre tjärn och trots närheten till Soltau, så är det nästan knäpp tyst här ute.
Anläggningen drivs idag av Malte Röder med fru och det är 4:e generationen Röder som sätter sin prägel på denna mysiga camping idag.
Ikväll vid 19-tiden väntar en god middag i campingens underbart mysiga restaurang - restaurangen är vida känd för sitt fina kök och det är nästan fullbokat i restaurangen varje kväll, så det gäller att boka bord redan när man anländer till campingen !
Vi kommer att stanna här i 2 nätter, så i morgon väntar besök inne i Soltau centrum med lite shopping och i morgon kväll blir det ytterligare ett besök i campingens restaurang.
I morgon kväll hör vi av oss igen med lite information om campingen och om Soltau stad !

11 kommentarer:

 1. Vad härligt för er att ni är på väg igen!
  Vi reser ju som vanligt med er igen :-)
  Tidigast -19 så följer vi med söderut!

  Ha det gott o njut.....Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har längtat ett tag nu sedan vi kom hem från förra resan !
   Välkomna ombord igen - tiden går ju fort, så rätt vad det är så är ni på väg söderut ni också på en övervintringsresa till Spanien eller Portugal eller varför inte både och !
   Kram

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Fantastisk god informasjon av dere jeg starter i slutten av oktober. Får min bil i morgen. Spennende og litt skremmende. Gleder meg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för berömmet, det glädjer oss !
   Vi önskar god tur och snart är det ju oktober och då är ni ju på väg mot södern !
   Kör försiktigt !

   Radera
 4. Åh va kul att vara på rull igen, nu längtar vi också. Imorgon ska jag, Birgitta, till läkaren och Anders på torsdag, går det bra där så räknar vi att komma iväg någon gång i mitten på september. Kul att höra av er igen på nervägen, kör försiktigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ligger före och plogar åt er...!
   Välkomna ni också - vi ses väl på Raco igen ?!
   Kör försiktigt !

   Radera
 5. Härligt!!! Vi åker ner som vanligt bara ett par veckor, hade gärna övervintrat.... men vi följer er som vanligt. Kör försiktigt och njut av varenda ögonblick!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi önskar er en riktig fin resa resa !
   Kör försiktigt !

   Radera
 6. Det ser ut som att man står väldigt fint på den ställplatsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En topplats som vi verkligen rekommenderar er att besöka !!!

   Radera