Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

15 mars 2015

FREEDOMtravel on tour 2014-2015

FREEDOM, som är en husbil, och dess besättning Helena och Peter, lämnade Sverige i december i fjol och är nu ute på en ett år lång resa i Europa med sin husbil. Som synes så är det inga pensionärer vi talar om utan Helena och Peter har tagit tjänstledigt från sina arbeten för att kunna göra denna - sedan lång tid - planerade Europaresa.
Vi har gått om varandra några gånger här i Benidorm (dom står på en granncamping), men häromdagen kom Helena och Peter på besök.
Vi har följt deras blogg ett antal år och dom har även tittat in då och då på vår blogg, så det fanns naturligtvis massor att tala om och extra spännande var det att få höra om deras nya bostad strax utanför Stockholms centrum. Helena och Peter sålde nämligen sin bostadsrätt i Sundbyberg utanför Stockholm och köpte sig en stor husbåt och den är numera deras bostad - gissa om dom gjort den otroligt fin sedan dom köpte den !
Det fanns så otroligt mycket att prata om, så vi blev sittande ganska länge utanför vår husbil över några kalla öl. Eftersom vare sig Helena eller Peter hade hunnit äta middag (det var ju lite för tidigt för det så här mitt på dagen) så inviterade vi våra nya vänner på middag.
Varje torsdag är vi ett större antal norrmän och svenskar som besöker Restaurant Peppermill, som ligger några hundra meter från vår camping, för en middag tillsammans. Andra paret från vänster på denna bild är Nina och mitt emot henne sitter hennes man John Martin och dom sköter om allt kring denna middag. Bokar plats för det antal personer som anmält sig och har även förhandlat fram priset för denna middag. Samtliga personer äter likadan mat och den består av en härlig kötträtt med sås och blandade grönsaker samt kokt potatis eller potatismos - allt smakar underbart gott !
 Av dessa bilder framgår bara delvis vilken stort "gäng" vi var denna kväll. Vädret var dessutom helt underbart, så egentligen skulle vi ha kunnat sitta ute och äta denna middag tillsammans men problemet är att restaurangens uteservering inte är tillräckligt stor för ett så stort sällskap.
Efter denna middag på Restaurant Peppermill kände några av oss för att fortsätta till en bar för några digestifs, d.v.s. några "skarpa" drinkar - allt för matsmältningen naturligtvis...!

I går förmiddag reste Helena och Peter vidare och härifrån Benidorm styrde dom kosan upp till Valencia och det är en resa på endast 130 km. Där väntar den stora festivalen Las Fallas på dom och övernattar gör dom på en ställplats som heter Valencia Camperpark.
.
Vi tackar för mycket trevligt sällskap och önskar er en fortsatt fin resa - Helena och Peter reser från Valencia vidare norrut utefter den spanska kusten och åker sedan in i Italien och ska bl.a. besöka Korsika, Sardinien och Sicilien på sin resa. Den 1/12 2015 har dom för avsikt att komma hem till Sverige igen.

Om du är intresserad av att "åka med" på deras resa, så går du in på deras hemsida och läser mer:
www.freedomtravel.se
Helena-Peter-_-Freedomtravel-2015

Vi hörs - till dess, må så gott !

8 kommentarer:

 1. Ja va kul att få besök av dom där nere!
  De är verkligen ute på en s.k Långtripp :-)
  Vi följer deras Blogg,trevligt värre är det!

  Ha det gott/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen ett intressant och trevligt besök.
   Ska bli hur spännande som helst att få läsa om deras kommande besök på Korsika, Sardinien och Sicilien !
   Kram

   Radera
 2. Vilket fint inlägg ni skrivit om oss! Roligt :) Tack så mycket själva!!! Vi hade en väldigt rolig och trevlig vecka i Benidorm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det glädjer oss att ni hade det trevligt här i Benidorm och vi ser verkligen fram emot era rapporter från Korsika, Sardinien och Sicilien !

   Radera
 3. Hej på er ser att ni har de bra fortfarande äter gott dricker gott en fråga är bättre väder i år en förra året när vi va där har de bra hälsa alla Ing-Marie Sven Miktzi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi växer i färdriktningen, men det är "smällar" man får ta...
   I fjol hade vi ju bara 5 regndagar under hela vintern, men i år har det varit betydligt fler - inga ihållande regn utan lite stänk då och då för det mesta. Temperaturmässigt så var det något varmare i fjol vinter, men det har varit mycket skönt även denna vinter (med några få undantag).
   Vi hoppas att ni gör oss sällskap kommande vinter !!!
   Må så gott alla 3 !

   Radera
  2. När kör ni mot norr vi åker till tulpanland i påsk sedan Moseldalen är i Tyskland till 25 april är vädret bra kanske längre hade bra båda två var rädda om er Mitzi Ing-Marie Sven

   Radera
  3. Hej igen alla 3,
   Vi skickar er ett SMS i morgon, onsdag, med info om hur vi kommer att åka i Tyskland - det vore ju buskul att få träffa er igen !!!
   Kramar från oss
   Boss och Gerd

   Radera