Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

23 februari 2013

En resa på lördagskvällen...

...i en Porsche 911 RUF CTR

Världens bästa sportbil alla kategorier, som vi förälskat oss i så till den milda grad, är Porsche 911.
Den produceras som bekant av Porschefabriken i Stuttgart - en sanning med viss modifikation - den produceras även i Pfaffenhausen, som är en liten by som ligger mellan Stuttgart och München. 
Om du kör Autobahn A7 söderut och passerar Ulm, så är du nära. Fortsätt A7 ytterligare några mil så kommer du fram till Memmingen - sväng av motorvägen och ta sikte på samhället Mindelheim. Här kör du nån mil rakt norrut - nu är du framme i "Mecka", i den lilla byn Pfaffenhausen !
"Omständigheter" för 25 år sedan gjorde att vi blev personliga vänner med ägaren till RUF Automobile - den andra Porschefabriken i Tyskland, som ägs av Alois Ruf.

Hur är det möjligt att det finns två Porschefabriker undrar vän av ordning ? Det ska vi berätta om i morgon, söndag, om tid medges vilket vi hoppas (det kan ju dyka upp vänner som är fikasugna t.ex., men vi hoppas att dom kommer vid ett senare tillfälle...

En resa på lördagskvällen - ja, gå in på internetadressen nedan och välj den andra filmen ovanifrån så förstår du vad vi menar... En resa med bilen som satte RUF Automobile på kartan för snart 25 år sedan - bilen döptes snabbt till "Yellowbird" p.g.a. dess pippigula färg. Bilen var världens snabbaste serieproducerade bil i början av 90-talet med en toppfart på 343 km/tim.
Både Gerd och jag har haft nöjet att få köra denna bil och åka i den som passagerare när företagets testförare, Stefan Roser, har kört bilen. Resor som kräver ett starkt hjärta - Stefan är en otroligt duktig pilot och han kör med sladd på torr asfalt i dryga 260 km/tim på avlysta smala byvägar i närheten av Pfaffenhausen utan att man för den skull höjer så mycket på ögonbrynen - man blundar för det mesta...

Gå in på följande nedanstående adress och välj film 2 uppifrån (Faszination at the Nurburgring CTR RUF) och njut av 2 varv runt den gamla racerbanan Nürburgring, som kallas Nordschleife eller Nordslingan. Banan är 2 mil och 600 meter lång och är öppen för allmänheten. Du kan alltså åka in här och köra ett eller flera varv med din egen husbil eller personbil för dryga 100 kronor per varv. Banan är otroligt krävande utan avåkningszoner och ganska smal - här kördes Formel 1 fram till dess att Nika Lauda höll på att brinna inne i sin bil. Han klarade livhanken, men banan ansågs - med all rätt - för farlig för Formel 1 efter denna hemska olycka. Idag körs bl.a. 24 timmars race och historisk racing här med enorma åskådarsiffror. Den nya banan, där det körs Formel 1, ligger alldeles intill denna gamla slinga.
Om filmen stannar, så är det inte fel på filmen utan på din internetanslutning - vänta en stund så kör den igång igen !

www.autoblog.com/2012/06/13/car-and-drivers-rufs-legendary-yellowbird-new-ctr/
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar