Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

20 december 2016

Efter regn kommer solsken...

...och nu badar vi i solsken här nere i södra Spanien

Som du säkert läst i nyhetsflödet hemma i Sverige, så har det varit ett rysligt väder här nere under flera dagar med regn, regn, regn och åter regn och i tillägg vind på 20-25 meter per sekund.

Detta är den 4:e vintern i rad som vi övervintrar här i Benidorm och vi har aldrig upplevt en så pass kylig och regnig december som just detta år - i fjol vid denna tid hade vi normalt över 20 grader i skuggan under dagtid - i år har tempen legat på endast 15-17 grader !
Tilläggas skall är att vi under vår 6 månader långa vistelse här i Benidorm under förra vintern endast hade 5 regndagar och det under hela denna långa period.

Här i trakterna av Benidorm, Albir och Altea har vi inte märkt så mycket av problemen (annan än att det regnat nåt alldeles otroligt mycket), men något söder om Benidorm har skadorna varit mycket omfattande och strax söder om Benidorm omkom en man när han sögs med vattenmassorna på en väg som leder ned mot stranden.
Vi och många med oss, som sett förödelsen, lider naturligtvis med de drabbade och hoppas att alla berörda får en fin jul trots det inträffade !

Julhelgen infinner sig om några dagar och vi vill därför redan nu önska dig en riktigt God Jul !
6 kommentarer:

 1. El nino (vindarna på högre höjd) är inte så vänlig i år, samma hände för en del år sedan! Njut nu solsknet igen hoppas det stannar o blir stabilare framöver! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lena och Jan, vi njuter i fulla drag och just idag, fredag 23/12, har vi redan (kl. 11.15) hela 18 grader i skuggan och en 100% blå himmel.
   Kramar från oss i Benidorm

   Radera
 2. Vi har förstått att det (hittills) varit riktigt dåligt väder på många håll i Sydeuropa. Skönt om ni kan få lite bättre! Önskar en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år! Kramar från oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ber att få önska er båda detsamma !
   Kramar från oss i Benidorm

   Radera
 3. God fortsättning. Här har vi haft stormen Urd högt vatten i Öresund och kraftig blåst.
  Har följt vädret i Sydeuropa.
  Ha det fortsatt bra

  SvaraRadera
 4. Tack och God fortsättning själva !
  Här har nu vädret ordnat till sig sedan ett par veckor, så nu badar vi i sol varenda dag !
  Må så gott !

  SvaraRadera